Odpočinek i sportovní aktivity v jednom. Přesně takovou dovolenou prožijete v Hotelu Lopušná dolina *** ve Vysokých Tatrách. Na dosah ruky budete mít všechny krásy a atrakce národní parku i Slovenského ráje. V rozsáhlém resortu si pochutnáte na snídani či polopenzi a zrelaxujete ve wellness s bazénem, vířivkami a saunami.

O ubytování

Hotel Lopušná dolina *** najdete v rozsáhlém resortu v obci Lučivná na úpatí Vysokých Tater. Ideální poloha hotelu je příslibem aktivní zábavy v létě i v zimě. V okolí na vás čeká nespočet atrakcí a zajímavých míst, které lákají rodiny s dětmi i páry. Po návratu z výletů na vás bude čekat výborné jídlo v restauraci a wellness. Co víc si přát?

Nezáleží na tom, v jakém ročním období do resortu dorazíte, nuda vás rozhodně nečeká. Ať svítí sluníčko, sněží nebo prší, v okolí ubytování je stále co dělat. V zimě si nezapomeňte přibalit lyže, ať vyzkoušíte okolní sjezdovky. Tu nejbližší, ve Středisku Lopušná dolina, budete mít už 200 m od ubytování. Najdete tu freeridový svah o délce 900 m, ale i lyžařské svahy pro děti. Nechybí bufet, ski škola ani půjčovna vybavení. Další skiareál neleží o moc dál. Středisko Ski Tatry (500 m) uspokojí i náročnější, trénují tu totiž i slovenští olympionici. Rodinám s dětmi se zalíbí ve Snowparku Lučivná (3 km), kde svaz zdoláte nejen na lyžích, ale i na gumovém člunu při snowtubingu. Ze vzdálenějších skiareálů musíme jmenovat Tatranskou Lomnici (18 km), Štrbské Pleso (18 km) nebo Jasná (45 km).

Když sleze sníh, zábava v horách nekončí. V létě se můžete ve Vysokých Tatrách a Slovenském ráji věnovat vysokohorské turistice. Oblíbeným výchozím bodem to Tater je Starý Smokovec (9 km), u kterého najdete třeba Obrovský vodopád (25 km), Vodopády Studeného potoka (25 km) či Skalnaté pleso (30 km). Do Českého ráje zase tvoří bránu obec Hrabušice (20 km), odkud se vydáte na dobrodružnou cestu do rokliny Suchá Belá.

Ze zajímavých atrakcí v okolí stojí za zmínku Stezka korunami stromů v Bachledově dolině ve Ždiaru (38 km), AquaCity Poprad (11 km), kde si užijete vodní radovánky nebo muzeum iluzí Tricklandia ve Starém Smokovci (16 km). Potěšeni budou i milovníci historie, které mohou na exkurzi do dějin vyrazit na Kežmarský (20 km) nebo Spišský hrad (43 km).

Kde budete spát?

Ubytujete v hotelu, který je součástí rozsáhlého areálu s chatkami, restaurací, sportovištěm a wellness. Ubytování v hotelu představuje komfortní variantu, která potěší páry i rodinu s dítětem. V nabídce jsou dvoulůžkové pokoje (2 + 0) a dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky (2+1).

Pokoje prošly nedávno rekonstrukcí a jsou elegantně zařízené a vybavené novým nábytkem. Součástí pokoje je vlastní koupelna se sprchou a toaletou. Dále k vybavení náleží psací stůl, šatní skříň, satelitní TV a WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Po celém dni na svahu je třeba doplnit síly, proto zavítejte do místní gurmánské restaurace. Místní kuchyně uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. Profesionální kuchaři tu připravují výborná jídla výhradně z kvalitních a čerstvých surovin, které pocházejí od lokálních dodavatelů. V restauraci si vyberete ze sezónního menu s pochoutkami tradiční slovenské i mezinárodní kuchyně. Vše je krásně naservírované a ještě lépe to chutná! Nutno podotknout, že nechybí ani vegetariánské a veganské varianty.

Kde budete relaxovat?

Od rána až do večera nebo zaslouženě po celém dni v horách? Ať už si ideální odpočinek představujete jakkoliv, místní wellness & SPA vás v žádném případě nezklame. Lesní relax zónu tvoří vnitřní a venkovní část, a tak vám poslouží v jakémkoliv počasí.

Stres i špatnou náladou rozpustíte ve venkovní nebo vnitřní vířivce a čerstvé síly pak načerpáte v odpočinkové zóně. Unavené tělo určitě ocení chvilku v sauně, po které se osvěžíte v ochlazovací kádi či vědru. Vyberte si finskou saunu, infrasaunu nebo parní saunu, anebo vyzkoušejte všechny, jednu po druhé.

Největším lákadlem SPA zóny je ale jednoznačně krytý bazén s protiproudem (7,5x 3,6 m), kde si zaplavete v dokonale průzračné vodě. Kdyby vám to přece jen nestačilo, stále máte možnost objednat si profesionální masáž nebo vyzkoušet masážní křeslo.

Cestujete s dětmi?

Děti si vyhrají v areálu hotelu, kde jsou velké travnaté plochy i malé hřiště s vodními mlýnky a dětské hřiště s klouzačkou.

Něco navíc

Sportovci si budou z resortu u vytržení. Přímo v areálu najdete fotbalové hřiště a navíc si můžete půjčit elektrokola pro výlety do okolí.

Hotel Lopušná dolina ***

Hotel Lopušná dolina ***

Lučivná 1025 , Lučivná
Slovenská republika

Provozuje společnost:
REKREATOUR, s.r.o. IČ: 51683814


+421 905 264 151

recepcia@lopusnaresort.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 €/noc
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3,3 km
Zastávka
3 km
Aquapark
13,2 km
Sjezdovka
0,2 km
Běžkování
3,8 km

Tipy na výlet

Tatranský národní park

Tatranský národní park Tip na výlet

Užijte si odpočinek i aktivní dovolenou v nejstarším národním parku na Slovensku. Čeká vás zde celkem 600 km turistických stezek a 16 značených a udržovaných cyklistických tras. Tento park tvoří nejvyšší slovenské vrcholy v čele Gerlachovským štítem (2 655 m n. m.) a plynule navazuje na menší Tatrzański Park Narodowy na polské straně. Oblast je významná pro svoji rozmanitou faunu a flóru. Těšit se můžete na vysoké horské štíty, masivní horské hřebeny i údolí s jezery, které jsou v teplých měsících plné nádherně kvetoucích rostlin.

Více informací
Starý Smokovec
Starý Smokovec
AquaCity Poprad
AquaCity Poprad
Štrbské pleso
Štrbské pleso