Když Chorvatsko, tak Aminess! Pokud chcete zažít dokonalou bezstarostnou dovolenou v přímořském letovisku, Aminess Grand Azur Hotel **** pro vás bude perfektní volbou. Těšit se můžete na vzdušné, klimatizované pokoje, stravování All-inclusive light formou bohatých bufetů, udržovanou pláž a skvělé venkovní bazény. To vše navíc jen 20 metrů od moře.

O ubytování

Aminess Grand Azur Hotel **** se řadí do populární skupiny chorvatských hotelů Aminess a nachází se v letovisku Orebić na poloostrově Pelješac. Těšit se můžete na průzračné moře, nedotčenou přírodu a bohatou kulturu této přímořské oblasti. Pokud vyrazíte směrem do vnitrozemí, budete mít ideální příležitost prozkoumat historické památky, zajímavé podniky a další atrakce města. Navštivte třeba františkánský klášter Panny Marie Andělské (1,4 km) z 15. století nebo Námořní muzeum (1,6 km). Na své si přijdou i milovníci vína, ochutnejte třeba místní odrůdy Pelješac Dingač a Postup.

Aktivnější jedinci mohou podniknout výšlap na horu Sv. Ilja (2,3 km), který zabere okolo 5 hodin. Odměnou vám bude krásný výhled na ostrov Korčula a pobřeží. Zmíněný ostrov Korčula navíc můžete prozkoumat i na vlastní pěst, od hotelu je vzdálený jen necelou hodinu cesty. Ostrov byl téměř 400 let pod nadvládou Benátek, což se otisklo do jeho architektury i kultury. Mezi nejzajímavější památky patří katedrála sv. Marka a glavica sv. Antuna. Více se o historii města dozvíte v Městském muzeu a pokud budete mít štěstí, třeba uvidíte i lidové rytířské představení moreška, jehož historie sahá až do 17. století.

Moře a pláže

Jen při pomyšlení na dovolenou už se pravděpodobně vidíte na pláži. My pro vás máme dobrou zprávu – udržovanou oblázkovou pláž o délce 350 m budete mít jen 20 m od hotelu. Samozřejmostí jsou lehátka a slunečníky. Na vyhrazenou část pláže je povolen vstup i se psy. Pouhých 10 minut chůze vám potom zabere cesta ke krásné oblázkové pláži Škvar (650 m) a navštívit můžete i písečno-oblázkovou pláž Trstenica (2,7 km) o délce 1 km nebo oblázkovou pláže Zamošće (3 km) s působivým výhledem na město Korčula.

Kde budete spát?

Po celém dni stráveném na pláži pro vás bude oázou klidu útulný, vzdušný pokoj hodný přímořského letoviska. Všechny pokoje jsou klimatizované, mají vlastní koupelnu a na dosah budete mít i WiFi připojení, o svůj komfort se tak opravdu nemusíte bát.

  • Pokoj Standard (18 m²) nabízí manželskou postel nebo 2 jednolůžka, šatní skříně, minibar, trezor, televizi, psací stůl a koupelnu se sprchovým koutem, kosmetikou a fénem na vlasy. Pokoj neumožňuje přistýlku a nemá balkon. Na vzdušnosti mu ale dodává velké francouzské okno.

  • Pokoj Superior (22 m²) je vybavený manželskou postelí/2 jednolůžky a rozkládacím křeslem, které poslouží jako přistýlka. Celkově tak ubytuje až 3 osoby. Z vybavení nechybí šatní skříně, psací stůl, televize, trezor či minibar, samozřejmostí je i fén na vlasy a toaletní potřeby. Pokoj je bez balkonu, má ale velké francouzské okno s výhledem na moře.

  • Apartmán Superior Junior (32 m²) ubytuje až 4 osoby na dvoulůžku a rozkládací pohovce. K dispozici budete mít koupelnu s vanou, fénem a toaletními potřebami, televizi, trezor, minibar, psací stůl i úložné skříně. Třešničkou na dortu je prostorný balkon s nádherným výhledem na moře.

