Sýrárna Gligora

Každý milovník dobrého jídla by měl během návštěvy chorvatského ostrova Pag ochutnat znamenitý Paški sir (Pažský sýr). Tato delikatesa bývá označována za nejlepší chorvatský sýr a mnohé prestižní gastronomické žebříčky jej řadí k 10 nejlepším sýrům celého světa. Paški sir se vyrábí z mléka ovcí, které se pasou na loukách a kamenitých svazích po celém ostrově a narazit na ně můžete opravdu všude. Produkci sýra se na Pagu věnuje spousta rodin a farem. Tím nejznámějším je beze sporu světově známá sýrárna Gligora.

V malebné obci Kolan můžete navštívit jak její obchůdek, tak nahlédnout pod pokličku výrobního procesu během exkurze v provozu sýrárny. Kromě tradičního Paškiho siru produkuje Gligora mnoho dalších druhů sýrů od klasických až po nevšední dobroty, které jinde neochutnáte.

Otevírací doba:

  • denně (mimo neděli) od 10:00 do 16:00 hodin
  • komentované prohlídky sýrárny začínají vždy v 11:00 a 13:00 hodin.

Zobrazit mapu

Tento tip na výlet naleznete v lokalitách:Kvarner

Tipy na výlet v okolí

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet