Vydejte se poznat přírodní krásy regionu Lesachtal, kde stále objevíte nedotčenou krajinu. Ubytujete se v horském Hotelu Paternwirt **** s polopenzí, wellness zónou, do které budete mít neomezený přístup, a kartou hosta plnou výhod. Turistické trasy začínají hned za hotelem, tak sbalte pohorky a vyrazte za aktivním odpočinkem.

O ubytování

Hotel Paternwirt **** stojí v malebném rakouském městečku Maria Luggau v oblasti Lesachtal. Toto skryté údolí ukrývá nedotčenou přírodu a slibuje bohaté vyžití v létě i v zimě. Ubytování v rodinném hotelu vám zajistí příjemné zázemí, ze kterého budete moct vyrážet za poznáním okolních krás.

Údolí Lesachtal najdete na jihu Rakouska poblíž italských hranic ve spolkové zemi Korutany. Jde o region dosud neobjevený turisty, který si tak dokázal uchovat autentickou krajinu. Pokud sháníte místo, kde si budete moct odpočinout v blízkosti lesů, luk a sportovního vyžití, jste v Maria Luggau na správné adrese.

V údolí na dosah fascinujících horských štítů vás čekají zážitky po celý rok. V létě se vydáte na turistické trasy, které začínají ihned za ubytováním. Užijete se výšlapy do hor, při kterých vás budou provázet dechberoucí výhledy na Alpy. Pokud krajinu raději objevujete ze sedla svého kola, potěší vás více než 100 kilometrů značených cyklostezek. Za pěknými výlety se vypravte lanovkou Obertilliach (10 km) a nezapomeňte si naplánovat procházku k místnímu klášteru s bylinkovou zahrádkou (260 m). Toulky po horských stezkách si na závěr zpestřete osvěžením v jezeru Presegger See (63 km).

V zimě svahy pokryje bílá přikrývka a nedaleko Maria Luggau ožívají lyžařská střediska. Ta potěší především rekreační lyžaře, začátečníky nebo rodiny s dětmi. Nepatří sice mezi největší a nejmodernější v Rakousku, zato se sem můžete těšit na sjezdovky, kde není tělo na tělo. Největší areál najdete v Obertillachu (10 km), kde si zalyžujete na 13 kilometrech tratí. A protože zimních sportů není nikdy dost, udržují se v okolí běžkařské tratě a na jezeře Pressegger See se každoročně prohánějí bruslaři.

Kde budete spát?

Vaším dočasným domovem se stane útulný dvoulůžkový pokoj s možností přistýlky. Interiéry všech pokojů jsou inspirované přírodou a vybavené nábytkem z masivního dřeva. Součástí každého pokoje je vlastní koupelna s toaletou, sprchou, stylovým kamenným umyvadlem a kosmetikou. Nechybí minibar, fén, trezor ani satelitní televize.

Na výběr máte ze dvou variant:

  • Dvoulůžkového pokoje Standard (25 m²), ve kterém se vyspíte na manželské posteli s možností jedné přistýlky. Součástí vybavení je psací stůl, šatní skříň a posezení. K dispozici vám bude soukromý balkon, ze kterého se pokocháte panoramatickým výhledem na hory.

  • Dvoulůžkový pokoj Superior (30 m²) vám nabídne ještě více prostoru a ještě pohodlnější nocleh na velké manželské posteli a jedné přistýlce. V koupelně je velký sprchový kout a oddělená toaleta. Nechybí nábytek ze smrkového dřeva, ke kterému náleží psací stůl a šatní skříň. Oceníte také vlastní balkon s krásným panoramatickým výhledem na hory.

Na čem si pochutnáte?

Na dovolené v údolí Lesachtal vám nebude chybět ani dobré jídlo. V restauraci Paternwirt si pochutnáte na regionálních pokrmech ze čerstvých sezónních ingrediencí. Těšit se sem můžete na kulinářské speciality, které vynikají nejen svou chutí, ale i perfektním servírováním.

A co vám talentovaní kuchaři připraví? Mlsným jazýčkům zachutná pečené jehněčí či zvěřina, pstruh z nedaleké řeky nebo speciální Schlipfkrapfen, tortellini plněné bramborami a bylinkami z místních luk. Jako sladkou tečku si dopřejte plněnou koblihu Krapfen. K jídlu si samozřejmě vyberete z nabídky vín, piva a nealko nápojů.

Restauraci tvoří celkem tři části – nová jídelna, restaurace s dřevěným interiérem a venkovní terasa. Podávají se tu i snídaně formou bufetu.

Kde budete relaxovat?

Co by to bylo za odpočinek bez pořádného wellness? Hotel Paternwirt **** vás zve na pohádkový relax do své nové wellness zóny.

Ať už si do wellness budete chtít zajít po náročném dni v horách anebo si chcete dopřát odpočinkový den, jste tu vítáni. Oddychněte si ve finské sauně s panoramatickým výhledem na hory. Nechte se hýčkat krásnou vůní v bylinkové sauně nebo využijete parní lázeň, ve které dodáte tělu i mysli novou energii.

Der Paternwirt ****

Der Paternwirt ****

Maria Luggau 30 , Maria Luggau/ Lesachtal
Rakousko

Provozuje společnost:
Obernosterer Gabriel IČ: 65977703


+43 4716 288

info@paternwirt.at

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 18 €/noc
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Lyžárna
Fitness
Konferenční místnost
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Zastávka
3 m
Sjezdovka
9,8 km
Běžkování
9,8 km

Tipy na výlet

Gailtalské Alpy

Gailtalské Alpy Tip na výlet

Pohoří Gailtalské Alpy se rozprostírá v Rakousku, v oblasti Korutan a jižního Tyrolska. Jedná se o rozsáhlé pohoří tvořené vápencem a dolomitem, a mnohým svým charakterem připomíná slovenské Nízké Tatry. Na rozdíl od slovenských hor jsou ale Gailtalské Alpy značně vyšší - nejvyšší zdejší hora, Grosse Sandspitze, se tyčí až do výšky 2 772 m n. m. K dalším vrcholům Goldeck (2 139 m) a Dobratsch (2 166 m) se dostanete také pomocí lanovky nebo po horské cestě. V zimě se pohoří tvořené více celky mění na ráj zimních sportů díky četným lyžařským střediskům. Za návštěvu v letních měsících zde stojí blízké město Lienz nebo jezero Weissensee, které je považováno za jedno z nejčistších v Evropě.

Více informací
Jezero Tristacher See
Jezero Tristacher See
Hrad Schloss Bruck
Hrad Schloss Bruck
Obertilliach
Obertilliach