Kam jste cestovali nejčastěji? Podívejte se na nejprodávanější pobyty za rok 2021

I v roce 2021 naši zákazníci poznávali krásná místa v Česku i okolních zemích. Kde se jim líbilo nejvíc a kam se opakovaně rádi vracejí? Podívejte se na přehled nejprodávanějších pobytů na Travelking v roce 2021 a načerpejte inspiraci na cestování.
Kam jste cestovali nejčastěji? Podívejte se na nejprodávanější pobyty za rok 2021

Přelom roku obvykle patří vzpomínání a bilancování nad vším, co uplynulých 12 měsíců přineslo. Nás v Travelkingu na konci roku tradičně nejvíc zajímalo, jak jste si cestování užili vy, naši zákazníci. Sestavili jsme proto seznam těch nejprodávanějších pobytů za rok 2021, a to v rámci Česka i okolních zemí. Podívejte se spolu s námi, do kterých hotelů a penzionů hosté nejčastěji mířili a kam se rádi vracejí opakovaně. Důležitým kritériem bylo také hodnocení nejen od vás, ale také od členů Travelking týmu, kteří pobyty pravidelně osobně prověřují. Pokud už teď hledáte inspiraci pro dovolenou v roce 2022, tak jste tu zcela správně.

Česko

Hotel Harmonie *** v Luhačovicích

Kdo z vás již jako host navštívil luhačovický Hotel Harmonie ***, tak se zajisté vůbec nediví, že právě on stojí na samotném vrcholu našeho letošního žebříčku nejoblíbenějších pobytů. Poloha na prahu překrásné Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty a spousta blízkých výletních cílů zaručují, že nudit se zde nebudete ani chvilku. Po dni stráveném objevováním místních krás si odpočinete v rekondičně-relaxačním centru s vyhřívaným bazénem, finskou saunou a posilovnou. Den si můžete také zpříjemnit masáží, zábalem, koupelí anebo třeba místní specialitou – lokální kryoterapií. Opomenout nelze ani výtečnou stravu. V tomto hotelu si kromě pestré polopenze můžete vybrat také pobyt se stravováním all inclusive se spoustou dobrého jídla i nápojů včetně piva a vína.

Hotel Excelsior **** v Mariánských Lázních

Jedinečnou historickou atmosféru i špičkové služby pod jednou střechou nabízí Hotel Excelsior ****. Umístění přímo na Hlavní mariánskolázeňské třídě zaručuje blízkost toho nejlepšího, co toto nádherné městečko nabízí. Kromě příjemných procházek si zde hosté užijí dosyta lázeňských procedur, kterých je v pobytovém balíčku až úžasných 14. Přímo v hotelu je k dispozici sauna a navíc jsou součástí balíčku vstupy do nedalekého Medical & spa v Chateau Monty Spa Resortu ****. Nad rámec klasické polopenze s bufetovými snídaněmi a večeřemi si zde hosté pochutnají také na lehkém poledním snacku.

Hotel Fit Fun *** v Harrachově

Dokonalou aktivní dovolenou v našich nejvyšších horách si zaručeně užijete v krkonošském Hotelu Fit Fun ***. Hotel prošel v nedávné době rekonstrukcí, a tak si hosté velmi chválí moderní vybavení i perfektní čistotu. Hotel leží přímo na úpatí Čertovy hory, a tak je skvělým výchozím bodem pro výlety. Perfektní volbou je pro milovníky zimních sportů, protože se nachází přímo pod sjezdovkami lyžařského areálu Harrachov. Ať už den pobytu strávíte na lyžích, na kole, nebo na túře, po příchodu zpět si zajisté rádi odpočinete ve wellness s bazénem, saunou i vířivkou. Díky neomezenému vstupu můžete relaxaci věnovat tolik času, kolik jen budete chtít. O dostatek energie na všechny aktivity i poctivý odpočinek se postará bufetová polopenze, na které musíme vyzdvihnout netradiční zahrnutí nápojů k večeři a to včetně piva a vína.

Sport Art Centrum Hotel **** v Beskydech

Nespočet možností turistiky i parádní odpočinek ve wellness centru. To jsou jen dva důvody z mnoha, pro které se pobyt ve Sport Art Centrum Hotelu **** v krásných Beskydech stal jedním z nejprodávanějších v roce 2021. Těmi dalšími jsou jednoznačně útulné pokoje, chutná polopenze či fantastická sportovní hala přímo v ubytování. Zní to jako neodolatelná kombinace? Během pobytu zde poznáte všechny krásy rázovitých Beskyd. Přímo od hotelu vede 17 km dlouhá okružní trasa na horu Radhošť se známou sochou boha Radegasta. Po horském hřebenu pak můžete pokračovat až na malebné Pustevny od legendárního architekta Dušana Jurkoviče. V zimě vás zase nadchne spousta ski areálů v okolí. Po návratu do hotelu se už jen oddáte zaslouženému odpočinku ve wellness centru s bazénem či během masáží. Domů se tak vrátíte dokonale odpočatí a bohatší o mnoho příjemných vzpomínek.

