Posedět si na slunné terase, usrkávat výběrovou kávu a užívat si okolní nádhernou přírodu. Zní to jako sen? V Penzionu Blanský les takto prožijete každé ráno. Obklopeni zelení CHKO Blanský les si vychutnáte dokonalý relax i skvělé výlety. Perly jižních Čech, jako jsou Holašovice, zámek Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov nebo České Budějovice totiž budete mít jako na dlani.

O ubytování

Penzion Blanský les najdete ve stejnojmenné chráněné krajinné oblasti na jihu Čech. Nádherná okolní příroda je jako stvořená pro nadšené výletníky, rodiny s dětmi, ale i všechny, kteří se chtějí zkrátka na chvíli zastavit a oddechnout si od ruchu města.

CHKO Blanský les je krajinou plnou smíšených lesů, kopců i údolí, potoků a říček. Část oblasti obtéká řeka Vltava, jejíž břehy jsou bohaté na krásná vyhlídková místa. Pokud chcete vyrazit spíše na kratší výlet, vyjděte si k velkému rybníku Dehtář (6,3 km), který vznikl už v 15. století, nebo do vesnice Holašovice (5,9 km). Ta patří k nejkrásnějším v České republice a je zapsaná mezi památky UNESCO. Zachovalé historické stavby jsou skvělou ukázkou tzv. lidového baroka a pořádají se zde i veselé tradiční slavnosti.

Lehce pokročilejší výletníci si mohou za cíl zvolit třeba zříceninu hradu Dívčí kámen (13 km), zámek Hluboká nad Vltavou (16,5 km) a nedalekou ZOO Ohrada (14,1 km) nebo České Budějovice (13 km). Dominantou města je historické centrum s monumentálním náměstím Přemysla Otakara II, katedrálou sv. Mikuláše a Samsonovou kašnou, která je největší svého druhu v Česku.

Celodenní zábavu vám zajistí výlet do Českého Krumlova (25 km). Zde si nenechte ujít návštěvu hradu a zámku Český Krumlov a otáčivého hlediště v zámecké zahradě, kde můžete zhlédnou některé z představení Jihočeského divadla. Mimo historických památek se můžete vydat i do Muzea voskových figurín, 3D muzea nebo galerie Egon Schiele Art Centrum. Při správném načasování možná vychytáte i konání Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov nebo Festivalu barokních umění.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém pokoji s moderním interiérem. Na velké manželské posteli se zdravotní matrací a damaškovým povlečením se vám bude spát jako na obláčku. Nábytek vyrobený na zakázku a dřevěné podlahy dodávají celému prostoru ucelený styl. Součástí pokoje je také posezení a vlastní koupelna s WC. Dvoulůžkové pokoje neumožňují přistýlky, v jenom z nich ovšem najdete dětskou postýlku. Všechny pokoje v penzionu jsou bez televize, k dispozici ale máte WiFi připojení.

Pokud cestujete s rodinou, můžete si připlatit za větší, čtyřlůžkové Studio. Některá Studia mají i terasu nebo jsou mezonetová. Vybavení má stejný standard jako u dvoulůžkové varianty, můžete se tedy těšit na velké manželské postele s damaškovým povlečením a zdravotními matracemi, posezení, vlastní koupelnu, dřevěné podlahy a designový nábytek na míru. Nechybí WiFi připojení. Ani tyto pokoje nemají televizi a neumožňují přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

Součástí penzionu je i restaurace a kavárna Blanský les s prostornou venkovní terasou, kde se ráno občerstvíte chutnou snídaní a fairtrade kávou Puro z pákového kávovaru. Přes den si v restauraci můžete objednávat z klasického menu, které nabízí pizzu, steaky, těstoviny, saláty a jiné dobroty. Pečou zde také dorty dle vlastních originálních receptur, které poslouží jako perfektní sladká tečka za vydatným jídlem.

Cestujete s dětmi?

Vedle penzionu je připravené dětské pískoviště s hračkami, na které perfektně uvidíte z venkovní terasy.

Penzion Blanský les ****

Penzion Blanský les ****

Kvítkovice 25 , Kvítkovice
Česká republika

Provozuje společnost:
Jiří Šemík IČ: 61126705


+ 420 603 517 244

penzion@blanskyles.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Baby friendly

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 km
Vzdálenost od jezera
6,3 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
11 km
Běžkování
6 km

Tipy na výlet

CHKO Blanský les

CHKO Blanský les Tip na výlet

Většina území chráněné krajinné oblasti Blanský les spadá do okresu Český Krumlov a je součástí Šumavského podhůří. Zaujímá plochu 212,35 km². Kromě přírodních krás je tato oblast bohatá na historické památky a lidovou architekturu. Najdete zde například zříceninu hradu Dívčí Kámen a vesničku Holašovice zapsanou na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Nejvyšším vrcholem Blanského lesa je Kleť, kam se můžete vydat procházkou, na kole nebo nechat vyvést sedačkovou lanovkou. Nachází se zde Josefova věž, nejstarší kamenná rozhledna v Česku. Občerstvit se můžete v místní horské chatě. Zajímavá bude bezesporu i návštěva místní hvězdárny.

Více informací
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
České Budějovice
České Budějovice
CHKO Třeboňsko
CHKO Třeboňsko