Už jste navštívili unikátní jeskynní lázně Miskolctapolca v Maďarsku? Pokud ne, měli byste to rychle napravit. Vydejte se do městečka Miskolc, ubytujte se v Diósgyőri Várkert Panzió a užijte si chutnou polopenzi i celodenní vstup do lázní, které jsou plné parádních bazénů. Dítě do 6 let má pobyt zdarma.

Ověřeno Travelkingem

“V Miskolci jsme s rodinou nikdy nebyli, ale příjemně nás překvapilo, když jsme zjistili, kolik skvělých věcí se tu dá dělat! V penzionu nás srdečně přivítali a dostali jsme pohodlný pokoj s krásným výhledem na hrad Diósgyőr. Díky polopenzi jsme ochutnali několik znamenitých jídel. Užili jsme si koupání v jeskynních lázních, navštívili jsme Pohádkovou zahradu, hráli si v pizzerii, běhali po Náměstí hrdinů, potkali různá zvířátka a dali si oběd s výhledem na Lillafüredu. Celkově vzato to byl prostě báječný víkend!”

Judy Bérczes - Influencer
Osobně ověřeno v: Květnu 2022

O ubytování

Penzion Diósgyőri Várkert leží v malebné části lázeňského města Miskolc, čtvrtého největšího města v Maďarsku. Jen pár kroků od ubytování se nachází okouzlující hrad Diósgyőr (100 m) s jedinečným turnajovým nádvořím a alchymistickou laboratoří. Hlavní dominantou Miskolce jsou zcela unikátní jeskynní lázně Miskolctapolca (9 km) s léčivou, termální vodou, jejichž historie údajně sahá až do roku 1743.

V centru (7 km) můžete navštívit zahradu Népkert (10 km) se sochovým parkem obklopenou klasicistními domy. Najdete zde také zoologickou zahradu (5 km) se 150 druhy zvířat. Pokud se na město chcete podívat i shora, udělejte si výšlap na kopec Avas (8,9 km). Nejenže budete mít skvělý výhled z místní 70m televizní věže, ale na úpatí kopce uvidíte i dřevěný protestantský kostel, který je nejstarší stavbou v Miskolci.

Na výlet do přírody můžete vyrazit pěšky, nebo si turistiku usnadněte jízdou lesní železnicí, která propojuje města Miskolc, Diósgyőr, Lillafüred a Garadna. Po cestě uvidíte krásné scenérie a zajímavosti, například vodopády nebo zámeček Lillafüred. Penzion je také ideálním výchozím bodem pro výlety do pohoří Bükk. Za vidění rozhodně stojí i nádherné jezero Hámori (7 km), kolem kterého vede příjemná promenáda.

Miskolc se nachází nedaleko vyhlášené vinařské oblasti Tokaj (50 km), a tak vynikající místní víno ochutnáte skoro na každém kroku. Kromě toho je Tokaj součástí Seznamu památek UNESCO. Více se o historii města a místní vinařské tradici dozvíte v Muzeu Tokaje a Muzeu vína.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v pohodlném, útulném pokoji s dřevěným nábytkem a vlastní koupelnou se sprchou. Většina pokojů je klimatizovaná a ve všech budete mít k dispozici bezdrátové připojení k internetu.

Dvoulůžkové pokoje měří 25 m² a najdete v nich manželskou postel nebo dvě samostatná jednolůžka, televizi, psací stůl a šatní skříň. Pokoje umožňují přistýlku.

Třílůžkové pokoje mají 30 m² a jsou vybavené třemi jednolůžkovými postelemi, dvě z nich jde případně spojit ve dvoulůžko. V pokoji dále najdete šatní skříň, televizi a psací stůl. I v tomto pokoji je možné přichystat přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci s terasou si pochutnáte na vynikající polopenzi. Snídaně mají podle obsazenosti bufetovou, nebo servírovanou formu. Večer se podávají dvouchodové večeře.

Kde budete relaxovat?

Přímo v penzionu si můžete prohřát tělo ve finské sauně a odpočinout si v relaxační místnosti. Ten pravý wellness zážitek na vás ale čeká v unikátních jeskynních lázních Miskolctapolca, kde oblažíte své tělo termální vodou o teplotě 29–35 °C. V areálu o velikosti 3,6 hektarů najdete 2 podzemní termální bazény, římský jeskynní, zážitkový jezerní a plavecký mušlový bazén, stejně jako bazén pod hvězdnou oblohou nebo několik dětských bazénů.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je připraveno venkovní hřiště.

Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem

Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem

Tapolcarét 2/a , Miskolc
Maďarsko

Provozuje společnost:
Diósgyőri Várkert Kft. IČ: 05-09-008207


0036-46/532-247

info@diosgyorivarkert.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
7 km
Vzdálenost od lázní
9 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
9 km

Tipy na výlet

Jeskynní lázně Miskolctapolca

Jeskynní lázně Miskolctapolca Tip na výlet

Důvodem číslo jedna pro návštěvu maďarského Miskolce jsou unikátní jeskynní lázně Miskolc Tapolca. Koupání v jeskynních zákrutách je opravdu netradiční zážitek sám o sobě, o to více, když se u toho necháváte léčit místní unikátní termální vodou o teplotě 29–35 °C. Areál o rozloze 3,6 hektarů je otevřený celoročně a nachází se v něm několik plaveckých, zážitkových bazénů.

V lázních najdete:

  • 2 termální bazény v podzemí s teplotou vody 33–35 °C
  • Římský bazén v jeskyni
  • Bazén pod hvězdnou oblohou (32 °C) (tzv. "Star Hall)
  • Dětský bazén
  • 3 venkovní dětské bazény
  • Otevřený zážitkový jezerní bazén
  • Otevřený mušlový plavecký bazén

Místní termální voda pomáhá zejména při dýchacích obtížích a kloubních onemocněních. Celodenní vstup pro dospělou osobu stojí približně 5 700 HUF podle sezóny.

Více informací
Termální lázně Ellipsum Adventure
Termální lázně Ellipsum Adventure
Pohádková zahrada (Tündérkert)
Pohádková zahrada (Tündérkert)
Lillafüred
Lillafüred