Vydejte se na dovolenou do Těšínských Beskyd a užijte si pobyt plný zážitků! V Hotelu Ameryka *** na vás čeká chutná snídaně nebo polopenze, útulné pokoje s krásným výhledem do krajiny a také největší vnitřní dětská herna v Beskydech. Hned vedle hotelu najdete koupaliště s venkovním hřištěm a v okolí láká k návštěvě spousta zajímavých přírodních i kulturních památek a dalších atrakcí.

O ubytování

Hotel Ameryka *** stojí v městečku Jablunkov, kousek od polských hranic a hned na kraji Těšínských Beskyd. Krásná okolní příroda, blízkost zajímavých výletních cílů, zábavního areálu a dalších atrakcí vytváří prostředí skvělé na dovolenou nejen s rodinou.

V Jablunkově si můžete udělat příjemnou procházku po památkách, mezi ty nejzajímavější patří radnice (1,2 km) z roku 1905 a klášter sester Alžbětinek (1,7 km) z počátku 20. století. Milovníci historie se mohou těšit na Světové muzeum a knihovnu Bible (1,4 km) a Archiv vojenské historie Těšínského Slezska (850 m). Do svého programu můžete zařadit i návštěvu nedalekého Národopisného areálu v Dolní Lomné (6,5 km) nebo dřevěného kostela sv. Cyrila a Metoděje v Hrčavě (9,8 km).

Na své si samozřejmě přijdou i obdivovatelé přírodních krás. Udělejte si výlet k přehradě Morávka (27,6 km) nebo vystoupejte na některou z okolních rozhledem, odkud budete mít krásný výhled do krajiny. Nedaleko Jablunkova najdete třeba rozhledy Tetřev (11,3 km) a Kozubová (10,3 km). Více se o místní flóře a fauně dozvíte v Zážitkovém centru Ursus (6,4 km), naopak exotická zvířata můžete obdivovat v Minizoo Vendryně (12,1 km).

A kam za aktivitami? V zimě si užijete skvělou dostupnost hned několika lyžařských center, otestujte třeba sjezdovky skiareálů Hrádek (6,3 km), Mosty u Jablunkova (7,6 km), Severka (9,8 km), Javorový vrch (22,4 km) a Kempaland Bukovec (5,8 km). V létě si můžete zajet na koupaliště do Třince (15,8 km) a opravdoví odvážlivci si vyzkouší třeba i tandemový paragliding v Horní Lomné (14,1 km).

Kde budete spát?

Čekají na vás útulné pokoje s dřevěným nábytkem a hezkým výhledem do okolí. V každém z pokojů budete mít k dispozici WiFi připojení, televizi s plochou obrazovkou, rychlovarnou konvici, malou ledničku a vlastní koupelnu se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci Stará Ameryka vám nabídnou tradiční česká jídla i mezinárodní speciality, najde se tu něco pro každého. V rámci polopenze si každé ráno pochutnáte na bohaté snídani formou bufetu s výběrem sladkých, slaných, studených i teplých jídel. Na oběd si můžete dát něco dobrého z klasického jídelního lístku nebo denního menu a na konci dne se můžete těšit na servírovanou večeři o dvou chodech.

Kde budete relaxovat?

Součástí hotelu je privátní wellness zóna, kde si můžete odpočinout ve dvou vířivkách, včetně jedné s protiproudem, a horké sauně. K následnému zchlazení zase poslouží stylová dřevěná káď a relaxaci si užijete v odpočinkové místnosti s pohodlnými lehátky.

Cestujete s dětmi?

O zábavu pro děti bude postaráno za každého počasí. Najdete v něm rovnou největší krytou hernu v Beskydech, která zahrnuje 3 skluzavky, suchý bazén s kuličkami, prolézačky, věže, dětskou lezeckou stěnu, velké stavební kostky, dětskou kuchyňku, odrážedla, jízdní kola, skákací míče a sedací vaky. V bezprostřední blízkosti hotelu je také areál Ameryka s letním koupalištěm a venkovním hřištěm.

Něco navíc

Zábavu si v hotelu najdou i starší děti a dospělí, třeba u partie stolního fotbálku. Navíc je zde půjčovna jízdních kol, kolárna a úschovna lyžařského vybavení.

Hotel Stará Ameryka ***

Hotel Stará Ameryka ***

Jablunkov 901 , Jablunkov
Česká republika

Provozuje společnost:
Ing. Petr Mokroš IČ: 75232189


778 409 901

recepce@ameryka.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0 m
Sjezdovka
5,5 km
Běžkování
5 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Zážitkové centrum Ursus
Zážitkové centrum Ursus
Město Jablunkov
Město Jablunkov
Město Ustroń
Město Ustroń