Poznejte všechny krásy a památky Českého Krumlova – zrekonstruovaný Pension Franko s rodinnou atmosférou bude ideálním výchozím bodem. Během 10 - 15 minut od něj dojdete k zámku, otáčivému hledišti, grafitovému dolu a dalším monumentům města. Navíc si pochutnáte na kontinentální snídani a můžete využít slevu do výborné restaurace nebo na květiny.

O ubytování

Rodinný Pension Franko se nachází v klidné části Českého Krumlova, cca 600 metrů od historického centra města. Jde o ideální výchozí bod k procházkám po památkách, ale i aktivní dovolené – v okolí najdete tenisové kurty (3 m), plavecký bazén (350 m), skatepark (600 m) a další sportovní zařízení.

Jen 3 minuty chůze od pensionu na vás čeká technická rarita – grafitový důl (280 m), kde si v hloubce 70 m pod povrchem země prohlédnete, jak se těžila tuha, a svezete se důlním vláčkem. Za cca 15 minut potom dojdete k hradu a zámku Český Krumlov s ikonickou hradní věží (950 m). Poté můžete pokračovat do nádherné zámecké zahrady (1,1 km) s letohrádkem Ballarie. Přímo před letohrádkem je umístěno slavné otáčivé hlediště, které je významnou letní scénou Jihočeského divadla.

O atraktivní výletní cíle ovšem není nouze ani mimo město. Patří k nim například hrad Dívčí kámen (12 km), zámek Rožmberk (26,5 km) nebo Stezka korunami stromů Lipno (38,6). Pokud patříte mezi vyznavače aktivní dovolené, zavítejte k vodní nádrži Lipno (19,5 km), která nabízí nekonečné možnosti sportovních aktivit a vyžití po celý rok. V zimě si zde dokonce zalyžujete ve Ski areálu Lipno (37,2 km) či ve Skiparku Frymburk (30,3 km).

Kde budete spát?

Pension nedávno prošel rekonstrukcí, ubytováni proto budete v jednom z renovovaných pokojů, které jsou laděné do světlých barev. Pokojů je zde pouze 11, takže je zaručen dostatek soukromí. K dispozici budete mít buď manželské lůžko nebo dvě oddělené postele, televizi, lednici a vlastní koupelnu se sprchovým koutem.

Na čem si pochutnáte?

Součástí pensionu není klasická restaurace, podávají se zde ale kontinentální snídaně. O zajímavá gastronomická místa ale samozřejmě nebudete mít v Českém Krumlově nouzi, vyzkoušejte třeba oblíbenou restauraci Rožmberská bašta (1,1 km).

Pension Franko

Pension Franko

Chvalšinská 252 , Český Krumlov
Česká republika

Provozuje společnost:
Kamil Šťastný IČ: 87373297


+420 728 658 175

pensionfranko@email.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 100 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
25 km
Běžkování
30 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás. Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
CHKO Blanský les
CHKO Blanský les
Kaplice
Kaplice
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)