Hotel Relax *** v Rožnově pod Radhoštěm

Dalším oblíbeným místem pobytu v českých Beskydech je Hotel Relax *** ležící přímo v Rožnově pod Radhoštěm. Naši zákazníci se sem rádi a opakovaně vracejí. Pobyt zde si neumí vynachválit ani samotný spoluzakladatel Travelkingu Tomáš Čmelík. Čím si hotel získal takovou oblibu? Jednoznačně svým skvělým umístěním na dosah všech lákadel Beskyd a zároveň v klidné lokalitě vedle lesoparku. Součástí pobytového balíčku jsou chutná polopenze, vstup do hotelového bazénu či alpská koupel s květy. Jednoduše skvělá volba, kde strávit vaši příští dovolenou v Česku.


Slovensko

Apartmány Termál *** v Dunajské Stredě

V rámci Slovenska v našem žebříčku v roce 2021 bodovaly Apartmány Termál ***. K největším výhodám pobytu patří skvělá poloha v malebném lázeňském městě Dunajská Streda a dále také bezprostřední blízkost Thermalparku. Ten je s ubytováním propojen chodbou, a tak si na pokoji stačí obléci župan a trepky a vydat se za odpočinkem i zábavou. Obojího si s neomezeným vstupem do termálů užijete dosyta. Nadchne vás zde také možnost relaxace ve wellness centru či během masáží a léčebných procedur. Malí návštěvníci si naplno vychutnají dovádění na 7 tobogánech a milovníci saunování se prohřejí v saunovém světě. Pobyt v Apartmánech Termál *** si kromě zákazníků pochvalovala i členka našeho Travelking týmu Veronika, která pro vás ubytování a jeho služby osobně ověřila.

Termály Malé Bielice v Partizánském

Termály Malé Bielice jsou důkazem, že slovenské termály vynikají kvalitou i množstvím nabízených služeb. Pokud tedy hledáte ideální místo pro dovolenou plnou relaxace pro celou rodinu, jste na správném místě. Dokonalé pohodlí vám zajistí pokoje typu Standard, nebo ještě komfortnější pokoje Superior. Hlad zase zažene gurmánská polopenze během celého pobytu. Největším plusem pobytu je rozhodně bazénový komplex s wellness centrem. Oddech v něm nazývá mnoho hostů „balzámem na duši“ a toto přirovnání je více než trefné. Těšit se můžete na relax ve venkovním bazénu i v bazénu s hydromasáží. Milovníky saunování nadchne saunový svět s relaxační zónou, kde i zarytý workoholik přijde na jiné myšlenky. Zpříjemnit pobyt si můžete také oblíbenými relaxačními masážemi. Není proto divu, že Termály Malé Bielice získaly označení kvality „Osobně ověřené“ a hosté se sem rádi opětovně vracejí.

Hotel Toliar *** ve Vysokých Tatrách

Mezi nejoblíbenější turistické destinace na Slovensku patří jednoznačně Vysoké Tatry. Pokud se k jejich návštěvě chystáte i vy, dopřejte si kromě výletů na ikonická místa také ubytování v prvotřídním hotelu. Jím je podle zákazníků Travelkingu 3* Hotel Toliar, který stojí jen kousek od Štrbského plesa a je ideálním výchozím bodem mnoha turistických tras. Blízko to budete mít jak na vrchy Kriváň či Rysy, tak i k Hincově plesu a v zimě do ski areálu Štrbské Pleso. V hotelu vás kromě pestré a znamenité kuchyně nadchne hlavně skvěle vybavené wellness. Odpočívat tak budete moci v bazénu se slanou vodou či ve vířivce. Unavené svaly po turistice zase skvěle uvolní sauna či masáž. Komfortní pokoje, vždy ochotný personál a nádherná příroda všude kolem zaručují perfektní pobyt od jara do zimy.

Hotel Solisko **** u Štrbského plesa

V Hotelu Solisko **** si na své přijdou jak zamilované páry, tak nároční hosté hledající něco navíc. Nechte se i vy zlákat romantickou atmosférou a vychutnejte si luxusní ubytování přímo na břehu Štrbského plesa. Pokud sem vyrážíte ve dvou, můžete se těšit na relax ve vířivce s občerstvením. K tomu je součástí balíčku také neomezený vstup do hotelového wellness centra či relaxační masáž. Vyznavače dobré kuchyně zase potěší nabídka restaurace Al Lago přímo v hotelu, která se zaměřuje na jídla slovenské i italské kuchyně. Opomenout nemůžeme ani nádhernou okolní přírodu. Ty nejkrásnější turistické trasy i skvělá lyžařská střediska budete mít z hotelu na dosah ruky. Tato kombinace výhod řadí Hotel Solisko **** k těm nejoblíbenějším z celé naší nabídky.

