Ubytujte se v srdci jižních Čech v centru Borovan, odkud budete vyrážet na krásné výlety za památkami v okolí: České Budějovice, Český Krumlov nebo Holašovice. Na hotelu vás čeká polopenze a úschovna kol. Užít si můžete také vstup do nového wellness s vířivkou a 3 druhy saun.

O ubytování

Rodinný Hotel Alf *** se nachází v srdci jižních Čech v Borovanech – přímo na náměstí a vedle kláštera. Do Třeboně je to odtud 18 km, České Budějovice jsou vzdálené 20 km a Český Krumlov plný UNESCO památek pak 31 km.

Přímo v Borovanech najdete ZOO Dvorec (4,3 km), dříve známou jako Park exotických zvířat, kde žije přes 100 druhů živočichů, včetně největší sbírky kober rodu Naja v Evropě. Procházkou se dostanete k památníku Jana Žižky (4,2 km) a husitskému muzeu. Vede tudy také 4 km dlouhá naučná stezka.

V Třeboni si potom prohlédnete místní renesanční zámek a anglický krajinářský park. U rybníka Svět (16,8 km) si užijete koupání i vodní sporty, je tu dokonce městská pláž s tobogánem. K celoročnímu koupání a relaxaci je pak otevřené wellness centrum Aqua Viva se sportovním vyžitím.

České Budějovice zase lákají na zajímavé expozice Jihočeského muzea a Muzea koněspřežky, stejně jako na prohlídku vodárenské věže z počátku 18. století, s video-expozicemi věnovanými místní historii vodárenství. V horkých dnech se zde osvěžíte na letní plovárně na Sokolském ostrově a v zimě vás okouzlí půvabné vánoční trhy.

Kde budete spát?

Ubytování je zajištěno v útulném dvoulůžkovém pokoji s komfortním vybavením. K dispozici budete mít telefon, WiFi připojení a vlastní sociální zařízení. Některé pokoje mají navíc také televizi.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je prostorná restaurace s letní terasou, zaměřená primárně na českou kuchyni.

Kde budete relaxovat?

Relaxaci si užijete v novém wellness centru s vířivkou (36 °C) a 3 druhy saun (finská, bio, parní). K dispozici je také Kneippův chodník, vyhřívaná lavice (32 °C), polévací vědro a relaxační zóna s lehátky. Pokud si chcete užít trochu romantiky, můžete si doobjednat VIP vířivku MILK 02 s láhví Prosecca a užít si koupel v „ pramenu mládí“.

Hotel Alf ***

Hotel Alf ***

Žižkovo náměstí 2 , Borovany
Česká republika

+420 387 980 124

hotel.alf@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
70 m
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
15,5 km
Běžkování
15,5 km

Tipy na výlet

CHKO Třeboňsko

CHKO TřeboňskoTip na výlet

Navštivte jednu z mála chráněných oblastí rozkládajících se na velké ploše (až 700 km²) v rovinatém terénu. V CHKO Třeboňsko se vám naskytne výjimečný pohled na bohatá stanoviště, rozsáhlé jehličnaté a listnaté lesy, zbytky lužních lesů či mokřadní louky. Hlavně ale spatříte velké plochy cenných rybníků a rašelinišť, které oblast proslavily. Pestré prostředí souvisí také s druhovou rozmanitostí rostlin a živočichů, mezi kterými vynikají obzvláště ptáci - v CHKO Třeboňsko můžete pozorovat více než 280 druhů opeřenců.

Vydejte se do přírodní rezervace Červené Blato, kterou prozkoumáte díky stejnojmenné naučné stezce. Národní přírodní rezervace Velký a Malý Tisý je ideální pro pozorování vodního ptactva a v Národní přírodní rezervaci Ruda najdete rozsáhlé rašeliniště s početnými prameništi.

Více informací
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
České Budějovice
České Budějovice
Třeboň
Třeboň