Dovolená na horách vás čeká v Dvorské Boudě v Krkonoších. Lokalita je skvělá, přímo mezi Špindlerovým Mlýnem a Pecí pod Sněžkou, máte tedy kam se vydat, ať už chcete na túru. V ceně je polopenze a vstup do sauny.

O ubytování

Dvorská bouda leží v úchvatném prostředí Krkonošského národního parku na úbočí vrcholu Zadní Planina. Pokud vás přemáhá touha po opravdovém horském zážitku, neměli byste tuto oblast minout. Bouda leží v nadmořské výšce 1313 metrů a je jednou z nejvýše položených chat u nás. Kolem se rozprostírá nádherná příroda a několik atraktivních turistických cílů.

Luční bouda (4,4 km) je nejstarší chata na hřebenech Krkonoš. Útočiště poskytuje poutníkům a horalům již od roku 1625, ale prošla několika přestavbami. V zimě roku 1929 zde skočil ze střechy legendární lyžař Otto Beraurer. Tato událost se mimo jiné dochovala v podobě známé fotografie. O 91 let později tento kousek zopakoval americký šampion a freeskier Nick Goepper.

Chata stojí na území Pece pod Sněžkou (6,5 km), která má renomé významného rekreačního střediska. Přímo v městečku se nachází část největšího lyžařského resortu Černá hora – Pec.

Nedaleko Dvorské boudy se rozkládá nejznámější horské město u nás – Špindlerův mlýn (7,5 km). Středisko je obklopeno sjezdovkami Stoh, Medvědín, Hromovka, Horní Mísečky a Labská o celkové délce 25 km.

Můžete podniknout túru na vrchol Sněžky (8,6 km) a v letních měsících jdou zdolat i Studniční hora (4,4 km) a Kozí hřbety (6,6 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v pokojích typu Standard, které jsou prakticky a útulně zařízené a mají k dispozici sdílenou koupelnu. Z některých pokojů je nádherný výhled na hory.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci se podávají jídla české kuchyně, v sezóně zde denně připravují čerstvé domácí houstičky. Těšit se na ně můžete na snídani formou bufetu, večer vás čeká i večeře výběrem ze dvou jídel. Zlatým hřebem už je jen točené pivo.

Kde budete relaxovat?

Po náročných túrách a zimních radovánkách si jistě rádi odpočinete. Hotelová finská sauna je ideálním místem pro načerpání nových sil. Otevřená je celoročně.

Cestujete s dětmi?

Děti se vydovádí v dětské herně, která je vybavená nejrůznějšími hračkami. Mohou si však půjčit i karty, Člověče nezlob se! a jiné společenské hry.

Něco navíc

Dvorská bouda nabízí bezplatnou úschovnu lyží a kol po celou dobu pobytu. Pro chvíle pohody si můžete posedět v útulném salónku s krbem a nasávat specifickou atmosféru horské chaty.

Dvorská Bouda

Dvorská Bouda

Strážné 111 , Strážné
Česká republika

Provozuje společnost:
Horské chaty s.r.o IČ: 04084799


+420 725 972 169

info@dvorska-bouda.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
500 Kč/pobyt
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 100 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Sjezdovka
6,6 km
Běžkování
2 km