Nechte na sebe dýchnout historii a krásu Českého Krumlova. S ubytováním v Hotelu Peregrin přímo v historickém jádru města to budete mít všude kousek, navíc si můžete vybrat ubytování v pokoji Standard či Deluxe (za příplatek). Těšte se také na chutné snídaně, láhev Prosecca, mísu ovoce a romantickou výzdobu pokoje.

O ubytování

Hotel Peregrin *** se nachází přímo v srdci Českého Krumlova v citlivě zrekonstruované budově, jejíž historie sahá až do 15. století. Všechny krásy tohoto města, jehož centrum bylo prohlášeno za památku UNESCO, tak budete mít v docházkové vzdálenosti.

Doslova pár kroků od hotelu leží malebné náměstí Svornosti (70 m) s renesanční radnicí a barokní kašnou s morovým sloupem. Stačí přejít Lazebnický most (180 m) a dostanete se k ikonické zámecké věži (250 m), ze které je krásný panoramatický výhled na celé město a jeho okolí. Věž je dominantou hradu a zámku Český Krumlov, jejichž interiéry si můžete prohlédnout na zajímavých prohlídkách. Naproti zámku pak můžete navštívit komplex tří klášterů (540 m). Za vidění stojí také letohrádek Bellarie (1 km). Před letohrádkem je umístěno otáčivé hlediště, na kterém v sezóně probíhají v jedinečném prostředí zámecké zahrady divadelní představení. Doporučujeme také exkurzi do grafitového dolu (1,8 km) s ukázkou důlní těžby a svezením důlním vláčkem.

Milovníky přírody zavedou turistické trasy na Ptačí hrádek (2 km) nebo na rozhlednu Kleť (7 km). Daleko to není ani k vodní nádrži Lipno (30 km), která nabízí dokonalé zázemí pro letní koupání i pestré možnosti sportovního vyžití v jakémkoliv ročním období. Nedaleko nádrže se nachází Stezka v korunách stromů, Skiareál Lipno a bobová dráha.

Kde budete spát?

Každý pokoj je zcela originální a vyvedený do nejmenšího detailu. Během pobytu budete ubytováni ve dvoulůžkovém pokoji s luxusními tapetami, designovými svítidly a pohodlnou postelí s kvalitními matracemi. Ve vlastní moderně vybavené koupelně najdete fén, kosmetické potřeby a dostatek měkkých ručníků.

Pokoje typu Deluxe jsou navíc vybaveny minibarem a setem na přípravu čaje a kávy. Samozřejmostí je WiFi připojení na každém pokoji i v dalších prostorách hotelu.

Na čem si pochutnáte?

Každý den vaší jihočeské dovolené zahájíte snídaní ve formě bufetu. Pro hosty ubytované v pokojích Deluxe je možné domluvit snídaně servírované na pokoj se sklenkou prosecca.

Něco navíc

K hotelu náleží klidná zahrádka s krásným výhledem na město. Můžete si zde vychutnat snídani či sklenku vína, případně jen tak relaxovat.

Hotel Peregrin ***

Hotel Peregrin ***

Masná 139 , Český Krumlov
Česká republika

+420380743834

info@hotelperegrin.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Hotel nemá parkoviště, nutno parkovat na městském (zpoplatněno)

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Vzdálenost od jezera
20 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
24 km
Běžkování
24 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO)Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás.Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Otáčivé hlediště Český Krumlov
Otáčivé hlediště Český Krumlov
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno