Užijte si pohodový pobyt na jižní Moravě nedaleko oblíbeného Moravského krasu s Punkevními jeskyněmi. Hotel Olberg *** nabízí pohodlné pokoje, snídaně formou bufetu, ale také privátní wellness s vířivkou a saunou. Čeká na vás také láhev Prosecca a degustační večeře o 4 chodech.

O ubytování

Hotel Olberg se nachází v obci Olomučany na okraji Moravského krasu. Přijeďte si užít dovolenou plnou výletů, dobrého jídla i odpočinku v přírodě či ve wellness. S historií okolí hotelu vás seznámí naučná stezka Olomučany, která vede v jeho bezprostřední blízkosti. Příjemnou procházkou se dostanete ke zřícenině Čertova hrádku (1,5 km), ke zbytkům Starého hradu a k nedalekému Novému hradu (3,5 km) tyčícímu se nad údolím Svitavy.

Spoustu zajímavých výletních cílů na vás čeká v Moravském krasu. Navštívit zde můžete například Punkevní jeskyni (12 km) s možností plavby po podzemní říčce Punkvě, Kateřinskou jeskyni (11,4 km), jeskyni Balcarku (16 km) nebo jeskyni Výpustek (11 km), kdysi proměněnou v podzemní továrnu. Propast Macocha (13 km) je největší propastí svého druhu v České republice a i ve střední Evropě a prohlédnout si ji můžete ze dvou vyhlídkových můstků. Netradičním zážitkem je jízda krajinou Moravského krasu po jednosměrných cyklistických trasách, tzv. singletrailech, které mají základny v Jedovnicích (9,8 km) a v Mariánském údolí (24 km). Z ptačí perspektivy můžete kras vidět z Alexandrovy rozhledny (9 km).

Mezi další lákavá místa patří například jeskyně Blanických rytířů (25 km), zámek Blansko (4,5 km), zámek Rájec nad Svitavou (10 km), arboretum Křtiny (12 km) nebo westernové městečko Boskovice (23 km). Významnou technickou památkou je Stará huť u Adamova (4,7 km), jedna z nejstarších dochovaných železářských hutí. Raritou je dřevěný kostelík sv. Paraskivy v Blansku, který se původně nacházel v Podkarpatské Rusi. V roce 1936 byl ovšem kostelík rozebrán a po železnici dopraven do Blanska, kde byl znovu postaven. Spoustu aktivit pro celou rodinu nabízí Přírodní park Velká dohoda (16 km), ve kterém najdete ferratový park, lanovku, lanový park, lezeckou stěnu, jeskyni a velké dětské hřiště. Za letním osvěžením se vydejte do aquaparku Blansko (4,5 km) nebo k rybníku Olšovec (9,5 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete na dvoulůžkovém pokoji typu Standard s vlastní koupelnou. V pokoji laděném ve svěžích barvách najdete pohodlnou postel, WiFi připojení, LED televizi a fén.

Za příplatek je možné ubytování ve dvoulůžkovém pokoji typu Superior s vlastní koupelnou. Tyto pokoje jsou prostornější a disponují navíc mini ledničkou a klimatizací. Na pokoj lze umístit přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V moderní restauraci Olberg s letní terasou si pochutnáte na vynikajících pokrmech připravených z čerstvých regionálních surovin. Budete mít ideální příležitost vyzkoušet třeba kozí sýr Sedlák ze Šošůvky, plísňový sýr Niva z Otinovsi, med z Obory nebo pstruh z Rybářství Skalní Mlýn.

Kde budete relaxovat?

V hotelovém wellness si užijete ničím nerušený klid a odpočinek. Součástí je venkovní vyhřívaný bazén s protiproudem, vířivka a finská sauna. Den si navíc můžete zpříjemnit příjemnou masáží.Pro ty, kdo rádi relaxují v soukromí, je možné zajistit privátní vstup do wellness.

Něco navíc

Součástí areálu hotelu je 8 m vysoká lezecká stěna a půjčovna sportovních potřeb.

Hotel Olberg ***

Hotel Olberg ***

Olomučany 58 , Olomučany
Česká republika

734 446 291

hotel@olberg.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Fén
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
5 km
Sjezdovka
4,2 km