Vzpomínáte s nostalgií na prázdniny u babičky na vsi? A co takhle zkombinovat venkovskou atmosféru s luxusním odpočinkem? Martinský Mlýn vás okouzlí nejen rustikálními pokoji a poctivou domácí kuchyní, ale i luxusním wellness pod širým nebem, do kterého budete mít vstup se slevou, a lázněmi, kde si dle varianty pobytu můžete dopřát i relaxační masáž a koupel. To vše v krásné přírodě jižních Čech, nedaleko Českého Krumlova i Českých Budějovic.

O ubytování

Martinský mlýn se nachází na úpatí Novohradských hor, v obci Hrádek. Historická stavba nedaleko potoka, louky i rybníka bude krásným útočištěm pro každého, kdo si chce oddechnout od každodenního shonu a prozkoumat krásnou přírodu jižních Čech.

Zajímavé vyžití, včetně wellness zóny, nabízí už mlýn samotný. Nenechte si ale ujít také příležitost k úžasným výletům. Navštivte třeba Terčino údolí (11,2 km) s krásným vodopádem, projděte si rašeliniště Červené blato (11,5 km) se zajímavou naučnou stezkou nebo navštivte město Nové Hrady (9,9 km) s gotickým hradem, starou kovárnou a dalšími památkami.

Na výlet vyrazte do Českého Krumlova (33,5 km), kde najdete rozsáhlý hrad a zámek, několik klášterů, novogotický kostel sv. Víta, zámecký statek Kvítkův Dvůr a mnoho dalšího. K návštěvě lákají i České Budějovice (26,3 km) s jedním z největších náměstí v Evropě, gotickou Černou věží a dlouhou pivovarnickou historií.

Kde budete spát?

Mlýn se může pochlubit opravdu krásnými pokoji v rustikálním stylu. Každý pokoj je jedinečný a vždy se zde budete cítit jako doma (nebo spíše jako na prázdninách u babičky). Venkovský styl je zde doplněný moderním komfortem ve formě vlastní koupelny s WC.

  • Pokoj Baštýř je podkrovní, laděný do modré barvy a rybářské tematiky. Najdete v něm manželskou postel, stolek s židlemi a úložný nábytek.

  • Pokoj Hamerna nabídne manželskou postel s nebesy a stolek s posezením, vše vyvedené z kovu ve velmi dekorativním stylu.

  • Pokoj Husopaska je romantické hnízdečko s manželskou postelí přímo pod oknem, posezením a něžnými dekoracemi.

  • Pokoj Mlýnská šalanda zaujme dobovým nábytkem z tmavého dřeva. K vybavení pokoje patří dvě postele (spojené do dvoulůžka), velká šatní skříň a stolek s židlemi.

  • Pokoj Bylinkovna vás přenese do domu babky kořenářky. Těšit se můžete na vyřezávaný, zdobený nábytek (dvoulůžková postel, stůl s židlí a malá pohovka k posezení) a dekorace inspirované bylinkami a kvítím.

  • Pokoj Ptáčník ubytuje až 3 osoby na manželské posteli a samostatném jednolůžku. Díky důmyslnému rozvržení pokoje se spací zónou oddělenou závěsem budete mít i ve více lidech dostatek soukromí.

  • Pokoj Květinářka okouzlí romantickým laděním a pohodlně ubytuje až 3 osoby v částečně oddělené spací zóně s manželskou postelí a na samostatném jednolůžku.

  • Pokoj Včelař je vhodný až pro 4 osoby, které se vyspí na manželské posteli a 2 samostatných jednolůžkách. O skvělou atmosféru se postarají krásné dekorace, včetně barevných úlů.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace v mlýnici vás pohostí poctivou českou domácí kuchyní. V létě se navíc můžete těšit na venkovní grilování, nebo si nechte zabalit piknikový koš na vaše toulky přírodou.

Kde budete relaxovat?

V nádherné relaxační zóně obklopené přírodou si opravdu pohádkově odpočinete. Ve wellness zóně najdete venkovní vyhřívaný sud s vířivkou, venkovní sudovou finskou saunu a vyhřívaný venkovní bazén, bylinkovou páru a mlýnskou lazebnu, kde si můžete dopřát pivní, solné či bylinkové lázně a úžasnou masáž.

Něco navíc

K dispozici budete mít TV místnost s bohatou videotékou, těšit se můžete ale i na promítání kina v mlýnici nebo v přírodě.

Martinský Mlýn

Martinský Mlýn

Hrádek 18 , Trhové Sviny
Česká republika

Provozuje společnost:
MILDING, s.r.o. IČ: 07937253


+420 386 322 996

martinskymlyn@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc - pouze po předchozí domluvě
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Konferenční místnost
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4,4 km
Zastávka
1,3 km

Tipy na výlet

CHKO Třeboňsko

CHKO Třeboňsko Tip na výlet

Navštivte jednu z mála chráněných oblastí rozkládajících se na velké ploše (až 700 km²) v rovinatém terénu. V CHKO Třeboňsko se vám naskytne výjimečný pohled na bohatá stanoviště, rozsáhlé jehličnaté a listnaté lesy, zbytky lužních lesů či mokřadní louky. Hlavně ale spatříte velké plochy cenných rybníků a rašelinišť, které oblast proslavily. Pestré prostředí souvisí také s druhovou rozmanitostí rostlin a živočichů, mezi kterými vynikají obzvláště ptáci - v CHKO Třeboňsko můžete pozorovat více než 280 druhů opeřenců.

Vydejte se do přírodní rezervace Červené Blato, kterou prozkoumáte díky stejnojmenné naučné stezce. Národní přírodní rezervace Velký a Malý Tisý je ideální pro pozorování vodního ptactva a v Národní přírodní rezervaci Ruda najdete rozsáhlé rašeliniště s početnými prameništi.

Více informací
České Budějovice
České Budějovice
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
Třeboň
Třeboň