Ubytujte se v Hotelu Pod Akáty v údolí Beskyd ve východním cípu ČR a užijte si turistiku, výlety na kole a další aktivity. Krásné prostředí nedaleko přírodní rezervace Mionší je pro dovolenou zkrátka jako stvořené. Navíc si pochutnáte na výtečné domácí polopenzi a můžete využít slevu na pivní či vinné lázně.

Věděli jste, že...?

Hotel ležící na pomezí hranic Česka a Polska úspěšně provozuje místní obecní úřad, který zaměstnává lidi z vesnice, aby nebyli bez práce. Jedná se o zajímavý model, který prozatím není úplně obvyklý.


O ubytování

Hotel Pod Akáty leží v malebné obci Dolní Lomná v údolí Beskyd hned vedle Lomňanského muzea. Pro výlety po hřebenech hor v Beskydech je proto ideálním výchozím bodem. Vydat se můžete do přírodní rezervace Mionší (8 km) i na Velký Polom (9 km) a Velký Stožek (13 km).

Mezi oblíbené atrakce v okolí patři také malá zoo Zemědělský dvorek (2 km) s hospodářskými zvířaty a dřevěnou salaší s tradičními výrobky, Muzeum Trojmezí v Jablunkově (5,6 km), Muzeum Třineckých železáren a letní koupaliště v Třinci (19,2 km), rozhledny Tetřev (6,8 km), Velká Čantoryje (23,3 km) a další.

V zimě vyrazte na návštěvu jedinečného běžeckého areálu Dolní Lomná (300 m) nebo na lyže do ski areálu Severka (4 km) či ski areálu Mosty u Jablunkova (10 km). Na dosah budete mít také ski areály Javorový vrch (18 km), Zlatník (23,1 km), Gruň (23,9 km), Bílá (27,7 km) a další. Na své si tak přijdou začátečníci i pokročilí lyžaři.

Kde budete spát?

Hotel nabízí ubytování v 15 pokojích, které jsou komfortně vybavené a mají vlastní koupelnu. Některé mají také možnost přistýlky.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je stylová restaurace zařízená jako salaš, nechybí dřevěné prvky a lavice, ovčí kožešiny, masivní lustry a krb, který dodává prostoru skvělou atmosféru. Kuchaři zde připravují především speciality kraje z domácích surovin, ale také jiná masitá a bezmasá jídla, ryby, saláty a dezerty.

Kde budete relaxovat?

Chcete si báječně odpočinout? Jen 20 metrů od hotelu si můžete dopřát pivní či vinnou lázeň ve stylových dřevěných sudech.

Hotel Pod Akáty

Hotel Pod Akáty

Dolní Lomná 71 , Dolní Lomná
Česká republika

+420733191100

marek.mohyla@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
10 m
Sjezdovka
1,7 km
Běžkování
0,3 km

Tipy na výlet

Beskydy

BeskydyTip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Pustevny
Pustevny
Jurkovičova rozhledna
Jurkovičova rozhledna
Stezka Valaška
Stezka Valaška