Treehouse Sokolí je tou pravou vstupenkou do světa glampingu. Těšit se můžete na ubytování v korunách borovic, nemusíte ale nijak slevit ze svého komfortu, ochuzeni nezůstanete ani o kuchyni nebo horkou sprchu. Každé ráno si pochutnáte na snídaňovém balíčku a večer můžete zapálit ohniště a užít si skvělou opékačku. Navíc budete jen cca 5 km od Třebíče, města plného památek UNESCO.

O ubytování

Treehouse Sokolí najdete v krásném jehličnatém lese nedaleko Třebíče (5,3 km) a bude skvělým výchozím bodem k nejrůznějším výletům. Kousek odsud se můžete například napojit na cyklostezku Jihlava - Třebíč - Raabs. Pokud dojedete až za rakouské hranice, odměňte se návštěvou monumentálního hradu Raabs an der Thaya (58 km), který byl poprvé zmíněn už v 11. století v Kosmově kronice.

Pokud si rádi vyjdete spíše na kratší výlet, ideálním cílem bude město Třebíč, vzdálené jen cca 5 km. Jednou z nejzajímavějších částí je židovská čtvrť, zapsaná na seznamu UNESCO. Vydat se můžete také na naučnou stezku Po stopách opatů a rabínů, která vede mimo jiné okolo židovského hřbitova a Baziliky svatého Prokopa ze 13. století. I ta patří k památkám UNESCO. Obohacující je i návštěva zámku Třebíč, kde v současnosti sídlí Muzeum Vysočiny a najdete zde například expozice Svět neživé přírody, Svět portálů a bran nebo Valdštejnové na Třebíči.

Kdyby vám výhled ze stromového domku nestačil, vystoupejte na rozhlednu Vodojem na Kostelíčku (6,5 km) s expozicí věnovanou historii třebíčského vodárenství, rozhlednu na Pekelném kopci (8,7 km) nebo na rozhlednu Mařenka (15,5 km), postavenou na stejnojmenném vrchu, který je dokonce nejvyšší na celém Třebíčsku (711 m n. m.). Uvidíte odsud nejen Třebíč, ale i Drahanskou vrchovinu, Železné hory, jadernou elektrárnu Dukovany, Pálavu a dohlédnout můžete i na vrcholky Alp.

V létě si vyrazte k vodní nádrži Dalešice (26 km), kde si kromě koupání a jízdy na parníku můžete vyzkoušet i flyboarding, tryskový batoh a jiné adrenalinové atrakce. V zimě na vás v okolí čekají zase lyžařské areály, třeba ski areál Jalovec (8,2 km) s 600 metrů dlouhou sjezdovkou, ski areál Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí (25,7 km) se 30 km běžkařských tras nebo ski areál Luka nad Jihlavou (21,6 km) se dvěma sjezdovkami a čtyřsedačkovou lanovkou.

Kde budete spát?

Dřevěný domek na stromě vám v duchu pravého glampingu poskytne soukromí v korunách vzrostlých borovic při zachování veškerého komfortu. Domek se skládá ze spací části, kuchyňského a jídelního koutu se stolem pro 4 osoby a koupelny. Navíc budete mít k dispozici venkovní terasu s posezením a krásným výhledem do krajiny.

Ve spací části na vás čeká dvoulůžková postel (160x200 cm), kterou je možné doplnit přistýlkou (70x195 cm). V kuchyňském koutu najdete elektrický vařič, rychlovarnou konvici, mikrovlnnou troubou, kávovar na espresso, lednici s mrazicí přihrádkou, základní kuchyňské vybavení, ale i koření, kávu, čaj a pitnou vodu. Koupelna je plně vybavená, nechybí sprchový kout s teplou vodou, umyvadlo, suchý záchod a bidet. Nemusíte se bát ani chladnějších večerů, domek je vytápěný akumulačním přímotopem.

Na čem si pochutnáte?

Ráno se posilníte snídaňovým balíčkem s pečivem, marmeládou, sýry, uzeninami aj., oběd či večeři si můžete připravit v kuchyňce stromového domku. Venku navíc najdete také ohniště s připraveným dřevem, grilovacím roštem a bodci na buřty. A co je večer v přírodě lepší než posezení u ohně s opékáním špekáčků?

Treehouse Sokolí

Treehouse Sokolí

Sokolí č. ev. 75, , 674 01 Třebíč
Česká republika

Provozuje společnost:
Jiří Přemysl Urban IČ: 62131753


737880708

info@treehouse-sokoli.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
5,2 km
Zastávka
0,4 km
Sjezdovka
8,2 km