Zámek Křtiny se nachází ve stejnojmenné obci na jižní Moravě, jen kousek od jeskyně Výpustek a dalších zajímavých míst Moravského krasu. Užijte si romantický pobyt ve dvou v netradičním prostředí, ochutnejte místní zvěřinu či paštiku a poznejte krásné okolí. Ubytováni budete v komfortních pokojích De Luxe či přepychovém apartmánu a čeká vás vynikající polopenze. Dostanete také láhev sektu, ovocný košík a vstupenku do jeskyně. Relaxovat budete při masáží.

O ubytování

Zámek Křtiny se nachází v malebné obci Křtiny, která je považována za vstupní bránu do střední části Moravského krasu. Ze zámku je nádherný výhled do zámeckého parku a na vedlejší poutní kostel Jména Panny Marie (50 m), jež je mnohými považován za barokní perlu Moravy. Příjemnou procházkou se dostanete do Arboreta Křtiny (3 km), které je největším a nejstarším univerzitním arboretem v Česku.

Křtinské údolí je ideálním výchozím bodem na výlety do Moravského krasu, který je nejvýznamnější krasovou oblastí České republiky. Nejnavštěvovanějším místem této lokality je největší propast v celé střední Evropě – Macocha (11 km). V okolní přírodě plné skal se nachází řada jeskyní. K nejzajímavějším z nich patří jeskyně Výpustek (2 km), jeskyně Pekárna (8 km) a Punkevní jeskyně (13 km). Za nádhernými výhledy vystoupejte na rozhledny Alexandrovka (7 km) a Ostrá horka (15 km). Pokud máte rádi tajemná místa, vydejte se k Býčí skále (5 km), kde byl v 19. století objeven tzv. Halštatský pohřeb. Zajímavou technickou památkou je Stará huť u Adamova (5 km) s 10 m vysokou hutnickou pecí a expozicí o železářství.

Do centra Brna dojedete zhruba za 30 minut, takže budete mít snadno na dosah i všechny památky a zajímavá místa moravské metropole.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z útulných pokojů s interiérem laděným do historického stylu. Každý pokoj má vlastní koupelnu, WiFi připojení a okouzlí vás krásným výhledem na kostel nebo na okolní lesy.

  • Dvoulůžkový pokoj nabízí 2 postele (mohou být spojené do dvoulůžka), televizi, šatní skříň a křesla k posezení. Některé pokoje umožňují přistýlku nebo mohou mít i balkon.

  • Dvoulůžkový pokoj Deluxe s terasou je vybavený manželskou postelí nebo 2 oddělenými jednolůžky, psacím stolem, toaletním stolkem, televizí a křesly k posezení. Interiér je vzdušný a romantickou atmosféru mu dodává výzdoba s andělskými motivy. Pokoji dominuje velká terasa s venkovním posezením,

  • Apartmán s terasou se skládá ze 2 místností – ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s pohovkou, křesly a televizí. Z obou pokojů budete mít přístup na prostornou venkovní terasu s posezením. K vybavení pokoje dále patří psací stůl, šatní skříň a toaletní stolek se zrcadlem.

Na čem si pochutnáte?

V zámecké restauraci s terasou a zimní zahradou na vás čekají samé skvělé gastronomické zážitky. Součástí menu jsou mimo jiné dobroty z místní zvěřiny a vegetariánská jídla. V pestrém vinném lístku najdete spoustu vynikajících vín, která skvěle doplní jakýkoliv pokrm.

Kde budete relaxovat?

Pobyt si můžete zpestřit také relaxační ajurvédskou masáží.

Zámek Křtiny

Zámek Křtiny

Křtiny 1 , Křtiny
Česká republika

Provozuje společnost:
Mendelova univerzita v Brně IČ: 62156489


+420 724 946 162

recepce@slpkrtiny.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 500 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Konferenční místnost
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od jezera
6 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
24 km