Největší slevy v roce jsou tady! Vyberte si svůj TravelBomba pobyt se slevou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a fitness ve Šport Hotelu *** Donovaly

Vydejte se spolu s Eliškou, členkou našeho Travelking týmu, na pomezí Nízkých Tater a Veľké Fatry. Konkrétně do Šport Hotelu *** Donovaly. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a fitness ve Šport Hotelu *** Donovaly

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 12.7.2024 - 14.7.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Šport Hotel *** Donovaly
  • Lokalita ubytování je: Tatry
  • Cestoval jsem: S kamarádkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jely?

Když jsme vybíraly ideální trasu autem z Hodonína do Nízkých Tater, nejdřív nás zaujala nejkratší varianta přes Nitru. Ta je sice o 10 minut rychlejší, nicméně je nutné pořídit slovenskou dálniční známku (od 1. 8. 2024 je možné na Slovensku zakoupit 1denní dálniční známku za 5,4 €/136 Kč). Nakonec jsme jely mimo dálnice přes Trenčín a Bojnice, kde jsme si naplánovaly zastávku u nádherného Bojnického zámku. Trasa bez zastavení u zámku trvala 3,5 hodiny, my jsme do hotelu kvůli návštěvě zámku dorazily asi po 6 hodinách.

Jak to bylo s parkováním?

Po příjezdu k hotelu nás značení navedlo směrem k parkovišti, které se nachází hned vedle hotelu. Kapacita stání byla dostatečná. Parkování je pro hosty zdarma a není nutné jej předem oznamovat.

Kde jsme se ubytovaly?

Prostředí, ve kterém se Šport Hotel *** Donovaly nachází, je nádherné a nadchne všechny, kdo touží po odpočinku v obklopení horské přírody. Blízké okolí zároveň nabízelo veškerý komfort v podobě obchodů, restaurací a veřejné dopravy. Hotel je jednou z nejvýše položených budov v horské obci Donovaly, a tak je z něj krásný výhled na vrcholy a sjezdovky. Díky poloze na samém okraji obce je to navíc k nejbližším turistickým stezkám jen pár minut chůze.

Milovníky přírody potěší, že přímo před hotelem se rozprostírá velká travnatá plocha se stromy a lehátky. Hned vedle je dětské hřiště se spoustou prolézaček. Zatímco si tedy děti hrají, dospělí mohou relaxovat. Součástí exteriéru je také multifunkční sportovní hřiště, ohrada s ovečkami a kozami i prostor pro grilování, které zde hotel v letní sezóně pořádá každou sobotu. Ačkoliv se jedná o nejstarší hotel v Donovalech, veškeré jeho prostory jsou zrekonstruované, moderní, čisté a skvěle osvětlené.

S kamarádkou jsme byly ubytované na dvoulůžkovém pokoji typu Superior, který se nacházel v prvním patře a jeho součástí byla velká terasa s posezením a parádním výhledem na horské panorama. Příjemně mě překvapilo, jak prostorný pokoj byl. Moc se mi líbil moderní dřevěný nábytek, díky kterému měl pokoj útulnou atmosféru. Kromě manželské postele byla v pokoji velká skříň, psací stůl se židlí, minibar, zrcadlo a fén. Matrace na posteli byla spíše měkčí, ovšem po náročném dni se na ní spalo výborně. Koupelna se sprchovým koutem byla dostatečně prostorná a našly jsme v ní kosmetiku, župany, sadu ručníků a pantofle.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla polopenze, která se formou bufetu podávala v moderní restauraci v přízemí hotelu. Snídaňový bufet byl velmi bohatý, takže jsme se před dnem v horách mohly pořádně posilnit. Na výběr byla spousta druhů cereálií, pomazánek, uzenin, sýrů a vajíček na různé způsoby. K tomu nechyběly různé druhy pečiva, ovoce a zelenina. Ze sladkého tu byla například vánočka, koláče, ořechový závin a krupicová kaše. Jediné, co jsem během snídaní postrádala, bylo rostlinné mléko.

Večeře probíhaly od 18 do 20 hodin, a tak jsme se stihly v pohodě najíst i první večer, kdy jsme na hotel dorazily až v pozdních hodinách. Podle vlastní chuti jsme si mohly dopřát různé druhy mas, omáček i příloh. K tomu byly k dispozici saláty a dezerty. Jako vegetarián oceňuji, že bufet vždy zahrnoval i bezmasé jídlo (např. kus kus se zeleninou). Druhý den pobytu nás čekal opravdový zážitek, protože večeře měla jako každou sobotu formu venkovního grilování. Na hosty tu čekala spousta čerstvě ugrilovaného masa, zeleniny, sýrů, příloh, zeleninových salátů i dezertů. V průběhu grilování probíhalo v rámci animačního programu pirátské představení, které cílilo především na děti, ale pobavili se i dospělí. :-)

Personál v restauraci byl velmi ochotný a průběžně odnášel nádobí a doplňoval pokrmy. Nápoje během večeří nebyly zahrnuty v ceně, a tak jsme si je nechaly vždy napsat na pokoj a zaplatily jsme je kartou při check-outu.

Jak jsme se najedly v okolí?

