Ubytujte se v krásném koutě Slovenska zvaném Zemplín. Hotel Alibaba *** vám poskytne vše, co potřebujete k bezstarostnému pobytu. Pochutnáte si na polopenzi, odpočinete si v sauně a dáte si pořádně do těla ve fitness centru nebo při tenise a squashi. V okolí na vás čeká celá řada přírodních i kulturních památek. Nechybí ani možnosti koupání, třeba v populární přehradě Zemplínská Šírava.

O ubytování

Hotel Alibaba *** stojí v obci Humenné uprostřed krásné přírody slovenského regionu Zemplín. Nedotčená krajina v kombinaci s prvotřídním hotelovým wellness vám přinese jedinečnou příležitost k odpočinku. Okolí hotelu je plné zajímavostí, a tak nepřijdete ani o pořádnou dávku dobrodružství.

Zemplín se rozprostírá na východě Slovenska, mezi tokajskými vinicemi, řekou Tisou a Karpaty. Turisty bývá často opomíjený, pokud se sem však vydáte, nebudete litovat. Čeká vás panenská krajina s dvěma chráněnými celky – CHKO Vihorlat (30 km) a NP Poloniny (54 km). Některé oblasti z národního parku jsou dokonce zapsané na seznamu UNESCO. Místní chráněná krajina je protnuta celou řadou turistických i cyklistických tras, které vás zvou na báječné výlety s překrásnými výhledy.

Kam se vydat na výlet? Možností máte v okolí hotelu nepočítaně a ty první se vám nabízejí už v samotném Humenném. Stojí tu krásný renesanční zámeček se zahradou, který ukrývá Vihorlatské muzeum (1,4 km). Dále na vás čeká skanzen lidové architektury (1,2 km) nebo sochu dobrého vojáka Švejka (1,1 km). Najdete tady i malé koupaliště (800 m) nebo farmu s koníky (3,7 km), kde si vaši ratolesti prohlédnout svět z koňského sedla.

V létě je největším lákadlem přehrada Zemplínská Šírava (22 km), která je zdrojem vyžití pro milovníky koupání a vodních sportů. Na jejím břehu navíc najdete ráj letní zábavy – Thermalpark Šírava s parádními atrakcemi pro celou rodinu. Z historických památek stojí za návštěvu zříceniny hradu Čičava (15 km) nebo Jasenovský hrad (6 km), milovníky kultury zase nadchnou dřevěné kostelíky ze seznamu UNESCO v obcích Ladomirová, Bodružal a Ruská Bystrá, které jsou od hotelu vzdálené asi hodinku jízdy autem.

Kde budete spát?

Hotel Alibaba *** nabízí moderně vybavené pokoje se vším, co potřebujete pro bezstarostný pobyt. Každý pokoj disponuje vlastní koupelnou se sprchovým koutem a toaletou. Samozřejmostí je bezplatné připojení k WiFi. Na výběr jsou pokoje kuřácké a nekuřácké.

Vybírat můžete z těchto možností:

  • Dvoulůžkový pokoj Standard (35 m²) je zařízený dvěma oddělenými postelemi. Součástí vybavení je pohodlné posezení, šatní skříň, chytrá LED televize se satelitními programy a trezor. Obzvlášť v létě oceníte, že má pokoj vlastní klimatizaci.

  • Dvoulůžkový pokoj Deluxe (49 m²) s možností přistýlky je vybavený manželskou postelí a rozkládací pohovkou. Nechybí šatní skříň, posezení, chytrá LED televize se satelitními programy, psací stůl a trezor. Pokoje jsou klimatizované.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu o vás bude dokonale postaráno, i co se týče stravování. Do luxusní hotelové restaurace zavítáte na ochutnávku mezinárodní kuchyně. Vyberete si buď z denní obědové nabídky nebo z À la carte menu, které zahrnuje i večeře.

Široký výběr jídel potěší i náročnější strávníky. Na jídelním lístku nechybí grilované speciality, tradiční slovenské pochoutky, vegetariánské pokrmy ani dezerty. K jídlu si samozřejmě dopřejete i svůj oblíbený nápoj, třeba čepovanou Plzeň, vermut nebo nealko.

Příjemné posezení vás čeká v Lobby baru, který najdete v prostorách recepce. Má otevřeno nonstop, a tak si ráno dáte kávu a večer sklenku dobrého vína. Pro vaši zábavu bude k dispozici denní tisk, televize a WiFi připojení.

Za noční zábavou se vypravte do Lounge baru, kde nabízejí míchané nápoje, vybrané víno a vodní dýmky

Kde budete relaxovat?

Hotelové wellness vás zve na relax jako z pohádky. V útulném wellness centru si odpočinete ve finské nebo parní sauně, otužíte se v ochlazovacím bazénku a uvolníte se při profesionální masáži. K dispozici jsou i zážitkové sprchy s tropickým deštěm a bočními tryskami.

Až si dopřejete svou božskou chvilku relaxu, pokračujte do odpočinkové zóny, kde se uvelebíte v pohodlných lehátkách a zaposloucháte se do relaxační hudby.

K dokonalosti schází už jen wellness bar, ve kterém si objednáte nápoj dle chuti nebo rovnou celou lahev sektu.

Něco navíc

Aktivní výletníky potěší bohaté sportovní vyžití. Součástí hotelu je plně vybavené fitness centrum s kardio a posilovacími stroji. Na venkovním hřišti si zahrajete tenis a v kryté hale se zase utkáte ve squashi. Z kondičky tady zkrátka nevyjdete!

Alibaba Kongres Hotel & Spa ***

Alibaba Kongres Hotel & Spa ***

Námestie slobody 21/51 , Humenné
Slovenská republika

Provozuje společnost:
KAISAR, s.r.o. IČ: 35721171


+421 903 911 219

recepcia@hotelalibaba.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 15 €/noc
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Parkování za 4 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,6 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Město Humenné

Město Humenné Tip na výlet

Slovenské okresní město Humenné se nachází v srdci krásné přírody. Považuje se za bránu do východních Karpat, které ukrývají celou řadu turisticky atraktivních míst. Co nabídnout má i samotné Humenné, jehož historie sahá až do 13. století. Prohlédnete si tu renesanční zámek s rozkvetlými zahradami nebo gotický kostel s nádhernou vitrážovou výzdobou.

Okolí Humenného potěší každého horala. Vydat se můžete na túry do nedalekých Vihorlatských vrchů. Pokud si troufnete, vyšplhejte třeba rovnou na nejvyšší vrchol Vihorlat (1 075 m n. m.), příležitostí k vysokohorským výletům je tu však mnohem více. Rozhodně nevynechejte výlet k Mořskému oku nebo hradní zříceniny Brekov a Jasenov.

Co si ještě prohlédnout v Humenném a okolí?

  • skanzen lidové architektury s dřevěným kostelíkem
  • měšťanské domy v centru města
  • řeckokatolický chrám Zesnutí přesvaté Bohorodičky z 18. století
  • zříceniny hradů Čičava a Vinné
  • sochu dobrého vojáka Švejka
  • Vihorlatské muzeum s více než 100 tisíci sbírkových předmětů
Více informací
CHKO Vihorlat
CHKO Vihorlat
Přehrada Zemplínská šírava
Přehrada Zemplínská šírava
ThermalPark Šírava
ThermalPark Šírava