Pobyt v Penzionu Sivec bude pravým balzámem na duši. Ubytujete se jen pár kroků od přehrady Ružín, v elegantním pokoji s balkonem, a užijete si výtečnou polopenzi i relax v moderním wellness centru s bazénem a saunami. V okolí čeká spousta zajímavých výletních cílů a budete jen 25 km od Košic, kde najdete zoologickou zahradu, historické památky a jiné atrakce.

O ubytování

Penzion Sivec se nachází v obci Košické Hamre, přibližně 25 km od Košic. Okolí penzionu je plné turistických tras a zajímavých výletních cílů, které zabaví dospělé i děti.

V létě si nejvíce zábavy užijete u přehrady Ružín (100 m) s přírodním koupalištěm Lodenica Ružín (400 m), kde si zaplavete, odpočinete na lehátku nebo si užijete plavbu na loďce. Pěšky či na kole si udělejte výlet na Folkmárskou skálu (10,6 km), odkud si užijete krásný výhled do okolí, do horské obce Opátka (6,2 km) s historickými budovami a MIMI farmou, kde si děti pohrají se zvířátky, nebo třeba na malebné Sivecké lúky (2,3 km). Zdatnější turisté mohou dojít až k horské chatě Jahodná (9,4 km), postavené v roce 1918. V zimě si užijete běžkování v okolí a vyřádit se můžete i na lyžařských svazích středisek Ski resort Jahodná (11,1 km) a Skipark Erika (33 km).

Skvěle se zabavíte také při návštěvě nedalekých Košic (25 km). Děti budou jistě nadšené z jízdy na bobové dráze nebo projížďky Košickou dětskou historickou železnicí. Velkým lákadlem je moderní zoologická zahrada s více než 320 druhy zvířat. Další zajímavé exponáty na vás čekají v DinoParku Košice s3D kinem. Milovníci památek nesmí vynechat návštěvu Andrássyho paláce, Barkóczyho paláce, Csákyho-Dezsőfiho paláce a Biskupského paláce. Mezi dominanty města patří i Zpívající fontána, Jakabov Palac s muzeem Košic, katedrála svaté Alžběty, coby jeden z největších kostelů na Slovensku, nebo morový sloup Immaculata.

Kde budete spát?

Ubytujete se v elegantním dvoulůžkovém nebo třílůžkovém pokoji s balkonem a krásným výhledem do okolí. V pokoji najdete komfortní postel, televizi a psací stůl. K dispozici budete mít také vlastní koupelnu se sprchovým koutem nebo vanou a WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace penzionu se zaměřuje na domácí kuchyni, regionální jídla i mezinárodní speciality. Každé ráno si zde pochutnáte na snídani formou bohatého bufetu, oběd si můžete vybrat z klasického jídelního lístku a den zakončíte večeří výběrem zde 2 variant (masová a bezmasá). Odpolední kávu či večerní drink si můžete užít na venkovní terase, obklopení nádhernou přírodou.

Kde budete relaxovat?

Zlatým hřebem penzionu je moderní wellness centrum s bazénem, hydromasážní vířivkou a saunovým světem. Ten zahrnuje finskou, parní a mentolovou saunou, ochlazovací bazének, relaxační tepidárum a masážní sprchy.

Cestujete s dětmi?

Děti se zabaví nejen na pestrých výletech, ale také na venkovním hřišti v zahradě penzionu.

Něco navíc

Pokud si na dovolené rádi vyrazíte na cyklovýlet, jistě oceníte úschovnu jízdních kol, kterou v penzionu najdete. Zabavit se můžete také partií ping pongu nebo tenisu.

Penzion Sivec

Penzion Sivec

Košická Belá 1149 , Košická Belá
Slovenská republika

Provozuje společnost:
EM - PA s.r.o. IČ: 47847522


+421 911 122 299

recepcia@penzionsivec.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Kolárna
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od jezera
0,4 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
11 km

Tipy na výlet

Vodní nádrž Ružín

Vodní nádrž Ružín Tip na výlet

Koupání, plavba na lodičce a nádherná příroda okolo –⁠ to vás čeká u Ružínské přehrady, která se schovává v údolí Bujanovských vrchů asi 35 km od Košic. Nádrž Ružín je střediskem letní rekreace ve východním Slovensku. Na březích najdete parádní koupaliště s turistickým zázemím, ale i klidné zátoky, kde vás nebude nic rušit. Mimořádným zážitkem je plavba lodičkou, ze které se vám naskytnou krásné výhledy na zalesněné svahy, které přehradu svírají.

Okolí nádrže je oblíbenou lokalitou pěší turistiky. Mezi přírodní zajímavosti, ke kterým stojí za to se vydat, patří například Drienková skála nebo dvě národní přírodní rezervace –⁠ Bujanov a Sivec.

Národní přírodní rezervace Sivec
Národní přírodní rezervace Sivec
Košice
Košice
Tarzánie Alpinka
Tarzánie Alpinka