Místem, kde se v Donovalech zaručeně dobře najíte i napijete, je Donovalský pivovar. Nachází se v moderní budově vzdálené jen pár minut chůze od hotelu. Kromě výborného jídla a znamenitého piva bych vypíchla stylovou výzdobu interiérů se zavěšenými lahvemi, obřími obrazy a originálními dekoracemi.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Pokud bych měla říct, co mě na pobytu nadchlo úplně nejvíc, bylo by to právě hotelové wellness centrum, které zahrnuje celá tři patra se saunami, relaxačními místnostmi, vířivkou a bazénem s tryskami. Všechno zázemí bylo zbrusu nové, moderní a sladěné do příjemných přírodních tónů. Do wellness jsme měly po celý pobyt neomezený vstup a skvělé bylo, že jsme v něm za celou dobu nikoho nepotkaly, a tak jsme si dokonalý odpočinek užily v naprostém soukromí.

Hned po příjezdu jsme se chtěly osvěžit v bazénu, a tak jsme si oblékly župany a obuly pantofle, které byly připravené přímo na pokoji. Voda v bazénu byla příjemně teplá. Druhý den šla kamarádka vyzkoušet saunový svět, zatímco já jsem si dopřála odpočinek v tepidáriu. Tento typ relaxace jsem vyzkoušela poprvé a určitě ne naposledy! Kombinace pohodlného vyhřátého lehátka, blikajícího světla z lampiček, relaxační hudby a absence kohokoliv jiného v místnosti způsobila, že jsem vmžiku málem usnula! Kamarádka vyzkoušela všechny čtyři sauny (finská, infra, parní a solná) i ochlazovací bazének a bylo to prý perfektní.

Po dni stráveném turistikou jsem se rozhodla odměnit jednou z masáží, kterých hotel nabízí nespočet. Vybrala jsem si masáž hlavy a krku a bylo to opravdu báječné. Pan masér byl velmi milý a profesionální, takže příště bych vyzkoušela masáž celotělovou anebo olejovou. Masáže nejsou součástí balíčku a hradí se tedy zvlášť.

Jaké má hotel zázemí pro děti?

Šport Hotel *** Donovaly je skvělou volbou pro rodiny s dětmi. Na recepci vám ochotně zapůjčí vybavení jako postýlky, stoličky, vaničky či nočníky. V hotelové restauraci jsou připraveny dětské židličky i pult s plastovým nádobím pro malé strávníky. Ve wellness je k dispozici dětský bazének se spoustou hraček i přebalovací pult. O zábavu malých hostů se postará také venkovní hřiště se skákacím hradem, prolézačkami, houpačkami, skluzavkami a dalšími atrakcemi. Celkově si myslím, že v tomto hotelu si dovolenou užije celá rodina od miminek až prarodiče.

Kam se vydat na výlet?

  • Zámek Bojnice sice leží 84 km od hotelu, ovšem pokud na pobyt pojedete z Česka, můžete si u něj udělat po cestě zastávku. Zámek je nádherný a vidět ho na vlastní oči byl opravdu zážitek. Vzhledem k délce prohlídky a rozloze areálu doporučuji, abyste si na navštívení zámku vyhradili alespoň 3 hodiny času.

  • Donovaly jsou vhodnou destinací jak pro ty, kdo touží po víkendovém odpočinku v horách, tak pro ty, kteří se sem vydají na celý týden. Obec je obklopena vrcholky Nízkých Tater, takže v létě můžete krásy pohoří prozkoumávat po turistických trasách, a v zimě zde zase najdete spoustu sjezdovek a tras pro běžkaře.

  • Výstup na vrchol Zvolen – Naším prvním výletním cílem se stal vrchol Zvolen, který se vypíná přímo na Donovaly. Nejdříve jsme lanovkou vyjely na vedlejší horu Nová hoľa, kde jsme se vyfotily v obřím rámečku i houpačce s nápisem #Donovaly. Na vrchol hory Zvolen se je to pak asi 20 minut chůze po hřebeni. Jedná se o velmi nanáročnou trasu – po cestě jsme potkaly spoustu rodin s dětmi. Celý výlet nám i s cestou na stanici lanovky (cca 20 minut pěšky od hotelu) zabral asi 3 hodiny času.

  • Pohádková vesnička Habakuky – Zaručeně největším lákadlem Donoval je pohádková vesnička Habakuky, která nabízí zábavný program pro celou rodinu. Areál není moc velký, ale díky úžasnému designu domečků kombinujících lidovou a fantasy architekturu nás opravdu vtáhl do světa pohádek. Pro velké i malé jsou zde připraveny parádní dílny a zážitek umocňují taneční vystoupení na pohádkovém náměstí.

  • Špania Dolina – tato malebná vesnička je památkovou rezervací slovenské lidové architektury a k vidění je v ní unikátní soubor původních báňských staveb. Prošly jsme si zde báňskou naučnou stezku, kde jsme se dozvěděly spoustu zajímavostí, a nakonec nás dovedla k šachtám a štolám.


Závěrečné hodnocení pobytu ve Šport Hotel *** Donovaly

„Šport Hotel Donovaly patří rozhodně k místům, kam bych se moc ráda vrátila! Nachází se v úchvatném prostředí Nízkých Tater, kde najdete nekonečné možnosti výletů a vyžití. Přestože se jedná o nejstarší hotel v Donovalech, nabízí moderní vybavení a maximální komfort. Jako nejlepší část pobytu hodnotím moderní wellness s bazénem, vířivkou a saunovým světem. Na snídaních i večeřích jsme si moc pochutnaly a zlatým hřebem pobytu byla večeře ve formě venkovního grilování. Hotel vřele doporučuji milovníkům turistiky, lyžařům i rodinám s dětmi.“


👍 Pobyt ve Šport Hotelu *** Donovaly byl osobně ověřen Eliškou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 22. 10. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden