Jižní Morava je krásná, a co teprve takové Valtice! Ubytujte se v Penzionu Alenka jen 550 m od státního zámku Valtice a užijte si pohodový pobyt. V ceně je kontinentální snídaně, welcome drink a také menší degustace vín pro dvě osoby, protože co by to bylo za pobyt na Moravě bez vína!

O ubytování

Penzion Alenka se nachází v nádherných Valticích, kterým se přezdívá hlavní město vína. Zapomeňte na všechny starosti a vydejte se na jižní Moravu na pobyt plný pohody.

O zajímavé výletní cíle rozhodně nebude nouze, neboť se penzion nachází v bezprostřední blízkosti jedinečné památky UNESCO – Lednicko-valtického areálu. V parkově upravené krajině najdete nespočet staveb, které po sobě na tomto unikátním místě zanechal slavný rod Lichtenštejnů. Příjemnou procházkou se tak dostanete například k zámku Valtice (300 m), zámečku Veneria (500 m) nebo k Dianinu chrámu (4 km). Ve vzdálenější části rozlehlého areálu pak lákají k návštěvě překrásný zámek Lednice (11 km), Janův hrad (13 km) nebo třeba rozhledna Minaret (12 km).

Ve Valticích narazíte na víno doslova na každém kroku. Ve sklepení valtického zámku sídlí Salon vín České republiky se stálou degustační expozicí nejlepších moravských a českých vín, kde je během prohlídky možné vystavené vzorky ochutnávat. Za vidění stojí také zámecké vinné sklepy a expozice historických vinařských lisů. Kromě toho se můžete projít nebo projet na kole po naučné vinařské stezce a prozkoumat labyrint Valtického podzemí. Zaručeně příjemným zážitkem je také posezení v některém z mnoha vinných sklípků.

Kde budete spát?

Ubytováni budete ve třílůžkovém pokoji s vlastní koupelnou o velikosti cca 20 m² . Pokoj je vybavený manželskou postelí a samostatným jednolůžkem. Součástí pokoje je také balkon, klimatizace, televize, stolek s posezením a WiFi připojení.

Pro rodiny bude vhodnou variantou čtyřlůžkový pokoj, který sestává ze dvou menších ložnic, jedna je vybavená manželskou postelí, druhá dvěma jednolůžkovými postelemi. Nechybí balkon, klimatizace, koupelna se sprchovým koutem, televize, WiFi připojení a stolek s posezením.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno pobytu se posilníte během kontinentální snídaně. Snídaně se podávají v jídelně, v případě pěkného počasí si je můžete vychutnat na dvorku, kde najdete příjemné posezení.

Penzion Alenka

Penzion Alenka

Sobotní 127 , Valtice
Česká republika

Provozuje společnost:
René Kolář IČ: 61428001


777 072 879

ronaldo@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od jezera
6 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
37 km

Tipy na výlet

Jižní Morava

Jižní MoravaTip na výlet

Jižní Morava je regionem mnoha podob. Její metropolí je Brno, ale najdete zde také malé moravské Toskánsko, tajemnou krasovou oblast, světově nejrozsáhlejší parky Lednicko-valtického areálu, vinařskou Pálavu či folklorní Slovácko - a to ještě ani není všechno.

Co lidé na jižní Moravě navštěvují nejčastěji:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Co by vám ale rozhodně také nemělo ujít:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámek Slavkov u Brna a Mohyla míru
  • Westernové městečko Boskovice
  • Zámek Mikulov

A mnoho a mnoho dalšího. S dětmi můžete například vyrazit do pohádkového podzemí ve Znojmě či DinoParku ve Vyškově. Pokud si ale jedete na jižní Moravu od dětí trochu odpočinout, rozhodně nezapomeňte navštívit vinné sklepy ve Valticích či v Hustopečích (a ochutnat proslulou hustopečskou mandlovici).

Více informací
Valtice
Valtice
Zámek Valtice a zámecká zahrada
Zámek Valtice a zámecká zahrada
Valtické podzemí
Valtické podzemí