Hotel Thermalpark *** v Dunajské Stredě

Obrovské a dlouhodobé popularitě se mezi našimi zákazníky těší Hotel Thermalpark *** ve slovenských lázních Dunajská Streda. Pobyt zde si totiž užijete od začátku až do konce! Uvítá vás velmi příjemný a ochotný personál a poté se ubytujete v moderních pokojích, které září čistotou. Hlavní výhodou hotelu je, že se nachází přímo v areálu jednoho z nejoblíbenějších lázeňských komplexů na Slovensku. Součástí balíčku je neomezený vstup do těchto skvělých termálů, jejichž součástí je 10 vnitřních a venkovních bazénů, vodní atrakce i saunový svět. Dostatek energie na vodní radovánky i výlety po okolí zajistí výtečná polopenze s bufetovými snídaněmi a večeřemi. Přesvědčte se o kvalitách Hotelu Thermalpark *** na vlastní kůži v roce 2022!


Maďarsko

Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa **** v Sárvaru

Maďarské termální prameny jsou proslulé v celé Evropě, a tak právě sem míří hosté z celého kontinentu. Osvědčeným maďarským receptem na dokonalou lázeňskou dovolenou je propojení termálů se špičkovým hotelem. Je tomu tak i v případě Park Inn by Radisson Sárvár Resortu & Spa ****, který se nachází se ve městě Sárvár. Hotel se těší dlouhodobé oblibě českých a slovenských zákazníků Travelking do té míry, že i jeho zaměstnanci ovládají základní fráze v češtině. Jazykové bariéry se tak bát určitě nemusíte. Kromě skvělého přístupu personálu zde stejně jako spoluzakladatel Travelkingu Peter zajisté oceníte také fantastické švédské stoly v rámci all inclusive. Do léčebných i zážitkových termálních lázní mají hoteloví hosté zajištěn neomezený vstup. Děti kromě množství skluzavek a tobogánů potěší také pestrý animační program.

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa **** v Zalakaros

Dalším populárním hotelem ze sítě Park Inn je čtyřhvězdičkový Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa. Srdce návštěvníků si získal nejen svým luxusním vybavením a výbornou stravou, ale také fantastickým lázeňským areálem s aquaparkem, který je s hotelem přímo propojen chodbou. Během pobytu si budete užívat odpočinek v bazénech s léčivou termální vodou, perfektně vyhřátých saunách či během masáží. Rozmanitost a množství minerálních látek a stopových prvků obsažených ve zdejší vodě pomáhá nejen skvěle uvolnit tělo i mysl, ale také zlepšuje fungování krevního oběhu, zmírňuje bolesti svalů a problémy pohybového ústrojí. V létě se zase můžete spolu se svými dětmi vydat za zábavou na letní termální koupaliště s venkovními bazény a tobogány, či odpočívat ve vnitřním relaxačním centru. Pětadvacet bazénů, vždy usměvavý personál a skvělý zážitek z ubytování v hotelu na vás ve městě Zalakaros čeká celoročně.

Gotthard Therme Hotel & Conference **** v Szentgotthárde

I když bylo v loňském roce stále poměrně náročné cestovat za exotikou, hosté Gotthard Therme Hotel & Conference**** si užili pobyt jako v ráji. Dopřejte si i vy odpočinek pod krásnými palmami v termálních lázních se středomořskou atmosférou. Kromě exotických rostlin vás mezi bazény rozprostírajícími se na ploše 1 500 m² nadchnou také fantastické vířivky, zážitkové bazény i skluzavky pro nejmenší. Součástí lázeňského komplexu je také saunový svět s několika druhy saun. Není proto divu, že se luxusní hotel s rozsáhlým lázeňským komplexem zařadil mezi ty nejoblíbenější z nabídky Travelkingu. Za dokonalým relaxem se sem můžete vydat i v příštím roce – stačí zamířit do nejzápadnějšího maďarského města Szentgotthárd ležícího poblíž hranic s Rakouskem. Během pobytu tak můžete střídat odpočinek ve wellness s poznáváním krás a památek obou zemí.

