Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu La Luna **** na ostrově Pag v Chorvatsku

Vydejte se s Markétou, členkou našeho týmu Travelking, do Chorvatska. Konkrétně do Hotelu La Luna **** ležícího na ostrově Pag v severní Dalmácii. Jaká byla cesta, ubytování a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu La Luna **** na ostrově Pag v Chorvatsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 1.6.2024 - 3.6.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu La Luna ****
  • Lokalita ubytování je: Chorvatsko
  • Cestovala jsem s: Manželem
  • Stravování: All inclusive
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Pag patří k mým oblíbeným chorvatským ostrovům, a tak jsem měla velkou radost, že jsem se na toto jedinečné místo na začátku letní sezóny opět vrátila. Na cestu jsme se vydali autem ze Splitu, a protože jsem se chtěla vyhnout placení mýtného, zvolila jsem trasu mimo dálnice. Podle navigace by cesta po dálnici trvala 2:45 hodiny, zatímco mimo dálnice 3:15, což mi nepřišlo jako velký rozdíl. Výhodou ostrova Pag je, že je s pevninou spojen mostem, a tak nemusíte řešit plavbu trajektem. Most vede z jižní strany ostrova, zatímco hotel se nachází na jeho severním cípu, a tak je nutné přejet přes celý Pag. První ukazatele na hotel jsem zaregistrovala už na pevnině (cca 80 km od cíle). Kromě navigace vás tak až do cíle dovede kvalitní značení.

Pokud bych jela z Česka, vybrala bych ověřenou trasu přes Rakousko (Vídeň, Graz) a Slovinsko (Maribor). Do obou zemí je nutné koupit dálniční známku, což lze pohodlně online za 8,6 € do Rakouska (na 1 den) a za 15 € do Slovinska (na 7 dní). V Chorvatsku se platí za projeté úseky dálnice na mýtných branách (lze v hotovosti nebo kartou). U hlavního chorvatského města Záhřeb stačí přejet z dálnice A3 na A1, která vede prakticky ke všem letoviskům na pobřeží Dalmácie a Kvarnerského zálivu. Na Pag se dostanete tak, že po A1 pojedete směrem na Zadar a těsně před Zadarem u městečka Posedarje sjedete na Pažský most (Paški most). Pak už stačí pokračovat směrem na město Novalja a poté Jakišnica.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo u hotelu je možné parkovat za poplatek. Cena za venkovní stání je 12 €/noc, v případě garáže je to 15 € za noc. Především pokud se na pobyt vydáte v letní sezóně, doporučuji si parkovací místo u hotelu předem zarezervovat.

Kde jsme se ubytovali?

Pokud se na Pag chystáte poprvé, nejspíš vás překvapí jeho unikátní „měsíční krajina“, kterou nenajdete nikde jinde na území Chorvatska. První zhruba 2/3 ostrova mají kamenitý a holý povrch, který je místy porostlý vegetací. Krom toho má Pag nejčlenitější pobřeží ze všech jadranských ostrovů, takže nabízí obrovské množství zátok a pláží, které můžete mít jen pro sebe. Hotel La Luna **** se ovšem v rámci ostrova nachází na výjimečném místě – v oblasti s bujnou středomořskou vegetací, která začíná kousek před oblíbeným letoviskem Novalja. Prostředí hotelu je opravdu nádherné! Kromě krásné přírody vás přivítá také malebná obec Jakišnica, která vypadá jako z katalogu! Snad všechny domy v Jakišnici jsou nově postavené či zrekonstruované a mají pěkně upravené zahrady. První, co mě napadlo, když jsme dorazili do cíle, bylo, že mi hotel připadá ještě krásnější než na fotkách. Všechny prostory uvnitř i venku byly dokonale čisté, upravené a skvěle udržované. A hned jsem věděla, že tento pobyt si opravdu užijeme!

Výborný první dojem umocnilo příjemné přivítání od recepční jménem Lea. Řekla nám všechny důležité informace k pobytu a a pomohla nám se v areálu zorientovat. Dostali jsme 2 kartičky od pokoje, 2 náramky na stravování v rámci all inclusive a 2 kartičky, které slouží jako záloha pro půjčení osušky na pláž.

