V Penzionu Bawaria zažijete úžasnou dovolenou v pravém horském stylu. Díky umístění v obci Horní Lomná půjde o perfektní výchozí bod ke zdolávání hřebenů Beskyd, pěší či cyklistické výlety, v zimě zase pro lyžování v okolních ski areálech. Na dosah budete mít i zajímavé historické památky, třeba centrum města Jablunkov. Energii po všem tom putování znovu načerpáte v hotelové restauraci, kde si pochutnáte na lokálních specialitách.

O ubytování

Penzion Bawaria se nachází v horské obci Horní Lomná a je ideálním výchozím bodem pro turistiku po beskydských hřebenech. Díky množství značených tras, cyklotrase i blízkosti ski areálů si zde užijete dokonalou aktivní dovolenou po celý rok.

Za krásami přírody vyrazte do jednoho z největších pralesů na území Česka. Území přírodní rezervace Prales Mionší je vzdálena pouze 1,5 km a zajímavé informace o její fauně a flóře se dozvíte na naučné stezce vedoucí pralesem po hřebeni a přilehlých svazích vrcholů Úplaz a Velká Polana. Skvělým cílem náročnější turistiky je nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd – Lysá hora (22 km) nebo okolní hory, jako je Babí vrch (5 km), Kalužný (6 km) nebo Kozubová (6,5 km) s oblíbenou rozhlednou na vrcholu, odkud uvidíte česko-slovensko-polské pomezí jako na dlani. Údolím Lomné prochází cyklostezka vyhlášená mezi cyklisty i bruslaři. Trasa o délce 15 km vede podél potoka malebným údolím Horní i Dolní Lomné .

Skvělým výletním cílem je nejvýchodnější české město Jablunkov (12 km). Středem jeho historického centra je krásné náměstí s kašnou a novogotickým kostelem Božího těla. Uvnitř Starého kláštera je k vidění expozice Světového muzea a knihovny Bible. Jižně od Jablunkova stojí za vidění protiturecké opevnění Šance se zbytky obezděných valů a hradeb ze 16. století.

Milovníkům vodních radovánek a relaxace doporučujeme zamířit do oblíbených polských aquaparků. Parádní zábavu v bazénech s atrakcemi i odpočinek v saunovém světě zažijete ve vodním parku ve městě Jistebná (25 km) nebo v parku Tropicana ve Visle (39 km). Na slovenské straně hranice zase můžete obdivovat krásy CHKO Kysuce (22 km), která je rájem pro cyklisty. Během zimy si oblast projeďte na běžkách nebo vyrazte na svahy nedalekých lyžařských středisek jako Ski areál Armáda (5 km), Severka (6 km) a Mosty u Jablunkova (15 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v komfortním dvoulůžkovém pokoji typu Standard s vlastní koupelnou. Každý pokoj originální, všechny jsou ovšem vybaveny televizí, WiFi připojením, minibarem, trezorem, fénem, hotelovou kosmetikou a župany. Některé pokoje mají balkon.

Za příplatek je možné ubytování ve dvoulůžkovém pokoji typu Deluxe s vlastní koupelnou. V porovnání s kategorií Standard poskytují tyto pokoje větší prostor a jsou navíc vybaveny pohovkou, kterou lze využít jako přistýlku pro jednu osobu.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné restauraci v malebném alpském stylu ochutnáte beskydskou, českou a světovou gastronomii té nejvyšší kvality. Všechny pokrmy jsou připravené výhradně z čerstvých surovin od místních dodavatelů.

Každý den pobytu zahájíte vydatnou snídaní ve formě bufetu. Poté je možné objednávat dobroty z jídelního lístku a večer se pak můžete těšit na večeři v servírované, nebo bufetové podobě (dle obsazenosti penzionu).

Penzion Bawaria

Penzion Bawaria

Horní Lomná 91 , Horní Lomná
Česká republika

Provozuje společnost:
Proudy života, s.r.o. IČ: 09812890


775 446 381

info@penzion-bawaria.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,4 km
Sjezdovka
5 km