Chce se na chvíli odpočinout od ruchu města? Užijte si dovolenou v klidném Penzionu Zelený Háj! Těšit se můžete na procházky lesem, výlety na kole, ale i zajímavé atrakce v okolí. Navštivte třeba Klatovy, Plzeň nebo vodní hrad Švihov, známý z několika filmových pohádek. Ke skvělému zážitku přispěje také útulné prostředí a vydatná snídaně, servírovaná až na pokoj.

O ubytování

Penzion Zelený Háj se nachází v klidné chatové osadě nedaleko obce Merklín, v Plzeňském kraji. Užijete si zde odpočinkový pobyt v přírodě, ale i spoustu zajímavých výletů. Projít si můžete třeba Naučnou stezku Bijadla (4,9 km) kousek od Merklína, věnovanou přírodě, starým řemeslům a myslivosti. V areálu navíc žijí i jeleni, daňci, mufloni, divoká prasata a jiná lesní zvěř. A dojít můžete až do Chalup, k vyhlídkové věži Chalupská Štěpánka (7,8 km) nebo Babiččině vyhlídce (8,6 km).

V nedalekých Chudenicích (15,2 km) na vás čeká zámek ze 13. století, 45metrová rozhledna Bolfánek a botanická Americká zahrada z roku 1828, která je dnes národní přírodní památkou. V Klatovech (28,2 km) najdete letní koupaliště, barokní lékárnu U Bílého jednorožce, která je v provozu již od roku 1639, Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše a Mercandinovy sady – jeden z nejstarších parků v České republice.

Vyrazit můžete i na hrad Švihov (18,3 km), kde se natáčela pohádka Tři oříšky pro Popelku, na krásný Nebílovský zámek (27,6 km) nebo na hrad a zámek Horšovský Týn (15,5 km) s působivými vodními příkopy a hned šesti prohlídkovými okruhy, z nichž jeden je věnován japonské hraběnce Mitsuko Coudenhove-Kalergi. A daleko to nebudete mít ani do Plzně (33,4 km). Navštivte třeba místní Techmania Science Centrum, Západočeské muzeum, Pivovarské muzeum, zoo, Dinopark a další atrakce.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z útulných, komfortně vybavených pokojů. V každém pokoji budete mít k dispozici vlastní koupelnu s WC, televizi, WiFi připojení a ledničku.

  • Dvoulůžkový pokoj má plochu cca 17 m² a je vybavený manželskou postelí nebo samostatnými jednolůžky. Najdete zde také stolek s posezením a úložný nábytek.

  • Čtyřlůžkový pokoj o ploše cca 20 m² zahrnuje 4 lůžka (manželské postele nebo jednolůžka), stůl s židlemi a úložné skříně.

Na čem si pochutnáte?

Penzion nemá klasickou denní restauraci, užít si zde ale můžete alespoň servírované snídaně s donáškou až na pokoj. Přes den se pak občerstvíte v samoobslužném baru s lahvovým pivem, nealko nápoji, oříšky, brambůrkami, nakládaným sýrem, utopenci a dalšími pochutinami. K dispozici je také společná kuchyňka a kávovar.

Kde budete relaxovat?

Po předchozí domluvě si můžete svůj pobyt vyšperkovat relaxační masáží.

Něco navíc

V létě se můžete těšit na venkovní kuželky, badminton nebo posezení u ohně, v chladnějších dnech zase jistě oceníte vnitřní hernu s kulečníkem, ping pongem a stolním fotbalem.

Penzion Zelený Háj

Penzion Zelený Háj

Merklín 107 , Merklín
Česká republika

Provozuje společnost:
Vladimíra Hofmanová IČ: 88608123


+420 608 972 234

info@hofman-hotels.cz

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
150 Kč/pobyt - po předchozí domluvě
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
4,8 km
Zastávka
1,6 km
Sjezdovka
3,7 km

Tipy na výlet

Klatovy

Klatovy Tip na výlet

Historicky zajímavé město Klatovy je jednou z bran Šumavy. Ihned na náměstí se můžete pokochat krásným výhledem na Šumavu z 81 metrů vysoké Černé věže, která je dominantou města. V krásném centru najdete také kostel Neposkvrněného početí Panny Marie a svatého Ignáce, pod kterým najdete katakomby s jezuitským pohřebištěm a mumifikovanými těly.

Co by vám také nemělo ujít:

  • Barokní lékárna U Bílého jednorožce
  • Hrad a zámek Klenová
  • Vodní hrad Švihov

V letních měsících můžete navštívit klatovské koupaliště nebo Westernový Ranč Podolí.

Více informací
Plzeň
Plzeň
Konstantinovy Lázně
Konstantinovy Lázně
Vodní hrad Švihov
Vodní hrad Švihov