Připravte se na naprosto jedinečný zážitek – ubytování přímo na vrcholu Lysé hory! V Chatě Emil Zátopek - Maraton si užijete útulné, dřevem provoněné pokoje, působivý výhled na hory a vydatnou polopenzi. Pro děti je nachystaný dětský koutek a přímo v chatě si můžete zahrát i bowling. Všechny krásy Beskyd navíc budete mít jako na dlani.

O ubytování

Horská Chata Emil Zátopek - Maraton poskytuje stylové ubytování s působivým výhledem v Beskydech, přímo na vrcholu Lysé hory. V jakémkoliv ročním období si zde užijete pobyt v obklopení krásné přírody a parádních výletních cílů. A skvělý výšlap na vás čeká už po cestě k hotelu, od 8,5 km vzdáleného parkoviště se totiž na vrchol Lysé hory dostanete jen pěšky.

Během svého pobytu si projděte třeba naučnou stezku Gruň – Bílý Kříž, která vás provede údolím řeky Ostravice, obcí Staré Hamry, okolo vodní nádrže Šance, přes přírodní rezervaci Draplavý až k osadám Gruň a Bílý Kříž a ještě dál. Na 10,5 km na vás čeká 14 zastavení, která vás seznámí s místní kulturou a historií. K výletu láká také oblast Pusteven (51,8 km) s unikátními dřevěnými stavbami, krásné Satinské vodopády (4,9 km), rašelinná louka Obidová (9,8 km), Ondrášovy díry (2,8 km), Studená jeskyně (2,9 km) a další přírodní a kulturní památky.

Vyřádit se pak můžete v největším českém lanovém bludišti Opičárna (6,9 km), na bobové dráze a lanových překážkách Boboparku Čeladná (21,5 km), nebo seberte odvahu a vydejte se do korun stromů po Stezce Valaška (52 km). Na lyžaře čeká v okolí Ski areál Zlatník (9,2 km), vlek Visalaje (12,5 km), Ski park Gruň (10,3 km), Ski Malenovice (8,8 km), Ski areál Opálená (24,4 km), vlek Sviňorky (24 km) a mnohé další lyžařské areály.

Kde budete spát?

Krásné pokoje provoněné dřevem ještě umocní kouzelnou horskou atmosféru. Pro vaše pohodlí budete mít navíc k dispozici vlastní koupelnu s prostorným sprchovým koutem a WiFi připojení k internetu. Některé pokoje mají také televizi s plochou obrazovkou.

  • Dvoulůžkové pokoje Standard měří 21 m² a kromě dvoulůžkové postele zde najdete také šatní skříň a stolek s posezením.

  • Dvoulůžkové pokoje Superior jsou o něco větší (23 m²), díky čemuž umožňují 1-2 přistýlky. Nechybí dvoulůžková postel, šatní skříň a posezení. Výsadou pokoje je navíc kouzelný výhled na hory.

Na čem si pochutnáte?

Místní restaurace zahřeje u srdce každého milovníka poctivé domácí kuchyně. Hovězí guláš, halušky, borůvkový knedlík – zkrátka vydatná jídla, která na horách rozhodně oceníte. Vše můžete zapít řízným pivem, kvalitním vínem či sklenkou něčeho ostřejšího, nechybí ale ani pestrý výběr nealkoholických nápojů.

Cestujete s dětmi?

Pro nejmenší je připravený dětský koutek s hračkami, větší děti si mohou zapůjčit i různé společenské hry.

Něco navíc

V přízemí chaty se nachází dvě bowlingové dráhy a bar s výčepem, o zábavu tak bude postaráno i při nepřízni počasí.

Chata Emil Zátopek - Maraton

Chata Emil Zátopek - Maraton

č.p. 357 , Krásná
Česká republika

Provozuje společnost:
AK 1324, s.r.o. IČ: 47902744


+420 602 291 324

rezervace@lysa-hora.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
10 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
6,8 km
Běžkování
19 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Lysá hora
Lysá hora
Satinské vodopády
Satinské vodopády
Srub Petra Bezruče
Srub Petra Bezruče