Užijte si dovolenou na pomezí Šumavy a CHKO Český les v Penzionu Račín jen 1 km od hraničního přechodu s Německem. Obklopeni přírodou si dokonale odpočinete v infrasauně nebo v krytém bazénu, zabavíte se výlety a sporty a přes den se můžete slunit na venkovní terase. K tomu si každý den pochutnáte na vynikající polopenzi. Na děti zde navíc čeká hřiště a dětský koutek s hernou.

O ubytování

Pension Račín najdete pouhý 1 km od Německých hranic, u obcí Nýrsko a Svatá Kateřina, na půli cesty mezi národními parky Český les a Šumava, které oba nabízejí celou řadu krásných výletních cílů.

Byla by škoda nevyužít blízkosti některých německých atrakcí, jako jsou aquaparky Osserbad Lam (12,1 km) a Aquacur Badewelt Bad Kötzting (22,1 km). V krásném prostředí Národního parku Bavorský les si zde užijete tobogány, bazény s termální vodou, saunový svět či nejrůznější procedury. Bavorský les nabízí ale i jiné aktivity, například pozorování divokých šelem v areálech Falkstein u obce Ludwigsthal (34,2 km) a Lusen u Neuschönau (67 km) nebo ve zvířecím parku Lohberg (15,4 km).

Na české straně hranic se můžete projít okolo přehrady Nýrsko (10,4 km), navštívit zámek Bystřice nad Úhlavou (8,7 km) se zámeckým parkem nebo Chodský hrad v Domažlicích (26,6 km), v jehož prostorách sídlí Muzeum Chodska. Pro milovníky adrenalinové zábavy je tu potom Bikepark Špičák (24,6 km) s trasami různých obtížností a Jump parkem, který se navíc v zimě mění na lyžařský areál s 25 km sjezdových tratí. Na lyže můžete vyrazit i do nedalekého Ski areálu Belveder (29,1 km) nebo do středisek Hohenbogen (10,7 km) a Fürstlich Hohenzollernsche Arber-Bergbahn (23,8 km) na německé straně.

Pokud vás láká i chození po památkách, zajeďte si do města Klatovy (23,7 km). Krásy Šumavy odsud budete mít jako na dlani, stačí vystoupat na 81 metrů vysokou Černou věž. Vydat se naopak můžete i do podzemí, konkrétně do katakomb pod kostelem Neposkvrněného početí Panny Marie a sv. Ignáce, kde uvidíte jezuitské pohřebiště s mumifikovanými těly. Kousek za městem potom najdete hrad Švihov (33,4 km) obehnaný vodním příkopem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v pohodlně zařízeném pokoji typu Standard s vlastní koupelnou. V koupelně najdete WC a sprchový kout, v pokoji je manželská postel, posezení a televize. Některé pokoje mají navíc i balkón s výhledem na okolní přírodu (nelze garantovat).

Na čem si pochutnáte?

Snídaně se podávají tradičně formou bufetu, z čerstvého pečiva, sýrů, uzenin a dalších pochutin si můžete vybrat, co hrdlo ráčí. Odpoledne otevírá lobby bar, kde si můžete dát třeba točené pivo, a den zakončíte chutnou večeří o třech chodech, na výběr přitom budete mít rovnou ze čtyř hlavních jídel.

Kde budete relaxovat?

Penzionu nechybí ani menší wellness zóna. K rozpohybování se a osvěžení vám zde poslouží vnitřní bazén, skvěle se naopak prohřejete v infrasauně a hydromasážní vířivka uleví vašim unaveným svalům.

Cestujete s dětmi?

Děti se v penzionu spolehlivě zabaví za každého počasí. Hrát si totiž mohou nejen na zahradě a hřišti, ale i ve vnitřním dětském koutku s hernou. Pro pohodlí všech je navíc k zapůjčení i dětská postýlka.

Něco navíc

Přes den můžete relaxovat na slunné terase nebo si zahrát tenis, stolní fotbálek, kulečník či ping-pong.

Pension Račín

Pension Račín

Svatá Kateřina 14 , Nýrsko
Česká republika

Provozuje společnost:
RAČÍN ZVONÁR s.r.o. IČ: 26382156


+420 728 356 709

pensionracin@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
100-200 Kč/noc dle velikosti psa
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Baby friendly
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,2 km
Aquapark
10 m
Sjezdovka
7 km