Moravskoslezské Beskydy toho mají hodně co nabídnout, obzvlášť pokud jste milovníci horské turistiky a různorodých aktivit. Ubytujte se v Chatě Barborka a užívejte si krásy přírody, polopenzi i kulečník. Snadno na dosah budete mít zajímavé turistické cíle, například slavné Pustevny.

O ubytování

Chata Barborka nabízí celoroční ubytování v obci Horní Bečva v krásném prostředí Moravskoslezských Beskyd. Poskytuje ideální zázemí pro sjezdové i běžecké lyžování, pěší turistiku, cykloturistiku, koupání a výlety do okolí. Třeba nádherné Pustevny jsou vzdáleny jen cca 13 km a vyrazit můžete i ke Srubu Petra Bezruče (29 km), na Stezku Valaška (13,2 km) nebo k nádherným Satinským vodopádům (36,5 km).

V zimě vás zas čeká zejména zábava na lyžích, k nejbližší sjezdovce Ski resortu Rališka to budete mít necelé 2 km. Vyzkoušejte také Ski Malenovice (36,6 km) s 5 sjezdovkami nebo Ski Park Gruň (22,2 km) s necelými 4 km tratí. V okolí najdete i Ski areál Palkovice (39,4 km) a další lyžařská střediska. Běžkaři zase mohou vyrazit k chatě Ondřejník (40,2 km) nebo do Ski Opálená (36,9 km), odkud vede hned několik udržovaných běžkařských tratí.

V létě se vydejte k vodní nádrži Horní Bečva, vzdálené jen 1,3 km, nebo na Rožnovské koupaliště (12,3 km). Celoroční vodní radovánky si užijete v Aquaparku Frenštát pod Radhoštěm (23,5 km) nebo Aquaparku Olešná (46,6 km). A na nedostatek výletních cílů si nemusíte stěžovat ani při nepříznivém počasí, na dosah budete mít skleníky Tropic Hukvaldy (34,1 km), Muzea Tatra Kopřivnice (34,4 km), Valašské muzeum v Rožnově pod Radhoštěm (13,1 km) a další atrakce.

Kde budete spát?

Na Chatě Barborka se vám dostane jednoho z 51 lůžek na 18 dvou až šestilůžkových pokojích, buďto se sociálním zařízením na patře, nebo s vlastní koupelnou přímo na pokoji.

Na čem si pochutnáte?

V místní restauraci vás upoutají masivní dřevěné lavice nebo kožešiny na stěnách. Můžete zde posedět u dobrého jídla, u baru anebo u krbu. V létě oceníte terasu.

Něco navíc

Dále můžete využít klubovou místnost s televizí se satelitním přijímačem, kulečník, případně si zapůjčit knihy, časopisy a stolní hry a sportovní potřeby dle aktuální nabídky. Wi-Fi připojení k internetu zdarma.

Chata Barborka

Chata Barborka

Horní Bečva 988 , Horní Bečva
Česká republika

Provozuje společnost:
Alena Hessová IČ: 01686607


+420 774 831 999

mail@chata-barborka.cz

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Konferenční místnost

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,2 km
Zastávka
0,4 km
Sjezdovka
1,6 km
Běžkování
13 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Pustevny
Pustevny
Jurkovičova rozhledna
Jurkovičova rozhledna
Stezka Valaška
Stezka Valaška