Na čem si pochutnáte?

S jídlem si během pobytu absolutně nemusíte dělat starosti, díky režimu All-inclusive light o vás bude dokonale postaráno. Snídani, oběd i večeři si vyberete z bohatého bufetu v restauraci Aminess Grand Azur. Ochutnáte celou řadu vynikajících lokálních i mezinárodních jídel, užijete si jídlo na terase s krásným výhledem a těšit se můžete také na neomezenou konzumaci nealkoholických nápojů, piva a vína během jídel.

Pokud si chcete jídelníček ještě trochu ozvláštnit, nebo si rádi posedíte u kávy či koktejlu, vyzkoušejte restauraci & bar Lungomare, kde vám rádi připraví chutné speciality z grilu nebo osvěžující nápoj. Velkým lákadlem je také prostorná terasa s výhledem na moře. A aby toho nebylo málo, posezení na terase vám nabídne také Aperitif bar. Ten vás kromě krásného prostředí okouzlí také širokou nabídkou nápojů, včetně regionálních vín a pálenek.

Kde budete relaxovat?

Aby toho nebylo málo, hned u hotelu najdete obří sladkovodní bazén (180 m²) a bazén pro děti (30 m². Nechybí ani lehátka a slunečníky k příjemnému chytání bronzu.

Cestujete s dětmi?

Stejně jako další hotely skupiny Aminess, i Aminess Grand Azur Hotel **** se může pochlubit opravdu lákavým programem pro děti. Pro nejmenší (od 4 do 10 let) je zde připravený Miramì mini club s tvořivými dílničkami a zábavnými hrami, větším dětem zase přijde vhod herna s videohrami a konzolí PlayStation. Nechybí ani večerní program včetně dětských diskoték a kina, během dne se zase děti vyřádí na venkovním hřišti.

Něco navíc

Svůj program mohou obohatit i dospělí, pro které jsou nachystané různé sportovní aktivity (jóga, pilates, aqua aerobik), hry (šipky, volejbal, ping-pong) a večerní zábava (bingo, kvízy...).

Aminess Grand Azur Hotel ****

Aminess Grand Azur Hotel ****

Šetalište kralja Petra Krešimira IV 107 , Orebić
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Aminess d.d. IČ: 040060543


+385 51 356 572

Ivan.Lukaric@aminess.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Parkování za 3 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Fitness
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,1 km
Vzdálenost od moře
100 m
Zastávka
1,3 km

Tipy na výlet

Město Orebič

Město Orebič Tip na výlet

Chorvatské městečko Orebič se schovává pod horským masivem na poloostrově Pelješac v jižní Dalmácii. Tento malebný přístav uprostřed krásné přírody láká aktivní sportovce i milovníky nerušeného relaxu na pláži. Vykoupete se tu v průzračném moři, podél kterého se táhne celá řada písečných nebo oblázkových pláží. Samotáři ocení tiché zátoky, baviči zase blízkost turistického zázemí v podobě restaurací a barů, kde okoštujete výtečné regionální víno a výbornou středomořskou kuchyni.

Orebič vám však nabídne víc než odpočinek u vody. V centru městečka budete obdivovat starobylé vily dávných kapitánů, nasajete místní romantickou atmosféru a prohlédnete si působivý klášter Panny Marie Andělské ze 14. století. Nouze nebude ani o výletní cíle. Z přístavu vyplouvají lodě třeba na nedalekou Korčulu, skvělé příležitosti vás čekají také v horách nad městem.

Kam se v Orebiči a okolí podívat?

  • klášter Panny Marie Andělské
  • ostrov Korčula
  • pláž Divna
  • vrchol Sveti Ilija
  • Muzeum námořnictví
  • letovisko Trpanj
  • rybářská vesnice Kučiště
Více informací
Ostrov Korčula
Ostrov Korčula
Pláž Divna
Pláž Divna
Hradby Stonske zidine
Hradby Stonske zidine