Jihomoravské Ivančice nabízejí bohatou historii i malebou přírodu. Ubytujete se v komfortním penzionu U Brázdů, odkud můžete podnikat pěší výlety do okolí nebo vyrazit po nedaleké cyklostezce. Každé ráno doplníte energii díky pestré snídani. Skvělým zážitkem bude i výstava dvou ivančických rodáků – Alfonse Muchy a Vladimíra Menšíka.

O ubytování

Penzion U Brázdů se nachází na jihu Moravy v malebných Ivančicích. Poskytne vám pohodové útočiště, ze kterého můžete vyrazit objevovat historické památky. Cyklisty potěší parádní cyklostezky vedoucí krásnou krajinou v okolí.

Ivančice leží na soutoku Jihlavy, Rokytné a Oslavy a jsou historickou perlou jižní Moravy. Prohlédnout si tu můžete celou řadu působivých staveb, jako jsou zbytky středověkých hradeb nebo renesanční domy na náměstí (1,7 km), kde se tyčí i stará radnice. Dominantu města tvoří nádherný kostel Nanebevzetí Panny Marie (1,8 km).

Návštěva Ivačic udělá radost každému nadšenci do umění, jedná se totiž o rodiště proslulého secesního malíře Alfonse Muchy. V místní expozici si připomenete tohoto českého velikána díky upomínkovým předmětům, jako například oděv, ve kterém maloval. Narodil se i tu další významný umělec, a to herec Vladimír Menšík. Také jeho osobnost a kariéru tu v Ivančicích připomíná životopisná expozice (1,8 km).

Okolí ubytování nabízí skvělé podmínky pro pěší turistiku. Po značených trasách se můžete procházet nádhernou přírodou plnou hustých lesů, rybníků a řek. Vydat se můžete třeba k rozhledně Alfonse Muchy na návrší Réna (2,4 km) nebo k poutní kapli sv. Jakuba (2,1 km).

Vydat se můžete i do okolních měst, které slibují zajímavé kulturní zážitky. Do Moravského Krumlova (12 km) vás naláká výstava Slovanské Epopeje Alfonse Muchy, nádherný zámek s rozkvetlou zahradou nebo romantická kaple sv. Floriana. Za návštěvu stojí rovněž unikátní klášter Rosa Coeli (12,6 km) v Dolních Koutnicích. V blízkosti penzionu leží také město Brno (33 km) s historickým centrem a hradem Špilberk.

Kde budete spát?

Spát budete v komfortně zařízených čtyřlůžkových, třílůžkových nebo dvoulůžkových pokojích s manželskou postelí či oddělenými postelemi. Můžete využít i možnosti přistýlky.

Všechny pokoje disponují vlastní koupelnou se sprchou či vanou, toaletou a ručníky. V každém z nich je k dispozici šatní skříň, satelitní televize s plochou obrazovkou a psací stůl. Některé pokoje mají také kuchyňský kout s lednicí a mikrovlnnou troubou. Samozřejmostí je i připojení k WiFi zdarma.

Na čem si pochutnáte?

Součástí penzionu je příjemná restaurace, ve které se podávají snídaně, obědy i večeře. Po probuzení si tu pochutnáte na pestré snídani buď servírovanou, nebo formou bufetu, vždy v závislosti na obsazenosti ubytování. K obědu si můžete vybírat z denního menu, na kterém najdete pokrmy české kuchyně.

O víkendech se pro hosty připravuje speciální nabídka, které potěší vaše chuťové buňky. Těšit se můžete třeba na skvěle připravené steaky. Nechybí ani čepované pivo, které se pravidelně obměňuje, a tak můžete ochutnat dílo lokálních pivovarů. Milovníci sladkého si mohou na závěr dopřát domácí dezert.

Penzion U Brázdů

Penzion U Brázdů

U Hřiště 183/24 , Ivančice
Česká republika

Provozuje společnost:
Lenka Brázdová IČ: 68708912


+420 777 172 763

penzionubrazdu@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
38 km

Tipy na výlet

Ivančice

Ivančice Tip na výlet

Malebné Ivančice leží nedaleko Brna na soutoku tří řek – Jihlavy, Rokytné a Oslavy. Město má významnou historickou hodnotu, a tak si tu prohlédnete celou řadu zajímavých památek. V jádru města objevíte Palackého náměstí lemované několika krásnými renesančními domy, kterým vévodí stará radnice. Dominantu města tvoří gotický kostel Nanebevzetí Panny Marie s ikonickou hranolovitou věží.

Ivančice jsou rodištěm dvou známých umělců – secesního malíře Alfonse Muchy a populárního herce Vladimíra Menšíka. Ve staré radnici můžete navštívit expozice věnované oběma českým velikánům. Město proslulo také každoročními slavnostmi chřestu a vína, které se obvykle konají v květnu.

Co v Ivančicích a jejich okolí navštívit?

  • rozhlednu Alfonse Muchy na návrší Réně
  • poutní kapli sv. Jakuba
  • synagogu z roku 1853 a židovský hřbitov
  • středověké hradební opevnění
  • viadukt přes řeku Jihlavu
  • rozhlednu Vladimíra Menšíka
Více informací
Zámek Oslavany
Zámek Oslavany
Klášter Rosa Coeli
Klášter Rosa Coeli
Brno
Brno