Vyrazte do Hotelu Margaréta **** a užijte si dovolenou jako u moře! Budete jen 300 metrů od břehu Balatonu a pár minut chůze od nejbližší jezerní pláže. Těšit se můžete na krásné historické město Balatonfüred a bohaté výletní cíle v okolí. V zázemí hotelu na vás bude čekat výtečná polopenze a moderní wellness centrum s bazény a saunami. Hotel je navíc perfektně připravený i na rodiny s dětmi, o jejichž komfort je zde skvěle postaráno.

O ubytování

Renovovaný Hotel Margaréta **** se nachází v městečku Balatonfüred u legendárního jezera Balaton, ani ne 10 minut chůze od pláže i centra města. To z něj činí výborný výchozí bod, ze kterého budete vyrážet za každodenními zážitky. Diskotéky, bary, pláž, aquapark a promenáda s obchůdky - to vše budete mít poblíž.

Velkým lákadlem Balatonfüredu jsou samozřejmě jezerní pláže, kde si užijete nejen koupání v jezeře, ale také udržovaná plážová koupaliště, například na plážích Esterházy (2,1 km) nebo Kisfaludy. Skvělá koupačka na vás čeká také v aquaparku a wellness Annagora (1 km) s vnitřními i venkovními bazény, 12 tobogány, divokou řekou a dalšími atrakcemi. Zabavíte se také vodními sporty nebo jízdou na motokárách Go-kart (850 m).

Pokud patříte mezi obdivovatele historie a architektury, nechte se okouzlit promenádami Zákonyi Ferenc (1,1 km) a Tagore (1,6 km), vilou Vaszary (1,2 km), Památkový domem Móra Jókaiho (1,3 km) nebo náměstím Gyógy (2,4 km) s pramenem Lajose Kossutha. Z přírodních památek v okolí stojí za vidění jeskyně Lóczy (3 km) dlouhá 120 metrů nebo údolí Koloska (5,8 km) s naučnou stezkou. Vystoupat můžete i na Jókaiho rozhlednu (3,2 km) na hoře Tamás, odkud budete mít krásný výhled na město i jezero.

Pokud máte dostatek času, vyrazte na poloostrov Tihany (6,1 km) a navštivte barokní benediktinské opatství, prohlédněte si historické domy z 18. století a projděte se lány rozkvetlé levandule. Navštívit můžete i město Veszprém (20,6 km) s 3. nejstarší zoologickou zahradou v zemi, celou řadou historických památek (Piaristický kostel, Arcibiskupský palác, Arcibiskupský palác aj.) a romantickým Ostrovem lásky.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze 65 útulných pokojů s moderním, komfortním vybavením. Vyspíte se na posteli s kvalitní matrací a užijete si krásný výhled z balkonu nebo terasy. Všechny pokoje jsou navíc klimatizované, pokryté WiFi signálem a mají vlastní koupelnu se sprchovým koutem.

Pokoj Superior měří 25 m² a je vybavený 2 postelemi (90x200 cm), ty mohou být spojené do dvoulůžka. V pokoji dále najdete 2 rozkládací křesla, která poslouží i jako přistýlka (spací plocha 75x190 cm), minibar, televizi, trezor, telefon a fén na vlasy. Balkon u pokoje Superior má plochu 3,6 m².

Pokoj Deluxe je prostornější (27 m²) a nabízí i větší balkon či terasu (7-13,7 m²), některé z pokojů jsou navíc bezbariérové. K vybavení patří 2 postele (90x200 cm, možno spojit do dvoulůžka), televize, minibar, trezor, telefon a fén na vlasy. Pokoj neumožňuje přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci okusíte typická maďarská jídla či mezinárodní speciality, které si od jara do podzimu vychutnáte i na slunné terase. Na skleničku vína pak můžete zavítat do zINNIa Drink baru s terasou, který otevírá později večer a pyšní se pestrou nabídkou regionálních vín, osvěžujícím pivem, skvělými koktejly a chutným občerstvením.

Kde budete relaxovat?

V moderním wellness centru Dália Spa o vás bude dokonale postaráno. Odpočinete si ve 2 vířivkách, venkovním bazénu, finské, bio a infrasauně, relaxační místnosti a solné jeskyni s aroma a světelnou terapií. Součástí wellness je také masážní lehátko s nefritovými kameny, dětský bazén, tropické zážitkové sprchy, ledový vodopád a ochlazovací vědro i slunná terasa s lehátky.

Cestujete s dětmi?

Pro rodiny s dětmi je v hotelu k zapůjčení dětská postýlka, vysoká židlička, vanička, ohřívač lahví, ohřívač na dětské výživy či rychlovarná konvice, za příplatek si můžete půjčit i dětský kočárek. Ve wellness si děti vyhrají nejen v bazénku, ale i v dětském koutku, v hotelu je poté samostatná dětská herna. Nechybí ani zahrada a dětské hřiště s pískovištěm, houpačkami, skluzavkou a dalšími atrakcemi.

Něco navíc

V hotelovém lobby si můžete zahrát stolní fotbal nebo poker.

Hotel Margaréta ****

Hotel Margaréta ****

Széchenyi István u. 53 , Balatonfüred
Maďarsko

Provozuje společnost:
Fortrend Hotel Kft. IČ: 01-09-265682


+36 87 343 824

info@hotelmargareta.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 1 400 Ft/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,1 km
Vzdálenost od jezera
0,3 km
Aquapark
1,5 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Město Balatonfüred
Město Balatonfüred
Tihany
Tihany
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring