Penzion Alpský dom vás okouzlí stylovou horskou architekturou a příjemnou atmosférou. Těšit se můžete na výtečnou snídani nebo polopenzi a relax v privátním wellness nebo skvělých aquaparcích v okolí, do kterých budete mít vstup se slevou. Čekají na vás také úžasné výletní cíle – Oravská přehrada, Tvrdošín s památkou UNESCO a další.

O ubytování

Penzion Alpský dom se ukrývá v malebné oravské přírodě nedaleko polských hranic, přehrady Orava a mnoha skvělých výletních cílů a atrakcí. Lokalita je skvělá k odpočinkové dovolené, pro sportovce, nadšené turisty i rodiny s dětmi.

Projděte si naučnou stezku Juráňova dolina (6,6 km), prohlédněte si okolí z rozhledny Skorušina (10,7 km) nebo vystoupejte na vrch Uhlisko (14,4 km), skvělý k nenáročné horské turistice. Za kulturou se vydejte do Zuberce (18,2 km), kde najdete Muzeum oravské dědiny, nebo do Tvrdošína (15,6 km), kde čeká unikátní gotický kostel zapsaný na seznamu UNESCO, ART Galerie Schürger nebo Galerie Márie Medvecké.

Zábavu i relax ve vodě najdete v aquaparku Meander (6 km) s geotermální léčivou vodou, tobogány a 9 bazény, včetně bazénu s mořskými vlnami, nebo v polském aquaparku Chochołowskie Termy (11,1 km), který nabídne téměř 3 000 m² vodní plochy. V létě bude skvělým místem ke koupání také Oravská přehrada (13,6 km). Navštivte i Slanický ostrov (21,4 km) s barokním kostelíkem, ve kterém najdete několik historických a uměleckých expozicí.

V zimě nechybí ani ski areály pro lyžaře, z nichž nejbližší, Ski Centrum Vitanova, je vzdálen jen 950 m. Čeká zde na vás 6 sjezdovek nižší a střední obtížnosti. Otestovat můžete také sjezdovky Skiparku Oravice (6 km) a hned za hranicemi najdete město Zakopané (26,8 km), ráj zimních sportů obklopený 16 km sjezdovek, vhodných zejména pro zkušenější lyžaře.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním pokoji s vlastní koupelnou se sprchovým koutem a WC, televizí, WiFi připojením a terasou nebo balkonem, ze kterého si užijete krásný výhled do okolí.

  • Dvoulůžkový pokoj měří 15 m² a je vybavený manželskou postelí, stolkem s posezením a úložným nábytkem.

  • Apartmán má plochu 30 m² a skládá se ze samostatné ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s posezením. Nechybí úložný nábytek.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci si pochutnáte na specialitách regionální i mezinárodní kuchyně. Posedět si zde můžete také nad šálkem kávy a v létě na venkovní terase.

Kde budete relaxovat?

Po poctivé lyžovačce či celodenní turistice není nic lepšího než relax ve wellness. V hotelu najdete saunu a vířivku s masážními hlavicemi, využít můžete také služeb profesionálního maséra.

Penzion Alpský dom

Penzion Alpský dom

Vitanová 180 , Vitanová
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Jan&Pet s. r. o. IČ: 51416387


+421905967900

alpskydom@oravice-vitanova.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,4 km
Vzdálenost od jezera
15,4 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
1,1 km
Sjezdovka
1,1 km
Běžkování
6,6 km

Tipy na výlet

Oravská přehrada

Oravská přehrada Tip na výlet

V letních měsících si nenechte ujít Vodní nádrž Orava. Známá přehrada o rozloze 35 km² nabízí nespočet možností, jak se v létě zchladit a zabavit. Čeká tu na vás koupání, jachting, jízda na vodních kolech, veslování, nebo i surfing. Mohlo by vás zajímat. že tato vodní nádrž vznikla zatopením čtyř obcí. Nad hladinou zůstalo čnít nábřeží jedné z nich, a tak vznikl krásný Slanický ostrov, na který se dá doplout. Projížďka lodí po přehradě a návštěva ostrova stejně jako procházka po nábřeží jsou ideálním programem i pro krásné jarní dny.

Více informací
Muzeum oravské dědiny Zuberec - Brestová
Muzeum oravské dědiny Zuberec - Brestová
Aquapark Meander – Oravice
Aquapark Meander – Oravice
Chocholów
Chocholów