Vyrazte na výlet do Banské Štiavnice, města zapsaného na seznamu UNESCO, ubytujte se v Resla Residence *** a užijte si nádhernou historickou atmosféru budovy z 15. století a krásný výhled na památky v okolí. Jen pár kroků od penzionu budete mít Starý o Nový zámek a další monumenty. Navíc si pochutnáte na bohaté snídani formou bufetu a po nabitém dni si dokonale odpočinete v privátním wellness s vířivkou a saunou.

O ubytování

Resla Residence *** je historický penzion v centru Banské Štiavnice, hned vedle renesančně-barokní budovy Klopačka ze 17. století. Samotná budova penzionu pochází již z 15. století a řadí se mezi kulturní památky. Okouzlí vás nejen exteriér s barokní a renesanční výmalbou a interiér s kamennými portály klenutými stropy, ale i působivý výhled na překrásné město zapsané na seznamu památek UNESCO.

Díky skvělé poloze v centru jde také o vynikající výchozí bod k prozkoumávání Banské Štiavnice. Jen pár kroků od penzionu najdete náměstí sv. Trojice (350 m) se stejnojmenným sousoším, historickou radnici, jejíž původ sahá až do 14. století, Komorský dvůr – Kammerhof (550 m), vybudovaný v 16.století, Starý zámek (400 m) – původně kostel, přestavěný na protitureckou pevnost, Nový zámek (400 m), Kalvárii (2,4 km) a mnoho dalšího.

Užít si můžete také výlet do přírody, v okolí na vás čeká chráněná krajinná oblast Štiavnické vrchy (8,6 km) s horou Sitno (11,1 km), botanická zahrada (800 m) z 19. století, přírodní rezervace Kamenné moře(11 km) nad obcí Vyhne, největší svého druhu ve vulkanické části Karpat, nebo arboretum Kysihýbel (3,7 km) z roku 1900 s téměř 300 druhy dřevin, především ze Severní Ameriky. V zimě navíc můžete vyrazit i na sjezdovku nedalekého lyžařského střediska Salamandra Resort (11,1 km).

Kde budete spát?

Residence nabízí ubytování v komfortních apartmánech v moderním i historickém stylu. Vždy budete mít k dispozici vlastní koupelnu, televizi s plochou obrazovkou, WiFi připojení a sadu na přípravu kávy a čaje.

  • Apartmány Standard (č.8, 9 a 13) mají plochu 20 m² a vybavení v moderním stylu. V každém apartmánu najdete dvoulůžkovou postel, rozkládací pohovku a psací stůl.

  • Pokoje Suite (č.4 a 6) měří 40 m² a skládají se ze 2 místností – ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou. Jejich interiér je mírně dobový.

  • Apartmány Comfort (č.10 a 12) nabídnou plochu 25 m², moderní interiér a výhled na město a Kalvárii. Nechybí manželská postel, rozkládací pohovka a psací stůl.

  • Apartmán s kuchyňkou č.7 potěší velkým prostorem (50 m²) a vysokým komfortem. Kromě ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou totiž zahrnuje také kuchyňku s jídelním koutem a pračku.

  • Apartmán Superior č.2 o ploše 60 m² se skládá z ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s čalouněným nábytkem a zaujme zejména krásným historickým interiérem.

  • Apartmán Superior č.3 (45 m²) je jednopokojový, vybavený manželskou postelí, posezením s pohovkou, psacím stolem a stylovou historickou výzdobou.

  • Apartmány Deluxe (č.11 a 14) jsou prostorné (35 m²), moderní, jednopokojové podkrovní apartmány s manželskou postelí, rozkládací pohovkou a psacím stolem.

  • Prezidentský apartmán č.1 nabízí luxus pro náročné. Na 65 m² zde najdete prostornou ložnici s manželskou postelí, kachlovými kamny a psacím stolem a obývací pokoj s čalouněným nábytkem k posezení. Vše laděné do přepychového stylu.

Na čem si pochutnáte?

Součástí ubytování není restaurace, servírují se zde pouze snídaně formou bufetu. Hosté mají ovšem k dispozici plně vybavenou společnou kuchyňku s varnou deskou, myčkou, mikrovlnkou a rychlovarnou konvicí.

Kde budete relaxovat?

Vaší oázou klidu se stane privátní wellness zóna s velkou vířivkou, saunou a ochlazovací kádí. Dopřát si můžete také relax na masážním křesle.

Něco navíc

Chcete se na dovolené trochu rozhýbat? Využijte místní fitness centrum, nebo si půjčte tenisové vybavení a vyrazte na nedaleké kurty (150 m).

Resla Residence ***

Resla Residence ***

Dolná Resla 2 , Banská Štiavnica
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Residence BS s.r.o. IČ: 53599951


+421 918 802 995

recepcia@reslaresidence.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Venkovní parkování 5 €/den, garáž 6 €/den

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
2,8 km

Tipy na výlet

Banská Štiavnica (UNESCO)

Banská Štiavnica (UNESCO) Tip na výlet

Krásné město s fascinující historií, pro mnohé nejkrásnější město na Slovensku vůbec. To je Banská Štiavnica zapsaná na Seznam UNESCO. Nachází se v centru Štiavnických vrchů a k její magické atmosféře přispívá až 360 objektů s umělecko-historickým nádechem. Banská Štiavnica leží v centru dávno vyhaslé sopky a je provrtaná kilometry a kilometry podzemních chodeb a dolů. Kostely, paláce, romantické uličky, to vše stojí za vidění. Mimoto žije bohatým kulturním životem, v uličkách často můžete zahlédnout malíře se stojany, fotografy, v kavárnách a hospůdkách muzikanty a samozřejmě se zde koná množství koncertů a festivalů, které musíte navštívit.

Co navštívit v Banské Štiavnici?

  • Historické centrum tvořené Radničním náměstím a náměstím Svaté Trojice s barokním morovým sloupem
  • Starý a Nový zámek
  • Kalvárii nad městem
  • Kostel sv. Kateřiny a Kostel Nanebevzetí Panny Marie
  • Dom Sládkovičovy Maríny s Baňkou lásky
  • Banskoštiavnický betlém
  • Slovenské banské (dolní) muzeum – Berggericht
  • Vodní nádrže Klinger, Sitno, Počúvadlo či Vindšachta a Richňava, kde sa dá také koupat
Více informací
Kalvárie Banská Štiavnica
Kalvárie Banská Štiavnica
Hrad Sitno
Hrad Sitno
Štiavnické vrchy
Štiavnické vrchy