Vyrazte na poloostrov Lun, překrásnou část chorvatského ostrova Pag, kde si užijete koupání na čistých přírodních plážích s kouzelným výhledem, ale i komfort Hotelu La Luna **** s bazény, wellness centrem, soukromou pláží a stravováním ve formě polopenze nebo all inclusive. Během svého pobytu rozhodně nevynechte návštěvu slavného olivovníkového háje nebo delfíního ostrova.

O ubytování

Hotel La Luna **** se nachází na poloostrově Lun, který je součástí oblíbeného chorvatského ostrova Pag. Resort je doslova jen pár kroků od mořského břehu a malebné okolí je plné zajímavých výletních cílů. Narazit můžete hned na několik unikátů. Jedním z nich je prastarý olivovníkový háj (5,5 km) s desítkami tisíc stromů, z nichž některé jsou starší než 800 let. (Perfektním suvenýrem z této oblasti je tak bezpochyby lunský olivový olej.) Dalším velkým lákadlem je nedaleký ostrov Dolfin (7,7 km), kde, jak již název napovídá, můžete pozorovat veselé dovádění delfínů.

Ostrov Pag je proslulý i svou gastronomií, mezi hlavní poklady ostrova se řadí sůl a sýr, který můžete ochutnat třeba při exkurzi do sýrárny Gligora (24,4 km). Na výlet si vyrazte do nedalekého letoviska Novalja (15,4 km) se spoustou skvělých restaurací, kaváren a obchůdků a pláží, nebo do města Pag (41 km), které vás okouzlí starobylými uličkami. Odvážlivci mohou pokořit nejvyšší vrchol ostrova – Sveti Vid (29,2 km), nebo projít slavnou turistickou trasu „Druhá strana Měsíce“ (44,4 km), která začíná ve městě Pag a provede vás unikátní krajinou této jedinečné části Chorvatska.

Moře a pláže

Přímo před budovou budete mít soukromou pláž Luna s kapacitou až 250 hostů. Pláž je převážně betonová a užijete si zde odpočinek na lehátku se slunečníkem, popíjení osvěžujícího koktejlu i koupání v tyrkysovém moři. Díky pozvolnému sestupu do vody je pláž vhodná i pro rodiny s dětmi. Většina pláží v okolí je přírodních, bez nějakého většího zázemí. Navštívit můžete například kamenito-oblázkové pláže Krcalo (700 m) a Jakišnica (500 m), a pokud toužíte po pískové pláži, vyrazte na Kukurinu (6,5 km) nebo Borovici (5,4 km).

Nejznámější pláží na ostrově Pag je potom samozřejmě Zrće (5 km), považována za centrum nočního života celého Chorvatska. U této pláže se totiž nachází hned několik hudebních klubů a party zde takřka nikdy nekončí. Přes den se ale hudba přece jen trochu utlumí a na pláži si užijete i vodní sporty nebo odpočinek s rodinou. Ať už se na Zrće beach budete jen koupat v moři, nebo si užívat zábavy v klubech, můžete se při tom kochat krásnými výhledy na pevninské vrcholky Velebitu. Během letní sezóny jezdí na tuto pláž městská doprava.

Kde budete spát?

Ubytujete se ve vzdušném, moderním, komfortně vybaveném pokoji s klimatizací, vlastní koupelnou s vanou a satelitní televizí.

  • Pokoj Comfort měří 25-29,5 m² a je vybavený manželskou postelí, psacím stolem a posezením s pohovkou nebo křesly. Z velkého francouzského okna si užijete částečný výhled na moře.

  • Pokoj Superior je velký 29-33 m² a zaujme výhledem přímo na moře. V pokoji najdete manželskou postel, psací stůl a pohovku nebo křesla k posezení.

  • Pokoj Premium má plochu 24-33 m² a jeho součástí je také balkon o velikosti 4-7 m² s venkovním posezením a výhledem na moře. Nechybí manželská postel, posezení s pohovkou nebo křesly a pracovní stůl.

Na čem si pochutnáte?

O vaše gastronomické zážitky bude během pobytu skvěle postaráno. Bufetová restaurace Oleaster nabízí pestrý výběr tradičních pokrmů i originálních jídel, včetně variant pro vegetariány, vegany a celiaky. Něco dobrého k pití si pak můžete dát také v koktejlovém baru přímo u bazénu.

Kde budete relaxovat?

Úžasný relax si užijete nejen na pláži. K dispozici vám bude také venkovní bazén a dětský bazén s lehátky a slunečníky. Zavítejte i do wellness centra s krytým bazénem, vířivkou a několika saunami –⁠ finskou, tureckou, parní lázní a bio saunou. Místní specialitou je bahenní lázeň, kterou můžete doplnit skvělou masáží nebo jinou procedurou. Samozřejmě nechybí ani odpočívárna.

Něco navíc

Hotel nabízí pestrý program pro malé i velké, včetně koncertů, rybaření, kouzelnických show a jiných zážitků. A pokud se budete chtít mezi lenošením trochu rozhýbat, využijte moderní fitness centrum s posilovacími a kardio stroji.

Hotel La Luna ****

Hotel La Luna ****

Jakišnica 289a , Lun, Croatia
Chorvatsko

Provozuje společnost:
PUNTA LONGA D.O.O. IČ: 05387078


+385 (0) 52 877 300

reservations@rudan.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Parkování za 12 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
5 km
Vzdálenost od moře
50 m
Aquapark
15,4 km

Tipy na výlet

Ostrov Pag

Ostrov Pag Tip na výlet

Ostrov Pag je jedním z nejvyhledávanějších turistických oblastí Chorvatska. A není se čemu divit – své návštěvníky láká na průzračné moře plné života, romantické pláže, atrakce a sportovní vyžití pro děti i dospělé a v neposlední řadě také na vynikající gastronomii.

Tento velice slunný ostrov (slunce zde svítí 280 dní v roce) je jedním z mála míst na Jadranu, které kromě tradičních oblázkových nabízí i krásné písečné pláže. Jemný písek najdete na plážích v letoviscích Stará Novalja, Potočnica a Povljana (její východní část). V severovýchodní části ostrova se v zátoce Zrće nachází stejnojmenná oblázková pláž, která je světově známým místem noční zábavy.

Díky bohatému podmořskému životu patří k oblíbeným aktivitám na Pagu šnorchlování a potápění. Vidět můžete kraby, ježovky, mořské sasanky i červené hvězdice. Dovolenou na Pagu si dále můžete zpestřit třeba prohlídkou staletých olivovníků u vesnice Lun, návštěvou výrobny a prodejny vyhlášeného pažského sýru v Kolanu nebo výletem do historického města Pag.

Populární jsou také lodní výlety na okolní ostrovy. Z letoviska Mandre vyplouvají lodě na ostrovy Olib a Silba. Součástí je i oběd a zastávky na koupání. Dále je možné se z Mandre vydat na kratší půldenní výlet na ostrůvky Maun a Škrda.

Více informací
Novalja
Novalja
Pláž Zrće
Pláž Zrće
Stezka „Druhá strana Měsíce“
Stezka „Druhá strana Měsíce“