Walter Panzió v Bük

Užít si ticho a pohodu malého rodinného penzionu, nebo se raději ubytovat jen na skok od termálních lázní? Hoďte dilema za hlavu a vyberte si pobyt v penzionu Walter Panzió v maďarském městečku Bük. Již při příjezdu vás zde zaujme stylové zařízení penzionu i pohodlných pokojů. Na skvělém pobytu nesmí chybět znamenitá strava, která se v tomto případě podává v sousedním čtyřhvězdičkovém hotelu Piroska v restauraci Mandola. Každé ráno a večer si pochutnáte na bohatém bufetu s výběrem maďarských i mezinárodních specialit ve zdravém pojetí. Za odpočinkem se pak vydejte do Bükfürdo, druhých největších maďarských lázní. Relaxovat zde můžete klidně i celý den, pokud si vyberete variantu balíčku se vstupem do lázní. V 32 bazénech s termální vodou či v rozsáhlém Medical wellness je prostoru pro dokonalý relax skutečně dostatek. Především tyto důvody stojí za tím, že se do penzionu Walter s radostí a opakovaně vracejí návštěvníci z Maďarska i okolních zemí.

Hotel Caramell Premium Resort **** v Bük

Dalším mimořádně populárním hotelem z naší nabídky se v uplynulém roce stal luxusní Hotel Caramell Premium Resort **** ve městě Bük. Pobyt v hotelu zařízeném v orientálním stylu si užil také člen našeho obchodního týmu Vladimír, který na pobyt vypravil i se svou rodinou. Nejvíce si pochvaloval profesionální přístup personálu a přepychové wellness centrum o rozloze přes 2 000 m², jehož součástí jsou bazény s termální vodou, saunový svět, bar u bazénu či Silent Zone pro dokonalou relaxaci. Kromě vstupu do wellness je v balíčku zahrnuta také parádní strava v hotelové restauraci, zábava při živé hudbě i výborný servis zaměřený na děti. Díky výbavě k půjčení pro nejmenší či bohatého animačního programu pro děti je pobyt v Hotel Caramell Premium Resort zážitkem pro celou rodinu.


Polsko

Sanatorium St. Lukas **** v Świeradów-Zdrój

Titul nejnavštěvovanějšího hotelu v Polsku v roce 2021 získalo Sanatorium St. Lukas ****. Pro hosty z Česka je obrovskou výhodou, že do malebného lázeňského městečka Świeradów-Zdrój to je od českých hranic pouhých 8 km. Jedná se o perfektní místo jak pro nerušenou odpočinkovou dovolenou, tak pro aktivní pobyt s výlety a sportem. Zdejší lázeňský park a kolonáda jsou příjemným místem procházek. Pokud budete chtít z polské strany Jizerských hor poznat více, stačí využít rozvětvené sítě turistických i cyklistických tras. S neomezeným vstupem do wellness s bazénem, vířivkou a saunami bude dostatek prostoru také na relax. Pokud holdujete léčebným procedurám, najdete jich v balíčku až 12. O vaše chuťové pohárky se po celou dobu pobytu postará bohatá a pestrá polopenze ve formě bufetu.


Rakousko

Sporthotel Dachstein West ***

Dovolená v Rakousku je skvělým zážitkem v jakémkoliv ročním období. V létě se pobyt ve Sporthotelu Dachstein West *** nacházejícím se v údolí Lammer nese ve znamení výletů po krásách slavné oblasti ledovce Dachstein a jezera i města Hallstatt. V zimě se pak můžete vydat na lyžování do nedalekého ski komplexu Dachstein West se 70 vleky a dohromady až 160 km sjezdovek. Sporthotel pro vás osobně ověřila členka marketingového týmu Zuzka, která si zde kromě perfektní polohy hotelu pochvalovala také vstřícný personál a jeho osobní přístup. V rámci balíčku se můžete těšit také na vstup do nedalekých lázní Lungötz Forest, na výbornou stravu formou polopenze a půjčení kol. Se slevovou kartou Tennengau Plus Card celou oblast prozkoumáte za výhodné ceny. Po turistice si zasloužíte odpočinek v hotelových saunách či posezení venku s výhledem na krásnou přírodu.


Chorvatsko

Hotel Zagreb ***

Třešničkou za naším přehledem nejoblíbenějších pobytů za rok 2021 je dovolená u moře. Ten si naši zákazníci dosyta užívali v chorvatském Karlobagu, kde jen 100 metrů od pláže stojí 3* Hotel Zagreb. Pokud se sem v příštím roce vypravíte na letní dovolenou, už při příjezdu vás uchvátí jeho okolí – z jedné strany hotelu se tyčí skalnaté kopce, z druhé vás čeká výhled přes voňavé borovice na moře. Z pokoje se tak vypravíte rovnou v plavkách na pláže, které ani uprostřed turistické sezóny nejsou přeplněné. Nebo dáte přednost koupání se ve vnitřním či venkovním bazénu přímo v hotelu? Pro děti se zde pravidelně koná animační program, jako celá rodina se pak večer zabavíte při živé hudbě nebo během návštěvy nedalekého centra města.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizováno: 18. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet