Ubytujte se ve Wellness Hotelu Chalupa a užijte si dovolenou v srdci Národního parku Šumava! "Prášilský ráj" vás přivítá s otevřenou náručí a nabídne spoustu zajímavých aktivit i výletních cílů. Navštivte třeba ledovcové jezero Laka nebo vyhlídkovou věž Poledník. Těšit se můžete i na vydatnou snídani, krásné pokoje v moderně-rustikálním stylu a moderní wellness centrum s vnitřním bazénem a saunami.

O ubytování

Wellness Hotel Chalupa najdete v malebné vesničce Prášily, přímo v srdci Národního parku Šumava. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se v obci se 154 obyvateli budete nudit, opak je pravdou. "Prášilský ráj" nabízí bohaté vyžití pro turisty, sportovce i rodiny s dětmi. Prozkoumejte okolí při vyjížďce na koních, otestujte své limity v lanovém parku Offpark (350 m) a navštivte jednu z nejvýše položených botanických zahrad (350 m) v České republice, kde na ploše 15 000 m² najdete více než 5 000 druhů rostlin.

Dovolená na Šumavě se samozřejmě neobejde bez zajímavých výletů, v Prášilech dokonce můžete využít služeb průvodce, který zná okolí jako své boty. Vyrazte třeba k Prášilskému jezeru (2,8 km), kde se údajně zjevuje Jezerní panna, a pokračujte až k vyhlídkové věži Poledník (6,3 km), ze které uvidíte na vrchy Pancíř, Ostrý, Plechý i Javorník. Mezi další oblíbené výletní cíle patří jezero Laka (8 km), Hauswaldská kaple (10,6 km), Vchynicko-tetovský kanál (12,9 km) a Stará hůrka (9,5 km).

V zimě si můžete přibalit i lyžařskou výbavu, v okolí totiž najdete hned několik větších i menších ski areálů. Ve Ski areálu Nad nádražím - Belveder (18,7 km) na vás čeká 7 sjezdovek nižší a střední obtížnosti a zábavný dětský park Nádražíčko. Ski areál Špičák (26,1 km) potom nabídne rovnou 14 svahů pro začátečníky a středně pokročilé a freestyle park pro snowboardisty. Vyzkoušet můžete i tratě Ski areálu Kašperské hory (25,5 km), Lyžařského areálu Zadov (42 km) nebo Ski areálu Nové Hutě (39,8 km).

Kde budete spát?

Pokoje v Hotelu Chalupa vás okouzlí interiérem v rustikálním, horském stylu, zároveň jsou ale nové a se vším moderním komfortem. Mimo jiné má každý pokoj vlastní koupelnu se sprchovým koutem a všechny jsou pokryté WiFi signálem.

Dvoulůžkový pokoj měří 30 m² a najdete v něm manželskou postel nebo 2 oddělená lůžka, stůl s židlemi, LCD televizi, trezor, minibar a fén na vlasy. Většina těchto pokojů má také vlastní balkon.

Apartmán se skládá ze 2 samostatných ložnic a má celkovou plochu 50 m². Každá ložnice je vybavená dvoulůžkovou postelí, televizí a stolem. Nechybí trezor, minibar či fén na vlasy. Součástí apartmánu je i soukromý balkon.

Na čem si pochutnáte?

Hotel nemá vlastní denní restauraci, podávají se zde pouze snídaně formou bufetu. Můžete ale vyzkoušet oblíbené podniky v okolí, velké popularitě se těší například Hostinec u Michala (400 m) a Cukrárna Pampeliška (450 m).

Kde budete relaxovat?

Moderní wellness centrum s krásným interiérem plným přírodních materiálů bude vaší oázou klidu a odpočinku. Vyzkoušejte téměř 20m bazén s masážními prvky, finskou saunu či parní kabinu, zážitkovou sprchu s masážními tryskami a ochlazovací vědro. K relaxaci následně využijte odpočinkovou místnost s křesly a lehátky.

Wellness Hotel Chalupa ****

Wellness Hotel Chalupa ****

Prášily 174 , Sušice
Česká republika

Provozuje společnost:
SPORT HOTEL PRÁŠILY s.r.o. IČ: 25231588


+420 607 081 511

chalupa@prasilskyraj.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Vzdálenost od jezera
8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
40 km
Sjezdovka
12,5 km
Běžkování
12,5 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé místo pro milovníky aktivního odpočinku a přírody. Čekají zde na vás desítky naučných stezek a stovky kilometrů cyklotras. Na české straně Šumavy naleznete pět z osmi ledovcových jezer, která vznikla při procesu tání ledovců. Oblast je domovem mnoha vzácných živočichů. Turistům jsou k dispozici návštěvnická centra, kde můžete pozorovat vlky nebo třeba rysy a jeleny. Nezapomenutelné zážitky nasbíráte také při návštěvě některé z rozhleden, hradů nebo technických památek.

Co nevynechat při návštěvě Šumavy?

  • Boubínský prales
  • Černé a Čertovo jezero
  • Hrad Kašperk

Za návštěvu určitě stojí i nejvyšší šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavební kanál, rozhledna Boubín a Pramen Vltavy.

Vedle krásné šumavské přírody se můžete těšit i na malebná horská městečka. Za poznáním se vydejte do Muzea Šumavy.

Více informací
Prášilské jezero
Prášilské jezero
Vlčí výběh Srní
Vlčí výběh Srní
Tříjezerní slať
Tříjezerní slať