Ubytujte se v Szalajka Fogadó *** a užijte si dovolenou jen kousek od kouzelného údolí Szalajka s nádhernými vodopády, lesní železnicí a úžasnými atrakcemi. V hotelu se posilníte bohatou snídaní ve formě bufetu a nádherně si odpočinete v moderním wellness centru s bazény a saunami. Prozkoumat navíc můžete i nedaleká lázeňská města Eger a Egerszalók.

O ubytování

Szalajka Fogadó *** se nachází ve městě Szilvásvárad, jen pár kroků od malebného údolí Szalajka (750 m). To patří k nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším místům národního parku Bukové hory, těšit se tak můžete na nádhernou krajinu i bohaté atrakce. Prohlédnete si muflony a daňky, kteří žijí v místní oboře, navštívíte krásný vodopád Fátyol (3,7 km) i tajemnou jeskyni Istállós-kő (6,5 km), napijete se z pramene Szikla (3,5 km) a ochutnáte tradičního smaženého pstruha z místních rybnků. S lokalitou se můžete lépe seznámit také díky Lesnímu (3,7 km) a Lesnickému muzeu (2,5 km) a děti budou jistě nadšené z pohádkového hřiště Szabadtér a z jízdy lesní železnicí Békébel.

Na výlet můžete vyrazit i do Csipkéskútu (29 km), proslaveného chovem legendárních bílých lipicánů. Zkušení horší turisté zase mohou vystoupat až do Bánkútu (24,8 km), jednoho z nejvýše položených míst Maďarska. Za odpočinkem si zajeďte do Egeru (27 km), kde ochutnáte místní jedinečná vína a odpočinete si v nádherných termálních či Tureckých lázních, jejichž historie sahá až do počátku 17. století. Zcela moderní wellness komplex na vás naopak čeká v Egerszalóku (34 km), kterému dominuje jeden přírodní unikát – Solný kopec vytvořený vyvěráním minerální vody. Podobný jev najdete jen asi na dalších dvou místech světa.

Kde budete spát?

Přivítá vás útulný pokoj s interiérem laděným do neutrálních barev, vlastní koupelnou se sprchovým koutem a WiFi připojením.

Dvoulůžkový pokoj měří 21 m² a je vybavený manželskou postelí nebo 2 oddělenými jednolůžky, televizí, minibarem a psacím stolem. Některé z těchto pokojů mohou mít i vlastní terasu.

Třílůžkový pokoj nabídne plochu 23 m², na které najdete manželskou postel, jednolůžkovou postel, televizi, psací stůl a minibar.

Čtyřlůžkový pokoj je velký 28 m² a zahrnuje 4 jednolůžkové postele nebo manželskou postel a 2 jednolůžka, televizi, minibar a psací stůl.

Pětilůžkový pokoj má celých 41 m² a skládá se ze 2 samostatných místností, ve kterých najdete buď 2 manželské postele a jednolůžko nebo manželskou postel a 3 jednolůžka. Samozřejmostí je televize, psací stůl a minibar.

Na čem si pochutnáte?

Velkou inspirací restauraci Szalajka Fogadó jsou tradiční pokrmy a suroviny typické pro oblast Szilvásváradu, které jsou připravovány s citem pro detail a kreativitou. Kromě místních zvěřinových a rybích specialit si tak pochutnáte i na tradičních maďarských a evropských jídlech v originální interpretaci. Doporučujeme ochutnat také z nabídky vynikajících egerských vín.

Kde budete relaxovat?

Moderní wellness centrum bude opravdovým rájem odpočinku. Těšit se můžete na hydromasážní vířivý bazén pro 12 osob, krytý plavecký bazén, finskou saunu, infra saunu, solnou stěnu, masážní křeslo a masážní lůžko z nefritových kamenů. Objednat si můžete také profesionální relaxační masáž. Specialitou hotelu je tzv. zvuková masáž, která využívá rezonance kovových misek.

Cestujete s dětmi?

Děsti se vyřádí v mini dobrodružném parku, který je nachystaný v hotelové zahradě. Uvnitř hotelu se zase skrývá dětská herna, díky které se vaše ratolesti nebudou nudit ani při nepřízni počasí.

Něco navíc

Hotel se řadí mezi dog friendly podniky, kde vaše čtyřnohé miláčky nejen tolerují, ale přímo vítají a o jejich pohodlí je dokonale postaráno.

Szalajka Fogadó ***

Szalajka Fogadó ***

Egri út 2 , Szilvásvárad
Maďarsko

Provozuje společnost:
Szalajka Team Kft. IČ: 1009024103


+36 36 564 020

info@szalajkafogado.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:30
Domácí mazlíček
za 2 400 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Minibar
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
25 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
25 km
Sjezdovka
0,7 km

Tipy na výlet

Národní park Bukové hory

Národní park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, krápníkové jeskyně i historické památky. Řeč je o Národním parku Bukové hory, který je největší chráněnou oblastí v Maďarsku. Oblast Bükku je výjimečná v mnohých ohledech – jedná se o nejvíce zalesněnou a nejhornatější oblast země, zároveň skvěle propojuje přírodní a kulturní turistické cíle, a jde tak o ideální místo pro příjemnou letní dovolenou daleko od davů turistů. Zábava tu na vás navíc čeká i v zimních měsících, kdy si užijete nenáročné lyžování a běžkování v krásné přírodě.

Krajina v parku Bükk je výjimečná vápencovitými horami, které vytvářejí osobitý ráz krajiny s jeskyněmi, propastmi, krasovými jezery a vodopády. Najdete tu i nejdelší (8 700 m) a nejhlubší (245 metrů) jeskyně Istvánlápa. V parku se dobře velmi daří rozmanitým rostlinám, roste tu na 1 500 druhů cévnatých rostlin, kam patří třeba určité typy orchidejí. Bukové hory jsou také domovem pro dravé ptáky, při troše štěstí tu narazíte třeba na orla královského.

Jaké kulturní a přírodní turistické cíle v Bukových horách navštívit?

  • nejvyšší vrchol Kékes (1014 m.n.m.), kde stojí televizní věž s vyhlídkou ve výšce 130 metrů
  • druhý nejvyšší vrchol Bálvány (956 m.n.m.) s rozhlednou s krásným výhledem
  • vodopád Fátyol na řece Szalajka
  • romantické městečko Lillafüred s jezerem, které můžete proplout na loďce
  • historické město Eger s arcibiskupským palácem, podzemním městem nebo vinné sklípky vytesané do skály v Údolí krásné paní
  • město Miskolc s hradem Diósgyőr, jeskynními lázněmi a spoustou historických památek
  • krápníkové jeskyně Szent István, Anna a Istállós-kő
Údolí řeky Szalajky s vodopád
Údolí řeky Szalajky s vodopád
Město Eger
Město Eger
Lázně Egerszálok
Lázně Egerszálok