Plánujete dovolenou v Chorvatsku? Ostrov Krk je vždy zárukou skvělých zážitků! Vyrazte do letoviska Omišalj, kde na vás čeká Hotel Delfin *** se vzdušnými, moderními pokoji a skvělou polopenzí. Ubytování navíc stojí jen 50 m od moře a kousek od krásných historických památek. A přijet můžete i s dětmi, ty mají do 12 let pobyt zdarma.

O ubytování

Hotel Delfin *** se nachází v prosluněném letovisku Omišalj na oblíbeném chorvatském ostrově Krk. Moře budete mít od apartmánu jen pár kroků (cca 50 m) a během několika minut chůze se dostanete také do centra města (1 km).

Samotný ostrov Krk patří k největším a nejpopulárnějším ostrovům Jadranu. Na milovníky historie zde čeká stará římská osada Fulfinum Mirine (5,1 km), hrad Frankopan (24,5 km) nebo opuštěná vesnice Dolova (21 km) v kouzelném lese. Na výlet se můžete vydat na Měsíční náhorní plošinu (40,9 km) nebo nakouknout do jeskyně Biserujka (14,5 km). Velkým lákadlem jsou samozřejmě i pláže, zajímavá je například pláž Klimno (16,3 km), proslavená léčivým bahnem.

Mezi významná letoviska na Krku patří, kromě stejnojmenného města Krk (27,5 km) a Omišalje, také městečka Dobrinj (18,6 km) nebo Vrbnik (26,6 km), odkud také pochází specifické místní víno Vrbnik Žlahtina. Rozhodně nesmíte vynechat ani ochutnávku dalších regionálních specialit, jako je prosciutto a sýr, těstoviny šurlice a makaruni s omáčkou žgvacet, místní jehněčí, krevety, chřest nebo presnac a povitica – tradiční pečivo.

Moře a pláže

Přímo před hotelem se nachází menší betonovo-oblázková pláž. Sestup do vody je v některých místech mírný, jinde strmější. Využít zde můžete také občerstvení a lehátka či slunečníky k zapůjčení. Pláže Omišaljského zálivu jsou nejčastěji kamenité či oblázkové, s betonovými a travnatými plochami k opalování.

Pravděpodobně nejznámější pláží v okolí je Pesja (2,1 km), písčito-oblázková pláž oceněná Modrou vlajkou za čistotu moře a prostředí. Pláž nabízí dostatek přírodního stínu a dobré zázemí (WC, sprchy, šatny a plavčík), pro děti je tu hřiště, dospělí si zase mohou zahrát volejbal. Výhodou je také skvělá restaurace a kavárna přímo na pláži.

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním dvoulůžkovém pokoji Standard (20 m²) s interiérem laděným do neutrálních barev. V pokoji najdete manželskou postel nebo 2 oddělené postele, klimatizaci, televizi s plochou obrazovkou, psací stůl a vlastní koupelnu. Do pokoje je možné přichystat až 2 přistýlky.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je restaurace s prostornou venkovní terasou, kde si pochutnáte na středomořských i mezinárodních jídlech. Posedět můžete také v plážovém baru.

Cestujete s dětmi?

Děti se zabaví nejen při koupání v moři, ale také na venkovním dětském hřišti v areálu. V hotelu je potom k zapůjčení dětská postýlka.

Něco navíc

Větší děti a dospělí si navíc mohou zahrát stolní tenis.

Hotel Delfin ***

Hotel Delfin ***

Stran ulica 22 , Omišalj
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Jadran d.d. IČ: 040000817


+385 51 800 480

allotments@jadran-crikvenica.hr

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 23 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 12 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Vzdálenost od moře
50 m
Zastávka
1,8 km

Tipy na výlet

Ostrov Krk

Ostrov Krk Tip na výlet

Ostrov Krk patří k největším ostrovům Chorvatska. Destinace je oblíbená pro svou dostupnost – ostrov je s pevninou spojen mostem a také pro nádherné a dlouhé pláže. Ty jsou někde oblázkové a v některých místech písečné. Pláže s jemným pískem a pozvolným vstupem do vody jsou ideální pro rodiny s malými dětmi. Některé se nacházejí přímo v letoviscích, jiné můžete navštívit autem při výletech po ostrově a užít si tak klidné koupání v blízkosti úchvatné přírody.

Tradičním cílem turistů na ostrově Krk je letovisko Baška v jižním zálivu ostrova. Zdejší krásná písčito-oblázková pláž o délce 1,8 km byla oceněná i Modrou vlajkou. Kromě skvělého koupání a možností nejrůznějších vodních sportů je Baška také skvělým místem pro výlety. Na ostrově ostatně vede 300 km značených turistických a cyklistických tras. Najdete zde i majestátní hory, ze kterých je fantastický výhled na pevninu a blízký ostrov Rab.

Na jihozápadním pobřeží ostrova se nacházejí historické město a přístav Krk. Během jeho návštěvy nejvíc upoutají mohutné městské hradby, po jejichž části se můžete projít a pokochat se výhledy na město. Hlavní historickou památkou města je mariánská katedrála, která připomíná na dávnou historii celého ostrova.

Více informací
Hrad Frankopan
Hrad Frankopan
Město Kraljevica
Město Kraljevica
Crikvenica
Crikvenica