Poznejte krásy Českého Krumlova – bývalého sídla mocných rodů a kulturního centra Jižních Čech. Od Pensionu Fialka je to jen pár minut chůze do historického centra, k zámku a k dalším památkám. Atmosféru výletu dotáhne k dokonalosti stylový interiér s dobovým nábytkem, výtečná snídaně a relaxace ve venkovní vířivce.

O ubytování

Pension Fialka najdete na ulici s kouzelným názvem – Fialková, v poklidné části Českého Krumlova, jen 400 metrů od Jelení zahrady a cca 10 minut chůze od krásného hradu a zámku Český Krumlov na břehu řeky Vltavy. Blízko to budete mít nejen k památkám, ale také k tenisovým kurtům (180 m), plaveckému bazénu (160 m), skateparku (450 m) a dalším sportovním zařízením, díky kterým si i v historickém městě užijete aktivní dovolenou. Český Krumlov je zároveň rájem vodáků, i vy si tak můžete zkusit sjet kus Vltavy a pokořit hned několik jezů, které se ve městě nacházejí.

Pokud se chystáte spíše na klidnější dovolenou, prozkoumejte krásné monumenty města, kromě zámku s kouzelným parkem a působivou zámeckou věží je to i klášterní komplex (1,2 km), kostel sv. Víta (1,1 km), statek Kvítkův Dvůr (2 km) nebo synagoga(1,5 km). Podívat se můžete i do Muzea voskových figurín (1 km), Muzea loutek v Pohádkovém domě (1 km), Egon Schiele Art Centra (900 m) nebo Muzea Fotoateliér Seidel (1,4 km). Odvážlivci jistě rády prozkoumají také Grafitový důl (230 m) s projížďkou důlním vlakem a poutavým výkladem.

Kde budete spát?

Interiér penzionu vás okouzlí rustikální atmosférou a citem pro detail. Všechny pokoje jsou vybavené vyřezávaným dřevěným nábytkem a dřevěnou podlahou, v každém budete mít k dispozici vlastní koupelnu a WiFi připojení.

  • Dvoulůžkový pokoj s manželskou postelí má plochu 15 m² a kromě dvoulůžkové postele v něm najdete šatní skříň, televizi, křeslo k posezení a varnou konvici. Pokoj neumožňuje přistýlky.

  • Dvoulůžkový pokoj s oddělitelnými postelemi je prostornější (25 m²), vybavený televizí, křeslem, varnou konvicí a šatní skříní. Do pokoje je možné umístit navíc přistýlku.

  • Čtyřlůžkový pokoj nabídne plochu 42 m² a prostorné spací patro se 2 jednolůžkovými postelemi. Ve spodní části potom najdete manželskou postel, televizi, křeslo, stůl s židlemi a úložný nábytek.

Na čem si pochutnáte?

Penzion nabízí chutné snídaně ve formě bufetu nebo servírované (dle obsazenosti). Během pobytu můžete využívat také společnou lednici, mikrovlnnou troubu a venkovní gril. Za vyzkoušení stojí i restaurace v okolí, velké oblibě se těší například Restaurant 99 (950 m) nebo Restaurant Jelenka (700 m).

Kde budete relaxovat?

Skvěle si odpočinete ve venkovní vířivce až pro 4 osoby, kde si můžete užít parádní vířivou hydromasáž se sklenkou vína a malebným zátiším zelené zahrady.

Pension Fialka

Pension Fialka

Fialková 240 , Český Krumlov
Česká republika

Provozuje společnost:
Miroslava Zemková IČ: 01176269


722738412

pensionfialka@email.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 180 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 150 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Dětské hřiště
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Vzdálenost od lomu
20 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
29 km
Sjezdovka
13,5 km
Běžkování
10 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás. Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Grafitový důl pod Českým Krumlovem
Grafitový důl pod Českým Krumlovem
Otáčivé hlediště Český Krumlov
Otáčivé hlediště Český Krumlov