Objevte to nejkrásnější ze slovenské přírody během pobytu v Penzionu U Martina. Díky poloze mezi národními parky Malá Fatra a Velká Fatra to budete mít kousek za turistikou i výlety na kole. O dostatek energie se postará chutná polopenze a po aktivním dni v horách přijde vhod odpočinek v privátním wellness, kde si užijete relax v naprostém soukromí.

O ubytování

Penzion U Martina se nachází na okraji obce Dražkovce nedaleko historického slovenského města Martin. Díky příhodné poloze v Turčianské kotlině mezi Velkou a Malou Fatrou budete mít na dosah to nejkrásnější z přírodních krás Slovenska.

Přímo před penzionem vede cyklotrasa, po které si můžete udělat výlet za nádhernými výhledy z rozhledny Na Tŕní (3,5 km), rozhledny Na Kalníku (6,5 km), rozhledny Pod Bokšínom (14 km) nebo rozhledny Nad Bystričkou (12 km). Snadno dojedete také do města Martin, které návštěvníkům nabízí výborné podmínky na kulturní vyžití v podobě několika muzeí, jako je například Muzeum slovenské dědiny (5,8 km), etnografické muzeum (2,6 km) nebo literární muzeum (2,7 km). Mezi významné pamětihodnosti patří budova Matice slovenské a raně gotický kostel sv. Martina ze 13. století.

Národní park Malá Fatra (5 km) je doslova turistickým rájem s rozlehlými loukami, úzkými kaňony, pralesem i impozantními vrcholy. Největším lákadlem Malé Fatry jsou Jánošíkove diery (32 km), kde se díky žebříkům a lávkám můžete projít přímo nad potokem a podél mnoha vodopádů v jinak neprůchodných soutěskách a úzkých skalních průrvách. Vyznavači náročnější turistiky mohou zdolat nejvyšší vrchol Malé Fatry – Velký Kriváň (23 km), případně sousední Chleb (24 km) a Poludňový grúň (27 km). Jedinečným zážitkem je lezecká procházka podél Pivovarského potoka přes Via Ferrata HZS na Martinské Hole (11 km).

Další klenot slovenské přírody, Národní park Velká Fatra, je vzdálen jen 8 km od penzionu. Jedná se o území, které si stále uchovává značnou neprostupnost, a tak si zde během výletů vychutnáte ticho a klid bez davů turistů. Mezi oblíbené vrcholy patří nejvyšší vrch Velké Fatry Ostredok (25 km) a nedaleká Krížna (34 km). Nezaměnitelný je mohutný vrchol Ploská (23 km), který je díky své mohutnosti dobře rozeznatelný i z velké dálky. Za vidění stojí v rámci Velké Fatry také Sklabinský hrad (7 km), hrad Blatnica (15 km), veřejnosti přístupná Hermanecká jeskyně (47 km) a Vrátňanský vodopád (30 km).

Během zimy by byla samozřejmě škoda nevyužít skvělých možností lyžování, které okolí penzionu nabízí. Parádní den na svahu si užijete ve ski areálech Jesenská dolina (7 km), Martinské Hole (21 km) nebo Valčianská dolina (17 km). Zasněženou krajinu můžete objevovat také na běžkách. V Malé Fatře je k dispozici cca 30 km udržovaných běžeckých tras.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulném dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí, nebo dvěma jednolůžky. Součástí pokoje je vlastní koupelna a vybavení v podobě LCD televize, WiFi připojení, skříně a konferenčního stolku s posezením. Na třílůžkový pokoj lze umístit přistýlku pro 3. osobu.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné restauraci si pochutnáte na tradiční slovenské i mezinárodní kuchyni připravené z kvalitních a čerstvých surovin. Každé ráno pobytu se posilníte při bufetové snídani a den poté zakončíte servírovanou večeří s možností výběru z menu. Přes den je možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku či si dopřát sklenku vína nebo vynikající kávy s domácím dezertem.

Kde budete relaxovat?

Nerušený odpočinek na vás čeká v privátním wellness vybaveném vířivkou a finskou, parní a infra saunou. Díky tomu, že budete mít wellness jen pro sebe, rychle zapomenete na všechny starosti všedních dnů.

Cestujete s dětmi?

Nuda v penzionu rozhodně nehrozí! Pro malé hosty je zde venkovní hřiště s houpačkou, prolézačkami, skluzavkou, pískovištěm a trampolínou.

Penzion U Martina

Penzion U Martina

Dražkovce 6 , Dražkovce
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Ján Thomka IČ: 46578951


+421 918 368 670

rezervacie@umartina.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 15 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
7,6 km

Tipy na výlet

Národní park Malá Fatra

Národní park Malá Fatra Tip na výlet

Malá Fatra je učiněný turistický ráj, ve kterém lze podnikat překrásné, více nebo méně náročné túry. Bezesporu nejnamáhavější z nich je velice atraktivní hřebenovka. O Malé Fatře se tvrdí, že má v sobě trochu z každého koutu Slovenska. Mnoho lidí je dokonce přesvědčeno, že se tu nachází nejhezčí slovenský vrchol, kterým je Veľký Rozsutec. Velice oblíbeným je též nejvyšší vrchol Malé Fatry - Veľký Kriváň. Nejen tyto dva, ale i mnohé jiné vrcholy nabízejí za dobré viditelnosti překrásné výhledy na Velkou Fatru, Západní Tatry, Chočské vrchy a další pohoří.

Více informací
Jánošíkove diery
Jánošíkove diery
Hrad Blatnica
Hrad Blatnica
Národní park Veľká Fatra
Národní park Veľká Fatra