Užijte si dovolenou plnou odpočinku, turistiky a dobrého jídla v Horském hotelu Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Na dosah budete mít Beskydy i Slovensko, ale také nový Vodní svět, do kterého budete mít vstup se slevou. Pobavíte se při kulečníku či ping-pongu a pro děti je tu venkovní hřiště.

O ubytování

Horský hotel Kyčerka *** stojí ve valašské obci Velké Karlovice na úpatí Javorníků a Vsetínských vrchů. Rozprostírají se tak před vámi stovky kilometrů turistických i cyklistických tras a zajímavé výletní cíle.

Rádi byste se dozvěděli více o místním kraji? Vydejte se do Karlovského muzea (1,9 km) nebo na vrch Soláň (8,9 km), kde najdete naučnou stezku věnovanou přírodě, kultuře a historii Soláně a okolí. S dětmi si můžete projít také Stezku Valašských strašidýlek nad Lanternou nebo Kulíškovu naučnou stezku. Zajímavou atrakcí je i Fotostezka Valachy, která vás provede zajímavými a fotogenickými místy a obohatí o rady odborníků, jak získat ten nejlepší záběr.

V létě si vyrazte k přírodnímu koupališti Na Stanoch (7,6 km), které obklopuje uměle vytvořené jezero přezdívané valašský Balaton. Vodní plocha o rozloze 9,5 hektarů vám poskytne více než dostatek příležitostí ke koupání i vodním sportům, v areálu je navíc i umělá sjezdovka pro akrobatické skoky do vody na lyžích a prknech. Dalším zajímavou vodní nádrží v okolí je Karlovské jezero (5,5 km). To sice není určené ke koupání, i tak ale stojí za návštěvu. Nejenže je jeho břeh krásným místem k procházce a odpočinku, ale podle pověstí zde žili a dokonce i ještě žijí draci.

V zimě si v okolí hotelu užijete skvělou lyžovačku. Ke Ski areálu Kyčerka to budete mít jen 800 m a čeká zde na vás 9 lanovek a vleků a 2,4 km sjezdovek. O kus dál najdete Ski areál Soláň (7,2 km) se 2,9 km sjezdovek a malý Ski areál Razula (11,1 km) se snowtubingem a lyžařskou školou. A pokud se budete chtít po dni na sjezdovce také náležitě prohřát, zajděte si do Wellness Horal (11,1 km) s termálními bazény a saunovým světem. Na dosah je také aquapark Vodní svět (200 m) se saunami, tobogány a dětským světem.

Kde budete spát?

Pokoj Economy (min. 15 m² ) ubytuje 2 až 4 osoby a jde o jednoduchý, komfortně zařízený pokoj s vlastní koupelnou a WC. V některých pokojích tohoto typu jsou patrové postele.

Pokoj Standard (15 m² ) je o něco komfortnější než varianta Economy - má navíc televizi a balkón s výhledem. Samozřejmě nechybí ani koupelna a toaleta.

Na čem si pochutnáte?

Menu hotelu nabízí zejména poctivou domácí českou kuchyni, je ale možné po předchozí domluvě připravit i jídla vhodná při bezlepkové, bezvaječné či bezlaktózové dietě a vegetariánské pokrmy.

Cestujete s dětmi?

Děti se skvěle zabaví na venkovním dětském hřišti.

Něco navíc

K posezení v hotelu poslouží typický valašský šenk, naopak rozhýbat se můžete na venkovním hřišti na míčové hry, při plážovém volejbalu, ping-pongu, kulečníku nebo venkovních kuželkách.

Horský hotel Kyčerka ***

Horský hotel Kyčerka ***

Pluskovec 788 , Velké Karlovice
Česká republika

Provozuje společnost:
Milan Novák IČ: 48486175


+420 731171312

horskyhotelkycerka@gmail.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0,2 km
Sjezdovka
0,8 km
Běžkování
0,4 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy se, jak název napovídá, nachází na pomezí Moravy a Slezska, a mezi návštěvníky se těší čím dál větší oblíbenosti. Není divu - hory a lesy, památky, krásná příroda i spousta aktivit - Beskydy mají opravdu co nabídnout.

Co určitě musíte vidět v Beskydech:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické muzeum Tatra Kopřivnice

Turisté a cyklisté by si ale neměli nechat ujít ani vrchol Velkého Javorníku, Bílou či Radhošť se sochou bájného Radegasta, milovníci památek a historie zase Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Štramberk neboli Valašský betlém, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámek. Významným je také město Příbor, kde se narodil lékař-neurolog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud a kde se také dodnes nachází jeho rodný dům.

Více informací
Pustevny
Pustevny
Jurkovičova rozhledna
Jurkovičova rozhledna
Stezka Valaška
Stezka Valaška