Objevte oblast Dalmácie s vyhlášenou kuchyní, krásnými plážemi a jedinečnými historickými památkami! Vyrazte na ostrov Brač, ubytujte se v Grand Hotelu View **** a užijte si vysoký komfort pokojů Superior, výtečnou polopenzi a relax v hotelových bazénech. Ubytování má navíc ideální polohu, pouhých 15 m od pláže. A vyrazit můžete i s rodinou – 2 děti do 12 let mají pobyt zdarma.

O ubytování

Moderní 4* Grand View Hotel se nachází v městečku Postira na severním pobřeží ostrova Brač. Z hotelu jste hned na pláži a v okolí najdete spoustu skvělých restaurací, krásnou promenádu a zajímavé historické památky, například zříceninu antické vily Mirje (2,6 km) nebo reliéf Herkula (3,7 km) vytesaný do skály. Městečko se může pochlubit i dlouhou rybářskou tradicí, nezapomeňte tak ochutnat lokální rybí speciality.

Na výlet můžete vyrazit do letoviska Supetar (8,5 km). To je zároveň největším městem na ostrově a osloví především milovníky historie, která na vás bude dýchat na každém kroku díky pozůstatkům starých římských staveb, krásným mozaikám a dalším architektonickým pokladům, včetně kostela Marijinog Navještenja z 18. století nebo mauzolea rodiny Petrinovičů. Na druhé straně ostrova najdete obec Bol (36,4 km), považovanou za nejstarší místo na ostrově. Leží zde jedna z nejkrásnějších jadranských pláží, Zlatni rat, a nejvyšší vrch jadranských ostrovů, Vidova hora. Za návštěvu stojí také rybářské vesnice Milna (27,2 km) a Sutivan (17,4 km).

Ze Supetaru jste cca za hodinu plavby trajektem ve Splitu (29,9 km), největším městem chorvatského pobřeží, které pravděpodobně není třeba dlouze představovat. Město je známé mimo jiné mimořádným množstvím historických a kulturních památek. Při jeho návštěvě uvidíte například Diokleciánův palác, katedrálu sv. Domnia nebo Jupiterův chrám. Projděte si krásnou promenádu Riva a zastavte se na Náměstí republiky (místními zvaném Prokurative) obklopeném neorenesančními budovami s nezaměnitelnou červenou fasádou. Pro obdivovatele umění je tu potom Galerie Meštrović a Galerie výtvarného umění.

Moře a pláže

Přímo před hotelem budete mít 150 m dlouhou oblázkovou pláž Vrilo. Díky pozvolnému sestupu do moře je vhodná i pro malé děti, komfort všech návštěvníků zajistí dohled plavčíka, sprchy, toalety, převlékací kabinky a lehátka či slunečníky k zapůjčení. V horkém létě navíc oceníte přírodní stín borovic, které pláž lemují.

Letovisko Postira nabízí i další krásné pláže. Jednou z nejnavštěvovanějších je písečná pláž Lovrečina (4,7 km), u které najdete kavárnu, restauraci a ohradu s oslíky, ze kterých budou nadšené nejen děti. Sestup do moře je zde postupný a písek opravdu jemný. Nedaleko hotelu budete mít také oblázkové pláže Rot (550 m) a Porat (200 m). Na pláž Rot mohou díky betonovému nájezdu do moře vyrazit i vozíčkáři.

Kde budete spát?

V hotelu na vás bude čekat krásný, stylově zařízený pokoj Superior. Součástí pokoje je moderní koupelna se sprchovým koutem a fénem na vlasy a k vybavení patří dvoulůžková postel, psací stůl s židlí, klimatizace, minibar, televize, trezor a WiFi připojení. Pokoj má navíc vlastní balkon s venkovním posezením a výhledem na moře.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci si pochutnáte na středomořské kuchyni, lokálních specialitách i mezinárodních pokrmech. Oblast Dalmácie je vyhlášená především jídly z čerstvých ryb a mořských plodů, ochutnat můžete také třeba dalmatinski soparnik, jídlo podobné italské pizze.

Kde budete relaxovat?

Dokonalého odpočinku se vám dostane nejen na pláži, ale také na terase hotelu kde najdete hned 3 bazény – venkovní panoramatický, venkovní dětský a částečně krytý.

Součástí hotelu je také wellness centrum s vyhřívaným bazénem, finskou saunou, ledovou saunou, parní lázní, zážitkovou sprchou, solnou odpočívárnou a výběrem masáží a procedur.

Cestujete s dětmi?

Pokud vyrážíte na pobyt s dětmi, jistě oceníte možnost zapůjčení dětské postýlky, chůvičky, ohřívače lahví, koše na plenky, přebalovacího pultu a vaničky. Pro nejmenší hosty je připravený také hezký dětský koutek s hračkami.

Něco navíc

Kromě výletů a plavání v moři se můžete rozpohybovat také v hotelovém fitness centru.

Grand Hotel View ****

Grand Hotel View ****

Vrilo 42 , Postira
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Adria Coast Turizam d.o.o. IČ: 081060581


+ 385 51 800 480

allotments@jadran-crikvenica.hr

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 30 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 12 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od moře
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Ostrov Brač

Ostrov Brač Tip na výlet

Brač ve Střední Dalmácii je se svou rozlohou 396 km² třetím největším ostrovem Jaderského moře. Od pevniny je oddělen Bračským průlivem a z druhé strany jej od dalšího krásného ostrova Hvar odděluje Hvarský průliv. Pro svou blízkost k pevnině je Brač oblíbeným cílem jednodenních lodních výletů z měst Makarska a Split.

Na Brači se nachází vůbec nejvyšší vrchol na ostrovech v Jadranu. Je jím Vítova hora (Vidova gora) o výšce 780 m nad mořem. Na ostrově Brač je 22 obcí a osad, z nichž největší je přístavní městečko Supetar. Nejvíc historických památek upomínajících na dávné osídlení ostrova najdete právě v Supetaru. Během procházení v jeho úzkých uličkách narazíte například na středověké kostely, raně křesťanské mozaiky, pozůstatky římských vil a honosná mauzolea šlechtických rodů.

Ostrov nabízí různé typy pláží od těch s jemnými oblázky s pozvolným přístupem do vody přes upravená betonová plata po skalnaté pobřeží. Poblíž letiviska Bol nse nachází snad nejznámější pláž v celém Chorvatsku – Zlatni rat. Pláž o délce 630 m má ikonický tvar jakéhosi trojúhelníkového rohu (podle nějž také dostala svůj název) a je tvořena drobnými oblázky. Mořské proudy si s nimi každý den pohrávají, a tak se tvar této pláže průběžně mění.

Pokud preferujete aktivní dovolenou, je zde pro vás rozvětvená síť turistických stezek. Oblíbená je třeba cesta olivovými háji Maslinovi put o délce 6 km nebo Stezka Dolcevita (také 6 km) vedoucí malebnými městečky Donji Humac a Dračevica, kde můžete ochutnat vynikající místní vína, olivy a další speciality.

Více informací
Split
Split
Diokleciánův palác ve Splitu
Diokleciánův palác ve Splitu
Makarska
Makarska