Poznejte krásy jihočeského lázeňského města a odpočiňte si od běžných starostí. Hotel Galerie **** v Třeboni vám nabídne atraktivní polohu přímo v centru města, v blízkosti historických památek. Těšit se můžete také na vstup do Vodního světa v Lázních Aurora, kde si užijete jedinečný relax v bazénu nebo vířivce. Třešničkou na dortu je láhev vína, která na vás počká na pokoji.

O ubytování

Hotel Galerie **** najdete v samém srdci malebné Třeboně. Historické centrum s památkami a restauracemi se rozkládá v těsné blízkosti ubytování. Nabízí se vám tak jedinečná příležitost prozkoumat krásné jihočeské lázně, dopřát si trochu odpočinku nebo se vydat na objevnou cestu do přírody v okolí.

Třeboň je kouzelným lázeňským městem na jihu Čech, které vám má rozhodně co nabídnout. Rozmanitost tohoto kraje potěší nadšené sportovce, lázeňské šviháky, labužníky i dobrodruhy. Ať už sem vyrazíte za jakýmkoliv druhem zábavy, neměli byste ovšem vynechat procházku nádherným historickým centrem.

S prohlídkou Třeboně začnete na Masarykově náměstí (110 m), lemovaném barevnými domečky s podloubím. Pokud pokoříte 100 schodů vedoucích na věž staré radnice (190 m), naskytne se vám nádherný výhled na centrum i přírodu v okolí.

Až se pokocháte rozhledem na tento výjimečný kraj, vydejte se směrem k největšímu lákadlu z třeboňských památek – renesančnímu zámku (250 m). Absolvujte zde komentovanou prohlídku vnitřních prostor, navštivte unikátní Dům přírody Třeboňska a nezapomeňte se projít zámeckým parkem (300 m).

Příjemný zážitek slibují také třeboňské slatinné lázně. Najdete tu dva lázeňské domy – Aurora (1,7 km) a Berta (400 m), kde vám pomohou především s poruchami pohybového aparátu. Svěřte se tu do péče odborníků, relaxujte v místním wellness centru nebo si dopřejte klidnou procházku Lázeňským parkem (1,6 km).

Třeboň je obklopena svěží panenskou přírodou. Pro zdejší rovinatou krajinu zařazenou do biosferických rezervací UNESCO jsou typické borové lesy, mokré louky, vzácná rašeliniště a samozřejmě také rybníky. Ten nejznámější je rybník Svět (2,8 km), podél kterého se vine Naučná stezka kolem Světa. V létě se tu můžete i vykoupat nebo si vyzkoušet některý z vodních sportů.

Kde budete spát?

Ubytujete se přímo v historickém centru Třeboně v dvoulůžkovém pokoji v boutique stylu, který je zařízený prakticky a s ohledem na přírodu. Jednotlivé pokoje jsou vybaveny soukromou koupelnou se sprchovým koutem, ledničkou a televizí. K dispozici je rovněž bezplatné připojení k Wi-Fi.

Na čem si pochutnáte?

Stravovat se budete v hotelové restauraci, která připravuje tradiční českou kuchyni z lokálních a sezónních surovin. Bohatá snídaně se servíruje formou teplého i studeného bufetu. Během dne můžete vybírat ze stálého i denního menu s kvalitními pokrmy, jako jsou rybí speciality, grilované maso nebo vegetariánské pochoutky. Součástí polopenze je také polévka.

Hotel Galerie ****

Hotel Galerie ****

Rožmberská 35 , Třeboň
Česká republika

Provozuje společnost:
Hotel Galerie Třeboň, spol. s r.o. IČ: 24255319


+420 384 385 293

info@hotel-trebon.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování 150 m od hotelu na parkovišti 100 Kč/den nebo zdarma v okolí

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Kolárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
1,9 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Třeboň

Třeboň Tip na výlet

Třeboň láká návštěvníky krásným historickým centrem a také mnoha dalšími památkami. Nejvýznamnějším objektem na Masarykově náměstí je radnice z roku 1566, ke které patří také architektonicky zajímavá 31 metrů vysoká věž s ochozem, hodinami a cibulovitou střechou s lucernou.

Dominantou města je rozhodně renesanční zámek se zahradami, jehož bohaté interiéry si můžete prohlédnout na třech prohlídkových trasách.

Na procházku se můžete vydat po naučné stezce kolem rybníka Svět, který je skvělým místem pro turistiku, cykloturistiku i odpočinek. Na druhém břehu vás poté čeká novogotická Schwarzenberská hrobka.

Rybník Svět vybudoval Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan v 16. století. Dnes zde kromě jeho sochy najdete také dvě pláže se sportovním areálem i dětským hřištěm.

Více informací
Zámek Třeboň
Zámek Třeboň
CHKO Třeboňsko
CHKO Třeboňsko
Schwarzenberská hrobka
Schwarzenberská hrobka