Zažijte pohádkový pobyt v Zámeckém penzionu Rotunda, přímo na nádvoří břeclavského zámku! Penzion vás okouzlí pokoji v dobovém stylu a bohatou snídaní formou bufetu, díky vynikající lokalitě se navíc můžete těšit na úžasné výlety. Na dosah budete mít Lednicko-valtický areál zapsaný na seznamu UNESCO i celou řadu dalších památek a atrakcí.

O ubytování

Zámecký penzion Rotunda se nachází na jižní Moravě, přímo na nádvoří zámku v Břeclavi. Okolí penzionu bude perfektním místem na dovolenou pro všechny milovníky vína, historických památek i aktivních výletů. Rovnou do penzionu vedou cyklostezky do jedinečného Lednicko-valtického areálu (5 km), zapsaného na seznamu UNESCO, a ke spoustě zajímavých památek dojdete i pěšky.

Udělejte si třeba procházku centrem města Břeclav, začněte na místním zámku z 16. století (původně hradu z 11. století) a užijte si krásný výhled ze zámecké věže. Za návštěvu stojí také Lichtenštejnský dům (600 m), novorománská synagoga (600 m) nebo překrásný kostel Navštívení Panny Marie (1,4 km). Pro zvídavé je zde zámeček Pohansko (6,3 km) s archeologickou expozicí nebo Městské muzeum a galerie (1,1 km).

Jedním z hlavních lákadel lokality je samozřejmě Lednicko-valtický areál, který vás okouzlí nejen barokním zámkem Valtice (10,2 km), ale také gotickým šlechtickým sídlem Lednice (8,1 km) a nádherným parkem s palmovým skleníkem, benátskou kašnou, chrámem Tří Grácií, minaretem, římský akvaduktem, čínským pavilonem, umělou zříceninou Janův hrad a dalšími zajímavostmi.

Pokud preferujete trochu aktivnější dovolenou, vyrazte na kolo nebo k vodě. V létě si skočte na břeclavské koupaliště (850 m) nebo zajeďte k vodní nádrži Nové Mlýny (15,6 km), která je rájem koupání i vodních sportů. Pokud není zrovna počasí na koupačku, vyzkoušejte Aqualand Moravia (31,6 km), jeden z největších a nejmodernějších aquaparků v České republice. V zimě zase budete mít ideální příležitost navštívit kouzelné vánoční trhy v Břeclavi.

Kde budete spát?

Ubytujete se v krásném pokoji s interiérem laděným do dobového stylu, při zachování moderního komfortu. Každý pokoj má vlastní koupelnu, televizi, psací stůl a WiFi připojení.

  • Pokoje Standard jsou vybavené manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky, v některých je navíc také pohovka.

  • Zámecké pokoje zaujmou přepychovějším designem, najdete v nich manželskou postel a umožňují také přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V penzionu se servírují bohaté snídaně formou bufetu, ze kterých si vybere každý. Penzion má také vlastní vinárnu v zámeckých sklepech, kde se na objednávku pořádají řízené degustace kvalitních moravských a rakouských vín i s občerstvením.

Zámecký penzion Rotunda

Zámecký penzion Rotunda

Zámecké náměstí 14/3303 , Břeclav
Česká republika

Provozuje společnost:
Jana Makovcová IČ: 66619734


+420 775 327 005

info@rotunda.cz

Check In
od 14:30
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Kolárna
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od rybníka
0,9 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
25 km

Tipy na výlet

Jižní Morava

Jižní Morava Tip na výlet

Jižní Morava je regionem mnoha podob. Její metropolí je Brno, ale najdete zde také malé moravské Toskánsko, tajemnou krasovou oblast, světově nejrozsáhlejší parky Lednicko-valtického areálu, vinařskou Pálavu či folklorní Slovácko - a to ještě ani není všechno.

Co lidé na jižní Moravě navštěvují nejčastěji:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Co by vám ale rozhodně také nemělo ujít:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámek Slavkov u Brna a Mohyla míru
  • Westernové městečko Boskovice
  • Zámek Mikulov

A mnoho a mnoho dalšího. S dětmi můžete například vyrazit do pohádkového podzemí ve Znojmě či DinoParku ve Vyškově. Pokud si ale jedete na jižní Moravu od dětí trochu odpočinout, rozhodně nezapomeňte navštívit vinné sklepy ve Valticích či v Hustopečích (a ochutnat proslulou hustopečskou mandlovici).

Více informací
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia