Užijte si pobyt v přírodě Žďárských vrchů kousek od Nového Města na Moravě v Penzionu Sykovec. Nudit se rozhodně nebudete. Vydejte se na výlety k místním atrakcím a prozkoumejte chráněnou krajinnou oblast. V ceně je chutná snídaně nebo polopenze a relaxace v privátním wellness.

O ubytování

Penzion Sykovec se nachází v poklidné krajině Žďárských vrchů v obci Tři studně jen 7 km od Nového Města na Moravě. Na dosah budete mít moderní sportovní areál Vysočina Arena (5 km), Pohádkovou vesničku (12 km) a další atrakce. Příležitostí k výletům a novým zážitkům tak budete mít rozhodně dostatek.

V Novém městě na Moravě najdete renesanční zámek z 16. století a Horácké muzeum Vysočiny s expozicemi zaměřenými na lidová řemesla, kulturu, sklářství, železářství a celkově historii města. V nedalekém Žďáru nad Sazávou (11) na vás zase čeká kreativní Muzeum nové generace, kde se pomocí nejnovějších audiovizuálních technologií seznámíte s celým areálem místního zámku, Zelené hory a širokého okolí.

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře (11,8 km) ale doporučujeme vidět i na vlastní oči. Je součástí kulturního dědictví UNESCO a jde o opravdový architektonický unikát. Skvělou příležitostí k výletu je také Obrázková cesta lesem Ochoza, která následuje osm obrázků spojených s historií a legendami této oblasti. V létě se vydejte k rybníku Sykovec (150 m) či Medlovskému rybníku (500 m), kde se v létě můžete osvěžit, kdykoli pak rybařit.

V zimě samozřejmě nebudete mít o zábavu nouzi. Areál pro běžecké lyžování a biatlon Vysočina Arena je vzdálený jen 5,1 km a v okolí vedou také upravené běžkařské trasy o celkové délce 15 km. Vyzkoušet můžete také vlek na Harusův kopec, který je vzdálen pouze 5,6 km. Projedete si zde 550 m dlouhou sjezdovku a pro děti je tu malý vlek a lyžařská škola.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 18 standardních pokojů, které prošly rekonstrukcí. Vybaveny jsou televizí, WiFi připojením a vlastní koupelnou se sprchou. K dispozici jsou dvou, tří i čtyřlůžkové pokoje, a tak na pobyt můžete vyrazit s celou rodinou.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace penzionu nabízí především poctivou českou kuchyni, točené pivo či nealkoholické nápoje a víno z vinařství Pavlov. V létě oceníte také venkovní posezení se zahrádkou.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku poslouží malé wellness centrum s vířivkou a saunou s ochlazovacím bazénkem.

Cestujete s dětmi?

Děti jistě nadchne dětský koutek a lanové centrum s dětským hřištěm. Penzion se navíc může pochlubit Baby Friendly certifikací.

Penzion Sykovec

Penzion Sykovec

Tři Studně 38 , Tři Studně
Česká republika

Provozuje společnost:
ZdenVit s.r.o. IČ: 05081262


608 77 87 87

recepce@sykovec.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Baby friendly
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
8 km
Vzdálenost od jezera
100 m
Zastávka
0,6 km
Sjezdovka
5,6 km
Běžkování
5,1 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chráněná krajinná oblast Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je nejvyšší částí Českomoravské vrchoviny. Nejvyšším vrcholem je Devět skal 836 m n.m. Typickými krajinnými prvky Žďárských vrchů jsou rulové skalní věže lákající lezce zpoza lesů a spousta rybníků a venkovských stavení s prvky horácké lidové architektury u polí a luk. Největšími rybníky jsou Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Jaká místa nevynechat při návštěvě Žďárských vrchů?

  • Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy u Chotěboře
  • Navštivte také památkovou rezervaci lidové architektury Betlém Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilskou vodní nádrž.

Po turistických trasách můžete kromě Devíti skal navštívit i Žákovu horu, Radostínské rašeliniště a rašeliniště Velké Dářko.

Více informací
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Havlíčkův Brod
Havlíčkův Brod
Jihlava
Jihlava