Užijte si krásnou dovolenou v jednom z největších maďarských měst, obklopeném úžasnými výletními cíli. Bástya Konferencia és Wellness Hotelu **** na vás čekají krásné pokoje, výtečná polopenze a relax ve venkovních bazénech i wellness centru s vířivkami a saunami. Určitě nevynechejte ani návštěvu slavných jeskynních lázní, které najdete přímo u hotelu.

O ubytování

Bástya Konferencia és Wellness Hotel **** se nachází na kraji Miskolce (česky Miškovec), největšího města v severním Maďarsku, přímo u slavných lázní Miskolc Tapolca (300 m). Ty jsou coby přírodní jeskynní lázně světovým unikátem a jejich historie sahá až do 16. století. Čeká zde rovnou 7 termálních bazénů, venkovní koupaliště s 6 bazény, saunové centrum a zajímavá nabídka relaxačních a ozdravných procedur.

Pár set metrů od ubytování najdete také Zážitkový park Miskolctapolca (450 m) o ploše 1 000 m² s 25 překážkovými a lanovými drahami ve výšce 3-9 m nebo bobovou dráhu (450 m) o délce 800 m, která je v provozu po celý rok. Pro milovníky adrenalinu je o kousek dál ještě aréna pro elektrické motokáry Avalon (1,5 km) s 560 m dlouhou tratí. Navštivte i centrum s historickými památkami, jako je středověký hrad Diósgyőr (7,1) nebo gotický kostel Avas (5,8 km) na stejnojmenném kopci. Pokud budete ve městě Miskolc v listopadu či prosinci, určitě si nenechte utéct vánoční trhy, ty si vysloužily pověst jedněch z nejkrásnějších v Maďarsku. Jejich vánoční tramvaj dokonce vyhrává i soutěže.

Milovníci přírody navíc budou mít jedinečnou příležitost navštívit největší maďarský národní park Bükk/Bukové hory (26 km), který je domovem mnoha druhů ohrožených ptáků. Vodní ptactvo zase můžete pozorovat na jezeře Csorba (11,9 km), kde si můžete také zaplavat či zaveslovat. Krásy okolní krajiny vás okouzlí také při jízdě úzkorozchodnou lesní železnicí z 20. let minulého století Miskolce přes Lillafüred až do horské vesničky Garadna. Můžete také vystoupit již v Lillafüredu (19,4 km) a zajít si na prohlídku Jeskyně sv. Štěpána s krásnou krápníkovou výzdobou, paláce Palotaszálló na břehu jezera Hámori nebo pstruží farmy Lillafüred.

Kde budete spát?

Těšit se můžete na opravdu pěkné, elegantně vybavené pokoje s veškerým komfortem. K dispozici budete mít klimatizaci, vlastní koupelnu se sprchou nebo vanou, televizi, telefon, minibar, WiFi připojení a trezor.

  • Pokoj Standard měří 20 m² a je vybavený manželskou postelí a psacím stolem.

  • Pokoj Superior nabídne plochu 25 m² a vlastní balkon. V pokoji najdete manželskou postel nebo oddělená lůžka a psací stůl.

  • Apartmán Standard o ploše 40 m² zahrnuje ložnici s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací pohovkou a psacím stolem.

  • Apartmán Superior má velkorysých 43 m², na kterých najdete ložnici s manželskou postelí a lenoškou a velký obývací pokoj s rozkládací pohovkou a psacím stolem.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové hotelové restauraci si pochutnáte především na specialitách maďarské kuchyně. V teplejších dnech si můžete užít posezení na venkovní zahrádce.

Kde budete relaxovat?

K relaxu využijte moderní wellness zónu, kde si odpočinete v obří vířivce až pro 16 osob či menší vířivce pro 6 osob. Prohřát se můžete v bio, finské nebo infra sauně a k následnému rozjímání vám skvěle poslouží příjemné tepidárium. V létě jsou otevřené také dva venkovní bazény s vodními prvky.

Bástya Konferencia és Wellness Hotel ****

Bástya Konferencia és Wellness Hotel ****

Miskolctapolcai út 1. , Miskolc
Maďarsko

Provozuje společnost:
Bihari és Társai Kft. IČ: 01-09-997865


+3646422100

info@bastyahotel.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Vzdálenost od lázní
0,3 km
Zastávka
100 m
Aquapark
0,4 km

Tipy na výlet

Město Miskolc

Město Miskolc Tip na výlet

Miskolc je nádherné maďarské město, které se může pochlubit dlouhou historií a mnoha turistickými zajímavostmi. Svým návštěvníkům nabízí nespočet míst a aktivit, díky nimž si zde užijete různorodou, aktivní dovolenou. Ačkoli je Miskolc třetí největší maďarské město, najdete v jeho okolí krásnou přírodu, která stojí za prozkoumání –⁠ třeba s pomocí úzkokolejní lesní železnice, která na trase Miskolc – Diósgyőr – Lillafüred – Garadna spojuje to nejzajímavější z regionu.

Co nevynechat při návštěvě Miskolce?

  • Jeskynní lázně Miskolc Tapolca, netradiční koupání v jeskyni s léčivou termální vodou
  • Gotický kostel Avas se zvonicí z 16. století, tyčící se na hoře Avas
  • Bohatě zdobený ortodoxní řecký kostel na náměstí Deák tér
  • Hrad Diósgyőr se čtyřmi typickými věžemi, který byl v minulosti dokonce sídlem maďarské královny
  • Místní krásnou ZOO, která je zároveň nejstarší ZOO v Maďarsku
  • Lidovou zahradu Népkert, travnatou plochu obklopenou klasicistními domy přímo v centru města
  • Nádhernou rekreační oblast Lillafüred vzdálenou 12 km od Miskolce
Více informací
Jeskynní lázně Miskolctapolca
Jeskynní lázně Miskolctapolca
Lesní železnice Szilvásváradi
Lesní železnice Szilvásváradi
Egerský hrad
Egerský hrad