Dokonalé místo pro relax, to je lázeňské město Eger a Hotel Végvári ***. Užijete si zde dovolenou ve skvělé lokalitě, jen pár kroků od Egerského hradu, minaretu a termálních lázní se 13 bazény. Do těch navíc budete mít každodenní vstup. Těšit se můžete také na luxusně vybavené pokoje s klimatizací a výbornou polopenzi.

O ubytování

Végvári Hotel Eger *** zaujímá skvělou polohu v lázeňském městě Eger v dochozí vzdálenosti od lázní, všech nejznámějších památek a dalších atrakcí. V klidné části města si krásně odpočinete, na dosah ale budete mít také skvělé restaurace, bary a bujarý noční život.

Nejbližší atrakcí je Egerský minaret, vzdálený jen 450 metrů. Byl vystavěn v roce 1596 a poskytne vám nádherný výhled na město z výšky cca 40 metrů. Jen o kousek dál najdete Egerský hrad, který hrál klíčovou roli při obraně města proti Turkům v 16. století. Dnes zde sídlí muzeum a galerie, podívat se můžete i do podzemních kasemat. Od Egerského hradu se během 10 minut dostanete k Městským termálním lázním a Tureckým lázním, v parku Lajose Szmrecsányiho se potom pokocháte pohledem na krásné fontány i zajímavé sochy.

Pokud nechcete strávit dovolenou jen v Egeru, udělejte si výlet také do okolních městeček. Jen pár kilometrů odsud leží Egerszalók (7,5 km) s nádherným, moderním lázeňským komplexem a také jedním přírodním unikátem – vyvěrající termální voda zde vytvořila Solný kopec rozloze 1 200 m². Podobný úkaz najdete jen na 2 dalších místech světa. Za přírodními krásami vyrazte i do údolí Szilvásvárad (26,7 km) a nechte se ohromit krásným Závojovým vodopádem, prozkoumejte jeskyni Istállóskői a rozšiřte si obzory v Lesním muzeu pod širým nebem nebo v Lesnickém muzeu.

Kde budete spát?

Těšit se můžete na renovované pokoje s moderním vybavením a elegantním interiérem. Všechny pokoje jsou klimatizované, každý má vlastní koupelnu a všude budete mít na dosah WiFi připojení.

Dvoulůžkový pokoj Standard je vybavený manželskou postelí, některé pokoje navíc umožňují i přistýlku na rozkládací pohovce. K dispozici budete mít klimatizaci a televizi, v koupelně je sprchový kout a toaleta.

Čtyřlůžkový pokoj Standard se skládá ze 2 místností a zahrnuje manželskou postel a 2 jednolůžkové postele nebo rozkládací pohovku. Nechybí televize a klimatizace, koupelna je opět vybavená sprchovým koutem a toaletou.

Pětilůžkový pokoj Standard má 2 ložnice, v jedné najdete manželskou postel, ve druhé 3 jednolůžkové postele. Vybavení je jinak standardní, tedy klimatizace a televize, stejně jako koupelna se sprchovým koutem.

Na čem si pochutnáte?

O vaši polopenzi se postará restaurace nedalekého Hotelu Minaret vzdáleného cca 300 metrů. Zde na vás každé ráno bude čekat bohatá snídaně formou bufetu a den tu zakončíte opět bufetem plným maďarských i mezinárodních specialit.

Kde budete relaxovat?

Co by to bylo za dovolenou v lázeňském městě, bez návštěvy lázní? Město Eger nabízí hned 2 komplexy – Městské termální lázně, založené v roce 1932, a Turecké lázně, jejichž historie sahá až do 17. století.

Městské termální lázně se rozprostírají na ploše 5 hektarů a zahrnují 13 bazénů včetně termálních, dětských, plaveckých a odpočinkových. Okouzlí vás také svou architekturou a prostředím, jsou dokonce považované za jedny z nejkrásnějších městských koupališť v Maďarsku.

V Tureckých lázních se vykoupete v 6 bazénech, včetně nádherného zrcadlového bazénu pod obří zlatou kupolí. Užijete si zde také parní lázně, sauny, masáže a jiné procedury.

Végvári Hotel Eger ***

Végvári Hotel Eger ***

Széchenyi István u. 41/b , Eger
Maďarsko

Provozuje společnost:
Minaret Hotel Kft IČ: 10-09-034133


06 709 070 940

info@vegvarihotel.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 3 000 Ft/noc - Nutno rezervovat předem

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Vzdálenost od lázní
3 km
Zastávka
100 m
Aquapark
3 km

Tipy na výlet

Město Eger

Město Eger Tip na výlet

Eger je nejen známým lázeňským městem, ale také místo s mnohými historickými památkami a možnostmi kulturního vyžití. Vylezte na chvíli z bazénu a poznejte všechny jeho krásy, které skutečně stojí za to vidět.

Co vás v Egeru čeká?

  • starobylý hrad s bohatou historií a úchvatným výhledem na město
  • turecký Minaret tyčící se do výšky 40 m - zdolat jeho úzké točité schodiště je opravdový zážitek!
  • neoklasicistická Bazilika, která je druhým největším chrámem v Maďarsku
  • muzeum Beatles či astronomické muzeum

Mezi poznáváním města s bohatou historií a užíváním si odpočinku v termální vodě se na chvíli zastavte v jedné z mnohých restaurací či drobných kavárniček. Ochutnejte pikantní maďarské speciality, typickou silnou kávu a hlavně místní víno. Eger je prostě ideální lokalita pro pohodovou dovolenou.

Více informací
Lázně Eger
Lázně Eger
Turecké lázně v Egeru
Turecké lázně v Egeru
Egerský hrad
Egerský hrad