Vyrazte do malebných Vémyslic, ubytujte se v Hotelu Ryšavý *** a krásy jižní Moravy, ale i Vysočiny budete mít jako na dlani. Udělejte si výlet do Moravského Krumlova, CHKO Pálava, Brna nebo Třebíče. Po dni plném zážitků si skvěle odpočinete ve wellness centru s bazénem, vířivkou a párou, na děti čeká brouzdaliště a dětský koutek. Těšit se můžete také na skvělé snídaně nebo polopenzi.

O ubytování

Hotel Ryšavý *** se nachází v obci Vémyslice, na pomezí Jihomoravského kraje a Vysočiny. Díky tomu jde o perfektní výchozí bod k různorodým výletům za přírodními i kulturními památkami.

Vyrazte do Moravského Krumlova (7,4 km) a prohlédněte si legendární Slovanskou epopej Alfonse Muchy, projděte si malebné historické centrum a prozkoumejte renesanční zámek s rozsáhlým areálem. Výlet si můžete udělat také ke zříceninám hradů Templštejn (17,5 km) a Rabštejn (14,2 km) nebo do tajemného Přeskačského podzemi (14,5 km). Mezi oblíbené výletní cíle v okolí patří také jaderná elektrárna Dukovany (13,4 km), Dalešická přehrada (21,8 km) a Třebíč (38,4 km) s několika památkami zapsanými na seznamu UNESCO.

Pokud máte dostatek času, udělejte si celodenní výlet do chráněné krajinné oblasti Pálava (35,1 km), která patří ke klenotům jižní Moravy. V létě se osvěžíte ve vodní nádrži Výrovice (20 km), na koupališti Zbýšov (24,9 km) nebo v krásném koupacím biotopu Bantice (20,2 km). V zimě si můžete užít kouzelné vánoční trhy v Moravském Krumlově s bohatým programem. Nebo vyrazte na ty největší vánoční trhy na jižní Moravě – do Brna (45,8 km). Vánoce zde každoročně ovládnou celé historické centrum a na několika náměstích si můžete užít skvělou atmosféru, voňavé delikatesy a zábavné atrakce.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulně zařízeném pokoji s vlastní koupelnou, televizí a WiFi připojením.

  • Pokoje Standard mohou být dvoulůžkové, třílůžkové nebo čtyřlůžkové. Kromě pohodlných postelí najdete v pokoji také šatní skříň a psací stůl. V koupelně najdete sprchový kout.

  • Pokoje Junior suite jsou komfortnější dvoulůžkové pokoje s manželskou postelí a posezením s pohovkou a křesly. Nechybí psací stůl. K vybavení patří také malá chladnička a v koupelně je vana a bidet.

Na čem si pochutnáte?

Bezbariérová klimatizovaná restaurace se specializuje na poctivou domácí kuchyni z kvalitních sezónních surovin. Zajít si sem můžete také na vychlazené pivo, kávu nebo zákusek. V létě je navíc otevřená venkovní zahrádka s grilováním.

Kde budete relaxovat?

V moderním wellness centru si odpočinete v horké vířivce, zaplavete si v bazénu s protiproudem a vodními atrakcemi a prohřejete se v parní sauně. Součástí je také beauty salon s nabídkou zkrášlujících procedur a masáží.

Cestujete s dětmi?

Hotel má pro děti připravené opravdu skvělé zázemí. V restauraci nechybí dětské menu a dětský koutek, ve wellness se nejmenší vyřádí v dětském brouzdališti a za hezkého počasí se zabaví na venkovním hřišti s houpačkami, prolézačkami a skluzavkou.

Něco navíc

V nabídce jsou také pestré možnosti sportovního vyžití. Zahrát si můžete třeba bowling, badminton, squash, stolní tenis, minigolf nebo pétanque.

Hotel Ryšavý

Hotel Ryšavý

Vémyslice 73 , Vémyslice
Česká republika

Provozuje společnost:
Miloš Ryšavý, stavební a obchodní firma, s.r.o. IČ: 28315049


+420515323400

rezervace@hotelrysavy.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 500 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Konferenční místnost
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od rybníka
4,2 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
29,3 km
Sjezdovka
33,2 km
Běžkování
33,2 km

Tipy na výlet

Jižní Morava

Jižní Morava Tip na výlet

Jižní Morava je regionem mnoha podob. Její metropolí je Brno, ale najdete zde také malé moravské Toskánsko, tajemnou krasovou oblast, světově nejrozsáhlejší parky Lednicko-valtického areálu, vinařskou Pálavu či folklorní Slovácko - a to ještě ani není všechno.

Co lidé na jižní Moravě navštěvují nejčastěji:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Co by vám ale rozhodně také nemělo ujít:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámek Slavkov u Brna a Mohyla míru
  • Westernové městečko Boskovice
  • Zámek Mikulov

A mnoho a mnoho dalšího. S dětmi můžete například vyrazit do pohádkového podzemí ve Znojmě či DinoParku ve Vyškově. Pokud si ale jedete na jižní Moravu od dětí trochu odpočinout, rozhodně nezapomeňte navštívit vinné sklepy ve Valticích či v Hustopečích (a ochutnat proslulou hustopečskou mandlovici).

Více informací
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Zámek Třebíč
Zámek Třebíč
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči