Užijte si koupání v unikátních jeskynních lázní v Miskolc-Tapolce jen 10 minut pěšky od ubytování. V penzionu Tapolca Fogadó *** se postarají o příjemné ubytování, polopenzi i láhev vína. Dítě do 6 let zdarma.

O ubytování

Penzion Tapolca Fogadó *** se nachází v klidné části severomaďarského města Miskolc (česky Miškovec). V architektonicky výjimečné budově penzionu se snoubí dřevo a další přírodní materiály, a tak se zde od prvního okamžiku budete cítit jako doma. Kromě jedinečného ubytování zde na vás ovšem čeká spousta možností výletů i relaxace.

Miskolc je město plné památek a zajímavých míst. Jedním z nich je nejstarší stavba ve městě – kostel Avas (5,6 km) ležící na kopci vedle televizní věže s rozhlednou, odkud uvidíte celé město a nedaleký Národní park Bukové hory jako na dlani. Dominantou města je ovšem hrad Diósgyőr postavený ve 12. století v gotickém stylu. Během prohlídky hradu uvidíte nejen dobové interiéry, ale také výstavu voskových figurín, mincovnu, rytířskou arénu a funkční dělo ze 16. století. Na hlavní třídě Széchenyi utca (6,4 km) najdete spoustu obchodů, restaurací a kaváren. Více o historii města a okolí se dozvíte v Muzeu Ottó Hermana (16 km), jehož expozice obsahují více než 600 000 archeologických, mineralogických a uměleckých artefaktů. U jezera Csorbaležícího nedaleko za městem si užijete příjemné procházky, cyklistiku i vodní sporty. Den plný zábavy na vás čeká v blízkém zábavním parku Adventure park Miskolctapolca (300 m), na bobové dráze (500 m) nebo v Zoo Miskolc (14 km).

Daleko to ovšem nebudete mít ani za krásami přírody – Národní park Bükk (Bukové hory) se rozprostírá hned za městem. Krajinu zde tvoří, jak už název území napovídá, krásné bukové lesy, ve kterých je spousta jeskyní. Územím národního parku je možné projet po jedné z nejkrásnějších úzkorozchodných železničních tratí v celém Maďarsku do městečka Lillafüred (16 km), což je opravdu unikátní zážitek nejen pro fanoušky železnic.

Za odpočinkem po výletech můžete v Miskolci vyrazit do termálních lázní – nevšední zážitek vám zařídí unikátní jeskynní lázně Miskolc Tapolca (1,2 km). Oblíbenou volbou jsou také nedaleké lázně Ellipsum Adventure (500 m), ty jsou ale až do odvolání uzavřeny. Za relaxací i památkami můžete vyrazit třeba i do nádherného historického města Eger (65 km), který je ideálním cílem pro celodenní výlet.

Skvělým zážitkem je návštěva Miskolce v období adventu, kdy zde probíhají oblíbené vánoční trhy, které patří k nejkrásnějším v celém Maďarsku. Pouze během adventu se městem můžete projet speciální vánoční tramvají.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve útulném dvoulůžkovém pokoji. Rustikální, hřejivou atmosféru pokojům dodává dřevěná podlaha a masivní dřevěný nábytek. Při ladění interiéru byl celkově kladen důraz na přírodní materiály a vzdušnost. Každý pokoj je vybaven lednicí, kabelovou televizí, WiFi připojením a vlastní koupelnou.

Na čem si pochutnáte?

Ráno se posilníte snídaní ve formě bufetu. Během dne si v restauraci Kemencés Kisvendéglő můžete ze široké nabídky specialit maďarské i mezinárodní kuchyně. Večer se zde podávají večeře. Některé večery atmosféru v restauraci zpříjemní živá hudba. Součástí penzionu také bar s terasou, kde si můžete večer vychutnat sklenku vína nebo váš oblíbený koktejl.

Kde budete relaxovat?

K relaxaci vám poslouží některá z wellness center v okolí. Navštívit můžete například wellness centrum v hotelu Calimbra Wellness & Konferencia, to nabízí výběr ze dvou typů saun (finské a infra), solnou jeskyni a dva bazény. Oblíbeným relaxačním místem je i Avalon park s klasickým i vyhřívaným bazénem, vířivkou, solnou jeskyní, parní lázní a několika různými saunami.

Tapolca Fogadó ***

Tapolca Fogadó ***

Csabai út 36 , Miskolctapolca
Maďarsko

Provozuje společnost:
Premium Oven Inn Kft IČ: 25372687-2-05


+36 46 562 215

kemences.tapolca@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 1 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Baby friendly
Minibar

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
7 km
Vzdálenost od lázní
1,3 km
Zastávka
0,4 km