Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Penzionu Blanský les na Šumavě

Vydejte se s Cindy, členkou našeho týmu Travelking, do jižních Čech. Konkrétně do Penzionu Blanský les ve stejnojmenné chráněné krajinné oblasti. Jaká byla cesta, ubytování a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Penzionu Blanský les na Šumavě

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 29.5.2024 - 31.5.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Penzion Blanský les
  • Lokalita ubytování: jižní Čechy
  • Cestoval jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt v srdci nádherné Chráněné krajinné oblasti Blanský les jsme to tentokrát neměli daleko. Vyráželi jsme z obce Frymburk, která leží na břehu Lipenské přehrady. Po cestě jsme si udělali zastávku v Lipně nad Vltavou a poté v Českém Krumlově. Celkově jsme zhruba 55km trasu ujeli asi za 1 hodinu. Díky tomu jsme měli dostatek času si pohádkové město projít a navštívit místní hrad a zámek. S pomocí navigace jsme penzion našli zcela bez problému.

Jak to bylo s parkováním?

Auto jsme zaparkovali přímo před penzionem na parkovišti, které má kapacitu 8 stání. Parkování je pro hosty zdarma, takže jsme jej nemuseli předem hlásit ani nic doplácet.

Kde jsme se ubytovali?

Penzion se nachází na konci vesničky Kvítkovice, což je asi 14 km od Českých Budějovic. Jedná se o skvělou lokalitu pro aktivní i odpočinkovou dovolenou – okolí nabízí bohaté možnosti výletů a samotný penzion leží na klidném místě v obklopení přírodou. Penzion má moc pěknou zahrádku s keři a květinami, kde je možné posedět na terase a vychutnávat si krásné prostředí. Děti zase určitě potěší hřiště s klouzačkou, domečkem a různými vozítky.

Ubytovali jsme se v útulném dvoulůžkovém pokoji ve zrekonstruovaném podkroví. Pokoj byl sice menší, ale to nám vůbec nevadilo, protože byl vybaven vším potřebným. Kromě pohodlné manželské postele byla na pokoji k dispozici menší skříň a posezení. Nechyběla ani moderní koupelna se sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem se zrcadlem. Na pokoji není k dispozici fén, takže pokud se bez něj neobejdete, přibalte si jej pro jistotu s sebou.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Každé ráno na nás v restauraci v přízemí čekala servírovaná snídaně. První ráno jsme si pochutnali na hemenexu s chlebem, domácí bábovce, ovocném jogurtu a obloženém talíři se šunkou, sýrem a zeleninou. K pití jsme dostali černý čaj s citronem a po snídani nám pan majitel připravil vynikající zrnkovou kávu. Druhý den jsme dostali párky, domácí perník, obložený talíř a ovoce. Přestože jsou snídaně servírované, pan majitel si na nich dává opravdu záležet a vůbec nic nám nechybělo. Byl to opravdu příjemný start každého dne pobytu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Večeře sice nebyly součástí balíčku, ale vzhledem k tomu, že nám snídaně moc chutnaly, jsme se navečeřeli opět v penzionu. Na jídelním lístku jsou například pizzy, steaky, saláty a těstoviny. Přítel si dal výbornou pizzu, zatímco já jsem si pochutnala na salátu se sušenými rajčaty a ztraceným vejcem. Nesmím zapomenout zmínit, že v penzionu pečou domácí dorty a dezerty, které vřele doporučuji vyzkoušet!

Kam se vydat na výlet?

  • Pohádkové město Český Krumlov je od penzionu vzdálené půl hodiny jízdy autem a za mě jde o nejkrásnější výletní cíl v okolí. Kromě ikonického hradu a zámku láká Krumlov také na křivolaké středověké uličky a jedinečnou pohádkovou atmosféru. Navštívit zde můžete několik zajímavých muzeí nebo třeba grafitový důl.

  • Spoustu památek i vyžití nabízí nedaleké České Budějovice. Prohlédli jsme si slavné hlavní náměstí – největší čtvercové náměstí v Česku a jedno z největších v Evropě. Poté jsme vystoupali 225 schodů na ochoz Černé věže, odkud je krásný výhled na historické centrum města.

  • V Českých Budějovicích rozhodně doporučuji prohlídku pivovaru Budějovický Budvar. Během hodinové exkurze jsme nahlédli do varny piva, stáčírny či sklepa s pivními tanky, a samozřejmě nechyběla ani pivní ochutnávka.

  • Nemohla jsem si nechat ujít příležitost konečně na vlastní oči vidět zámek Hluboká. Interiéry zámku je možné vidět hned na několika prohlídkových okruzích, my jsme si vybrali ten základní s reprezentačními pokoji. Prošli jsme si také krásný zámecký park a užili výhledy z 102 metrů vysoké věže.

  • V těsném sousedství zámku se nachází zoo Hluboká, která je zaměřena především na zvířata z Česka a Evropy, ovšem najdete tady i druhy z Asie, Afriky či Austrálie. Jedná se o menší zoologickou zahradu, která si vás ale svou příjemnou atmosférou určitě získá.

  • Na zpáteční cestě do Brna jsme se zastavili u vodního zámku Červená Lhota, který se vypíná na skalnatém ostrově nad hladinou rybníku. Prohlídku prostor zámku si můžete zpestřit procházkou anglickým parkem, plavbou v pramici či nahlédnutím do zámecké kaple.


Závěrečné hodnocení pobytu v Penzionu Blanský les

“Pobyt v Penzionu Blanský les jsme si s přítelem moc užili. Jedná se o menší penzion na konci malebné vesničky, který kromě pohodlného ubytování nabízí také jedinečnou rodinnou atmosféru. O penzion i své hosty majitelé pečují s nevídanou láskou. Vychutnali jsme si nejen lahodné snídaně, ale také boží klid. Ubytování leží nedaleko spousty přírodních krás i historických památek – v dojezdové vzdálenosti do 30 minut se nachází například Český Krumlov, zámek Hluboká, hora Kleť, České Budějovice a spousta dalšího. Pokud si chcete odpočinout stranou od ruchu velkoměsta, tento penzion vás rozhodně nezklame.”


👍 Pobyt v Penzionu Blanský les byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden