Každý milovník dobrého jídla by měl během návštěvy chorvatského ostrova Pag ochutnat znamenitý Paški sir (Pažský sýr). Tato delikatesa bývá označována za nejlepší chorvatský sýr a mnohé prestižní gastronomické žebříčky jej řadí k 10 nejlepším sýrům celého světa. Paški sir se vyrábí z mléka ovcí, které se pasou na loukách a kamenitých svazích po celém ostrově a narazit na ně můžete opravdu všude. Produkci sýra se na Pagu věnuje spousta rodin a farem. Tím nejznámějším je beze sporu světově známá sýrárna Gligora.
V malebné obci Kolan můžete navštívit jak její obchůdek, tak nahlédnout pod pokličku výrobního procesu během exkurze v provozu sýrárny. Kromě tradičního Paškiho siru produkuje Gligora mnoho dalších druhů sýrů od klasických až po nevšední dobroty, které jinde neochutnáte.
Otevírací doba:
Tento tip na výlet naleznete v lokalitách: Kvarner, Ostrov Pag, Dalmácie, Chorvatské ostrovy,
Přihlaste se a užijte si výhody Travelkingu naplno.
Rádi vás opět vidíme! Přihlaste se a užijte si výhody Travelkingu naplno.
Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.
Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.
Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.