Pobyt přímo v centru Českého Krumlova bude parádní, protože to budete mít ke všem krásám jen pár kroků. Penzion Pod Radnicí se nachází jen 100 metrů od Náměstí Svornosti, a když se vykloníte z okna pokoje, uvidíte rovnou na zámeckou věž. V ceně pobytu jsou snídaně formou bufetu, láhev vína a set na přípravu kávy a čaje na pokoji.

O ubytování

Penzion Pod Radnicí se nachází v samotném historickém jádru malebného Českého Krumlova. Během pobytu to tak budete mít blízko ke světoznámým pamětihodnostem, jež toto nádherné jihočeské město nabízí a díky kterým je památkou UNESCO.

Díky umístění v nejstarší části města si budete pohádkovou atmosféru Českého Krumlova vychutnávat i v bezprostředním okolí hotelu. Nádherné náměstí Svornosti lemované středověkými měšťanskými domy je od penzionu vzdáleno pouze 40 m. Pokud se po pěší zóně vydáte opačným směrem, přes Lazebnický most (70 m) dojdete k areálu hradu a zámku Český Krumlov (120 m). Překrásný výhled na město a jeho okolí budete mít ze zámecké věže, která je dominantou i symbolem Českého Krumlova. Za vidění stojí také letohrádek Bellarie (1 km) a otáčivé hlediště, kde probíhají divadelní představení v unikátním prostředí zámecké zahrady. Pobyt si můžete zpestřit také návštěvou krumlovských muzeí, jako je například muzeum tortury (50 m), muzeum voskových figurín (160 m), muzeum vltavínů (70 m) nebo muzeum historických motocyklů (100 m). Netradičním zážitkem je také prohlídka grafitového dolu v hloubce 70 m pod povrchem města, jež nabízí ukázku těžby i svezení důlním vláčkem.

Zajímavé výletní cíle ovšem najdete i v okolí. Z centra města si můžete udělat pěší výlet k Ptačímu hrádku (2,2 km) nebo na Křížovou horu (1,7 km), odkud se pokocháte parádními výhledy. Daleko to není ani k oblíbené vodní nádrži Lipno (25 km), která nabízí spoustu možností vyžití po celý rok. V létě se jedná o skvělé místo na koupání, a v zimě si na okolních kopcích dokonce zalyžujete ve Ski parku Frymburk (30 km) nebo Ski areálu Lipno (32 km). Na nádrž a její okolí můžete shlédnout ze Stezky v korunách stromů Lipno (50 km) nebo si udělat výlet na hrad Vítkův kámen (33 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. K vybavení pokoje náleží televize, WiFi připojení a set na přípravu kávy a čaje. Na pokoj je možné umístit jednu přistýlku. K dispozici je také prostorný třílůžkový pokoj s vlastním kuchyňským koutem a posezením či luxusní apartmán.

Na čem si pochutnáte?

Součástí penzionu je restaurace laděná do dobového stylu, kde se každý den pobytu posilníte během bufetové snídaně. Poté je možné objednávat pokrmy ze stálého jídelního lístku. K dispozici je také menší bar a zastřešená i venkovní terasa.

Penzion Pod Radnicí

Penzion Pod Radnicí

Radniční 26 , Český Krumlov
Česká republika

602484466

info@pensionpodradnici.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 280 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,8 km
Běžkování
11,3 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO)Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás.Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
Otáčivé hlediště Český Krumlov
Otáčivé hlediště Český Krumlov
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Vítkův hrádek
Vítkův hrádek