Dostali jsme pokoj Premium ve 3. patře hotelu. Pokoj byl prostorný a vybavený pohodlnou manželskou postelí, dostatkem úložných prostor, stolkem s křesílkem a minibarem. Součástí byla také vlastní koupelna s toaletou, velkým umyvadlem a vanou se sprchovou zástěnou. K pokoji příslušel také balkon se stolkem a židlemi, odkud byl nádherný výhled na tyrkysové moře a protilehlý ostrov Cres. Kromě čistoty a udržovaných interiérů oceňuji, že byl v pokoji perfektní klid.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku bylo stravování formou all inclusive, což zahrnovalo snídaně (7:00–10:00), obědy (12:00–14:00), odpolední snack (16:00–17:00) a večeře (19:00–21:00) podávané v pěkné restauraci s velkou venkovní terasou s výhledem na moře. Pití jsme si mohli nalít sami během stolování v restauraci, a k tomu byly od 10:00 do 23:00 otevřeny dva bary – hlavní bar nedaleko recepce a plážový bar u bazénu. Do all inclusive byla zahrnuta také neomezená konzumace nápojů: nealka, piva, vína, různých druhů likérů a kávy. A musím pochválit, že pivo (Ožujsko) i rozlévané víno byly kvalitní a vždy dobře vychlazené. U baru bylo k dispozici menu s prémiovými nápoji, které bylo možné si objednat na příplatek (zcela běžné ceny).

Snídaňový bufet byl bohatý a zahrnoval snad všechno, co si jen ráno můžete přát: čerstvé pečivo, sýry a uzeniny, cereálie s mlékem či jogurtem, pečenou zeleninu, míchaná vajíčka, ovoce a zeleninu i další pokrmy. K tomu jsme si mohli dát čerstvé lívance či volská oka, která pan kuchař připravoval přímo před námi. Na stolku se sladkým byly výborné croissanty, domácí buchty a různé marmelády. Zaujalo mě, že k dispozici byly různé druhy mléka – kromě kravského také několik rostlinných alternativ (např. sojové, mandlové apod.). Z nápojů jsme si mohli dát kávu či perlivé nápoje z automatu, čaje, ale i pivo či víno.

Obědy i večeře byly na podobné bázi. Na bufetových stolech byla různá masitá jídla a přílohy – například pečené ryby, salát z mořských plodů, křupavý bůček, kuřecí paličky, hovězí guláš, těstoviny s omáčkou a další. Nechyběla ani polévka (hovězí vývar s nudlemi) a salátový bar s čerstvou zeleninou a různými druhy hotových salátů, které byly opravdu vynikající. Jako sladkou tečku jsme si mohli dát některý z mini dezertů, čerstvé ovoce anebo kopečkovou zmrzlinu (4–5 druhů). Celkově nám obědy a večeře moc chutnaly. Já osobně bych uvítala pestřejší nabídku vegetariánských pokrmů, protože preferuji bezmasou stravu. I tak jsem se ale vždy skvěle najedla.

Od 16 do 17 hodin se v restauraci servíroval odpolední snack. To byla ideální příležitost zahnat případný hlad, nebo zajít s dětmi na brzkou večeři. V nabídce byly například hranolky či pečené brambory a masové kuličky, těstoviny s rajčatovou omáčkou a zmrzlina.

Jak jsme se najedli v okolí?

Cestou do hotelu jsme se naobědvali ve slavné sýrárně Gligora, která sídlí v městečku Kolan. Dali jsme si sýrové prkénko pro 2 osoby a musím říct, že jsme měli co dělat, abychom to vůbec snědli (a to jsme opravdu jedlíci). Nejznámější z místních sýrů je Paški sir (Pažský sýr), který dle oficiálních žebříčků patří mezi 10 nejlepších sýrů na celém světě. Vyrábí se z mléka oveček, jež se na Pagu volně pasou. Tráva a byliny, které tvoří základ jejich jídelníčku, mají jedinečnou chuť a aroma díky kapkám mořské vody, které na ostrov pravidelně vane silný vítr „bora“. U sýrárny je velká restaurace s krásným výhledem a dále zde najdete obchod s jedlými suvenýry, který rozhodně doporučuji navštívit. Kromě znamenitých sýrů zde nakoupíte například dalmatskou sušenou šunku, místní vína, gin z Istrie, fíkový džem a spoustu dalších dobrot.

Jaká byla pláž u hotelu?

Díky poloze přímo na pobřeží, je to z ubytování k moři doslova pár kroků. Hotel má svou vlastní betonovou pláž s lehátky a slunečníky, které jsou pro hosty zdarma. Vzhledem k tomu, že se hotel nachází na samém okraji Jakišnice, je na pláži opravdu klid, a v době našeho pobytu jsme na ní byli dokonce sami. Přímo před hotelem je velký venkovní bazén a menší bazén pro děti s dostatkem lehátek a slunečníků okolo. Při check inu jsme obdrželi kartu, která slouží jako záloha na osušky, které si můžete vypůjčit čisté i několikrát za den.

