Toužíte po odpočinku blízko přírody a zároveň v obklopení luxusu? Ve 4* Fagus Hotelu Conference & Spa se vám tento sen splní! Hotel stojí na kraji historického města Šoproň v zalesněné čtvrti Lőverek plné turistických stezek. Uvnitř hotelu si pak budete užívat dokonalého pohodlí v pokojích Standard a především odpočinek v nedávno zmodernizovaném wellness centru. Neomezeně budete relaxovat u bazénů a také ve dvoupatrovém saunovém světě, kde se pravidelně konají saunovací rituály. Lahodná polopenze je jen třešničkou na dortu perfektního pobytu.

Ověřeno Travelkingem

“Musím uznat, že renovace Hotelu Fagus prospěla a udělala z něj opravdu moderní zařízení. Ubytování mě potěšilo pěkným pokojem, lesním prostředím a velice ochotným personálem. Ideální program na večer pak nabízí wellness centrum, kde si parádně odpočinete. V dojezdové vzdálenosti leží město Šoproň, jehož centrum nabízí mnoho památek, muzeí i butiků. Dokonce si můžete zaplatit jízdu vláčkem kolem historického jádra města.” Přečtěte si celou recenzi

Tamas Tutkovics - Obchodní tým
Osobně ověřeno v: Září 2022

O ubytování

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior se nachází v historickém městě Šoproň na západě Maďarska nedaleko hranic s Rakouskem. Díky umístění v malebné zalesněné čtvrti Lőverek to budete mít kousek do přírody, za krásnými výhledy i slavnými památkami. Chloubou hotelu je kompletně zrekonstruovaného v roce 2022 je zbrusu nové wellness, kde si po výletech odpočinete a zapomenete na všechny starosti i povinnosti.

V okolí hotelu vede spousta značených turistických tras, které vás dovedou k atraktivním cílům v lesoparku Lőverek. Příjemnou procházkou na čerstvém vzduchu se dostanete k oblíbeným rozhlednám Károly (1,6 km), Várhely (5,2 km) nebo Gloriette (4 km). Daleko to není ani k hradu Taródi (3,3 km) nebo do aquaparku Lővér Fürdő (1,8 km). Cyklistické trasy vás dovedou až k přírodní památce UNESCO – nádhernému Neziderskému jezeru (13 km).

V centru Šoproně můžete obdivovat zachované středověké jádro s hradbami gotickými domy, kostely a dvěma synagogami. Na město, Neziderské jezero i nedaleké Rakousko budete mít překrásný výhled z Požární věže (3,5 km) ze 13. století. Věž stojí na náměstí Fő tér (3,5 km), kde dále najdete historickou radnici a morový sloup. Milovníci lázeňské relaxace by si měli udělat výlet do populárních termálních lázní Hegykő (22 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z moderních a elegantně zařízených pokojů, které mají vlastní koupelnu s župany a fénem. Samozřejmostí je klimatizace a připojení k WiFi zdarma.

Na výběr máte z těchto variant:

  • Dvoulůžkový pokoj Standard je vybavený komfortní manželskou postelí, LED televizí s rádiem, malou lednicí, trezorem a stolkem s posezením. Součástí pokoje je francouzský balkon s výhledem na dvůr.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard Plus je stejně velký jako pokoj Standard, ale nabízí navíc klasický balkon s výhledem na dvůr. K vybavení náleží pohodlná manželská postel, LED televize s rádiem, malá lednička, trezor a posezení.

  • Dvoulůžkový pokoj Forest s možností přistýlky je zařízený manželskou postelí, LED televizí s rádiem, ledničkou, trezorem a posezením. K dispozici vám bude klasický balkon s výhledem do hotelové zahrady.

Na čem si pochutnáte?

Hotelová restaurace Evergreen vás nadchne nejen skvělými gastronomickými zážitky, ale také elegantní atmosférou a nádherným výhledem do zeleně. Snídaně i večeře mají formu bohatého bufetu, a tak záleží jen na vás, jaké místní či mezinárodní speciality si dopřejete. K lahodným pokrmům můžete ochutnat vynikající vína z oblasti Šoproně.

Osvěžující koktejl, vynikající kávu a výtečná víno si můžete vychutnat hned ve 3 hotelových barech. Součástí lobby baru u recepce je příjemná terasa, bar ve wellness oceníte během relaxace a noční bar je zase dokonalým místem k večernímu posezení s drinkem.

Kde budete relaxovat?

Hotelové Spa je po nedávné kompletní rekonstrukci (2022) a na své moderní prostředí láká všechny milovníky lázeňské relaxace. Jeho součástí jsou 3 vnitřní bazény (relaxační, zážitkový a dětský) obklopené příjemnou odpočinkovou zónou s lehátky a houpačkami. Dále zde najdete saunový svět s finskou, parní, infra a aroma saunou, kde pravidelně probíhají saunové rituály.

Aktivní hosty potěší možnost využívat hotelovou posilovnu.

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior

Fagus Hotel Conference & Spa ****superior

Ojtózi fasor 3. , Sopron
Maďarsko

Provozuje společnost:
Adventor Hotel Kft. IČ: 1809114181


+36-99/886-010

reservation@fagushotel.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 3 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Fitness
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,3 km
Vzdálenost od lázní
1,7 km
Zastávka
4,4 km

Tipy na výlet

Město Šoproň

Město Šoproň Tip na výlet

Šoproň je jedno z nejmalebnějších středověkých měst Maďarska. Dýchá historií, leží na úpatí pohoří Lővér jen pár kilometrů od jezera Fertő (nebo také Neziderské jezero či Neusiedler See) a hranic s Rakouskem. Šoproni se přezdívá Barokní perla Maďarska a také „nejvěrnější město“, jelikož se po první světové válce v referendu rozhodla pro připojení k Maďarsku a ne k bohatšímu sousednímu Rakousku. Množství historických památek a rozsáhlé sousední lesy jsou ideální kombinací a dělají z Šoproně tu nejlepší možnou lokalitu pro pohodovou dovolenou. V jeho okolí se navíc pěstuje červené i bílé víno, ochutnávky vás tedy neminou.

Co nevynechat při návštěvě Šoproně?

  • Samotný střed města, kolem něhož vede krásná okružní třída
  • Požární věž, 60metrovou směsici různých druhů architektury, které dala základ původní římská brána
  • Ulička új utca, které se dříve říkalo Židovská ulice; nacházejí se v ní jedny z největších židovských gotických staveb v Evropě, a to Stará a Nová synagoga
  • Náměstí Fo tér, kde se původně nacházelo římské Fórum
  • Ochutnávku červených vín, zejména odrůd kékfrankos a merlot, která se vyznačují tím, že jsou nakyslá a plná tříslovin
  • Krásnou přírodu v oblasti Fertő, která je od roku 2001 součástí Světového dědictví UNESCO.
Více informací
Šoproňské lesy
Šoproňské lesy
Koupaliště Lővér a Plovárna Ference Csik v Šoproni
Koupaliště Lővér a Plovárna Ference Csik v Šoproni
Neziderská cyklostezka
Neziderská cyklostezka