Ne nadarmo se Český Krumlov dostal na prestižní Seznam UNESCO, jeho krásu zkrátka musíte vidět na vlastní oči. Ubytujte se v Penzionu Hornička jen 5 minut od centra, posilněte se výtečnou snídaní ve formě bufetu a projděte si všechny historické památky a malebná zákoutí města. Vyrazit můžete i na cyklovýlet po okolí, v penzionu nechybí uzamykatelná kolárna.

O ubytování

V tichém prostředí vilové čtvrti v jednom z našich nejkrásnějších měst, v Českém Krumlově, najdete útulný Penzion Hornička ***. Vydejte se za klidnou dovolenou v nádherném UNESCO prostředí právě sem!

Do historického centra Českého Krumlova to budete mít jen 5 minut chůze. Objevte všechny jeho krásy jako například hlavní náměstí, Zámek Český Krumlov či Synagogu. V Českém Krumlově můžete vidět i technickou raritu – grafitový důl (2,9 km), kde si v hloubce 70 m pod povrchem země prohlédnete, jak se těžila tuha a svezete se důlním vláčkem. Oblíbenými turistickými cíli v okolí jsou například Ptačí hrádek (3,4 km) a zřícenina hradu Dívčí kámen (12,7 km).

Za odpočinkem i zábavními aktivitami vyrazte na přehradu Lipno (19 km) či do přilehlého aquaparku Aquaworld Lipno (31 km). A pokud se nebojíte výšek, projděte si Stezku korunami stromů (32,3 km). Po dřevěné lávce dlouhé 675 m vystoupáte až do 40m výšky a kromě krásného výhledu si užijete také zajímavé interaktivní zastávky nebo nejdelší suchý tobogán v České republice. Během zimy si u Lipna užijete také zimní sporty a to ve Skiparku Frymburk (23 km) a ve Skiareálu Lipno (30 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z útulných, moderně zařízených pokojů, ve kterém najdete LCD televizi, WiFi připojení a vlastní koupelnu se sprchovým koutem a fénem.

  • Dvoulůžkový pokoj měří 20 m² a je vybavený manželskou postelí a psacím stolem s židlí.

  • Třílůžkový pokoj má plochu 22 m² a najdete v něm manželskou postel, samostatné jednolůžko a psací stůl s židlí.

Na čem si pochutnáte?

Ve společenské místnosti se servírují snídaně formou bufetu. Za hezkého počasí si můžete jídlo či šálek kávy vychutnat i na slunné terase.

Něco navíc

Najdete zde mimo jiné i společenskou místnost, uzamykatelnou úschovnu kol a za poplatek nabízí i možnost odvozu od autobusového nebo vlakového nádraží k penzionu a zpět.

Penzion Hornička

Penzion Hornička

Stinná 621 , Český Krumlov
Česká republika

Provozuje společnost:
Radek Steinocher IČ: 63878356


+420 603 755 584

penzionhornicka@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Kolárna
Lyžárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,4 km
Vzdálenost od jezera
19 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
31 km
Sjezdovka
310 km
Běžkování
10 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás. Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)