Pag je ovšem i místem, kde si užijete báječné koupání v přírodě. Jeho pobřeží je velmi členité, a tak na něm nejdete desítky zátok, kde budete s troškou štěstí sami. Z hotelu s dá pěšky dojít na pláže Krcalo, Slatina či Vajerna. Autem se snadno dostanete na nejoblíbenější pláže na Pagu: Ručica, Šimuni, Bosana a další. Nejznámější ze všech je Zrće Beach, která kromě koupání a vodních sportů láká také na nikdy nekončící zábavu v barech a tanečních klubech.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Ve spodním patře hotelu se nachází moderní wellness centrum s velkým vnitřním bazénem a vířivkou, které můžete využít nejen pro relaxaci, ale také při nepříznivém počasí. Díky prosklené stěně je z bazénu vidět ven, a zároveň je prostor hodně prosvětlený. Kousek za bazénem jsou k dispozici 4 sauny (finská, herbální, parní lázeň a solná parní lázeň). Nejvíc se mi líbila relaxace v parní lázni se solným peelingem. Po saunování je možné odpočívat na příjemně vyhřátých lehátkách. Během letní sezóny působí v hotelu zkušená masérka z Indonésie, a to určitě stojí za vyzkoušení.

Jaké bylo v hotelu zázemí pro děti?

Hotel La Luna **** je skvělou volbou pro rodiny s dětmi! Všechny typy pokojů jsou dostatečně prostorné i v případě využití přistýlek. Zábava na děti čeká ve vnitřní herně, u bazénu, na hotelové pláži či na venkovním hřišti s velkou trampolínou a nafukovacím hradem. V létě hotel nabízí animační programy pro malé i velké hosty. Krásnou dovolenou si tady zkrátka užijí děti, rodiče i prarodiče.

Kam se vydat na výlet?

  • Místem, které na Pagu rozhodně navštívit, je za mě Sýrárna Gligora. Od pondělí do soboty je možné absolvovat exkurze, které začínají v 11 a 13 hodin a stojí 10 € za osobu. Během exkurze jsme se seznámili s výrobním procesem sýra a nahlédli jsme do prostor sýrárny. Exkurze jsou pouze v angličtině, ale není to nic složitého, takže pokud umíte alespoň základy angličtiny, určitě to zvládnete. Poté jsme si v restauraci ochutnali několik druhů místního sýra a zastavili jsme se také v obchůdku s delikatesami.
  • Pokud vás lákají tajemná místa a přírodní divy, tak doporučuji Pažský trojúhelník (Paški trokut). Jedná se o jedinečný úkaz v podobě plošiny ve tvaru trojúhelníku o rozloze asi 500 m². Kameny na povrchu jsou tvarem i barvou odlišné od okolí, což je podle některých divem přírody, podle jiných dílem mimozemšťanů. K trojúhelníku se dostanete asi po půl hodině chůze terénem mezi městečky Časka a Vidalići.
  • Krásná okružní červeně značená turistická trasa vede z městečka Metanja. Trasa měří asi 9 km a vede skrze členitou kamenitou krajinu, kde vám společnost budou dělat volně se pasoucí ovce. Trasa začíná z jedné strany u pláže Ručica, z druhé strany z fotbalového hřiště.
  • Za ostrovní metropolí Pag začíná modře značená okružní trasa nazvaná Druhá strana Měsíce (Druga strana Mjeseca). Název trasy je výstižný, protože si chvílemi budete opravdu připadat jako v pusté měsíční krajině! Zpět do Pagu se můžete vrátit stejnou cestou, nebo po modré značce pokračovat přes hřebeny nepříliš vysokých kopců jako Ledenik a Sv. Juraj.
  • Krásné výhledy nabízí nejvyšší hora na ostrově Sv. Vid (349 m n. m.), kam vede červeně značená stezka z městečka Kolan.

Závěrečné hodnocení v Hotelu La Luna ****

Pobyt v Hotelu La Luna **** zcela předčil moje očekávání v tom nejlepším slova smyslu. Hotel se nachází v nejzelenější části ostrova Pag a všechny jeho prostory jsou skvěle udržované a dokonale čisté. V pokoj s balkonem a výhledem na moře jsme se cítili jako doma a nic nám nechybělo. Stravování ve formě all inclusive nemělo chybu – od rána do večera byl k dispozici dostatek vynikajícího jídla i pití včetně alkoholu. Hotel má krásnou pláž s lehátky i velký venkovní bazén, v docházkové vzdálenosti je navíc několik pěkných přírodních pláží. Místem jako stvořeným pro odpočinek je wellness se saunovým světem, bazénem a vířivkou. Ostrov Pag je navíc místem plným atraktivních výletních cílů, takže se tam moc ráda vracím. Příště klidně znovu do tohoto hotelu!


👍 Pobyt v Hotelu La Luna **** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden